Monday, July 15, 2024

Roto Patio Inowa

Tal van voordelen

GEALAN-Smoovio is specifiek ontworpen voor gebruik met het Roto Patio Inowa schuif-en -sluitsysteem, met het oog op optimaal voordeel voor de eindgebruikers. Belangrijke voordelen zijn onder meer het gebruiksgemak, de buitengewone weerbestendigheid en de hoge energie-efficiëntie, plus de inbraakbestendigheid en het ruimtebesparende aspect.

“Net als ons team bij Roto streeft ook GEALAN voortdurend naar het creëren van innoverende nieuwe producten”, zegt Aleksander Vukovic, productmanager schuifsystemen bij Roto Group. “Toen we Patio Inowa voor het eerst presenteerden op de Fensterbau-beurs in 2016, waren de technische en commerciële verantwoordelijken bij GEALAN meteen overtuigd van de voordelen en zagen ze een kans om een nieuw profielsysteem te ontwerpen specifiek voor het Roto Patio Inowa schuif- en -sluitsysteem.”

Andreas Linke, productmanager bij GEALAN, voegt daaraan toe: “Wij zien onszelf als meer dan louter een ontwerper van profielen”, zegt hij. “We willen systemen en oplossingen creëren die onze klanten toegevoegde waarde bieden waarmee ze zich in de verkoop van pvc-ramen en -deuren kunnen onderscheiden van de concurrentie.”

“In de eerste plaats waren we onder de indruk van het gebruiksgemak van Roto Patio Inowa en de hoogstaande kwaliteit van de onderdelen”, gaat hij verder. “Nog een belangrijk punt is dat het systeem ook werkt met de plaatsing van compressiepunten voor de vergrendeling, voor een bijzonder goede afdichting aan alle vier de zijden van de gesloten schuifdeur. Dat was voor ons een belangrijk criterium in het selectieproces.”

loopwagen Roto Inowa

Nauwe samenwerking

Hoewel de twee bedrijven al vaak hadden samengewerkt, was dit partnership toch een tikkeltje anders. “We hebben in ons vak natuurlijk al jaren geregeld contact met Roto”, zegt Andreas. “Maar we hadden nog nooit zo nauw samengewerkt als bij de ontwikkeling van dit schuifsysteem. Het was ook de eerste keer dat we een profielsysteem hebben ontwikkeld voor een specifiek schuifmechanisme.”

Bij Roto zijn ze het daarmee eens. Aleksander vertelt: “De positieve energie in dit project was duidelijk voelbaar. GEALAN was heel makkelijk om mee te werken en hun team kwam met uitstekende technische ideeën”, zegt hij.

 

Getest en goedgekeurd

De hele klus werd in een zeer korte tijdspanne geklaard. De sector kreeg GEALAN-Smoovio voor het eerst te zien op Fensterbau 2018. Achter de schermen werd het systeem intussen uitgebreid getest. “We hebben intern al een reeks tests met succes afgerond in ons Technology Center. De volgende stap is dat we willen slagen voor de tests voor de CE-markering”, bevestigt Andreas.

Roto Inowa

Symmetrisch design

De profielproducent is zeer tevreden met de reacties tot nu toe. “Wat het design betreft, richtten we ons op de look van een klassieke schuifdeur”, vertelt Andreas. “Wanneer de schuifdeur volledig open is, komt de rand precies samen met de middelste verticale stijl. Die symmetrie was van groot belang om de klanten te overtuigen.”

 

Grote draagkracht

Een cruciaal pluspunt van Smoovio is dat de schuifelementen kunnen worden geproduceerd in uiteenlopende formaten. Roto Patio Inowa kan een schuifdeur dragen van 200 kg. Dat wil zeggen dat er een hoog gewicht aan glas in kan worden verwerkt, terwijl de deur gemakkelijk te bedienen blijft.

 

Verschillende toepassingen

De “GEALAN-Smoovio heeft een brede waaier van toepassingen”, aldus Andreas. “Hij kan zowel worden gebruikt in grotere projecten zoals hotels of uit meerdere woningen bestaande gebouwen, als voor privéwoningen. Tot nu toe krijgen we heel wat vraag uit de Benelux en ook uit Duitsland.” 

We hebben meer dan 30 internationale klanten bereid gevonden om als een van de eersten het systeem in gebruik te nemen. “GEALAN ondersteunt die pilotklanten in de startfase op technisch en commercieel vlak, met het oog op een snelle marktintroductie”, legt Andreas uit. “Vanaf oktober 2018 bieden we in ons Technology Center voor de klanten gespecialiseerde seminars aan over GEALAN-Smoovio-installatie.”

Roto treedt op als medeorganisator van deze seminars en werkt nauw samen met GEALAN voor de marktlancering van het Smoovio-systeem.

In heel Europa werken meer dan 1300 mensen voor de GEALAN Group. In 2017 noteerde het bedrijf een jaaromzet van 225 miljoen euro.

Sinds 2014 maakt GEALAN deel uit van de VEKA Group. Deze bedrijvengroep is in familiehanden en heeft haar hoofdkantoor in Sendenhorst (Westfalen). Ze is een wereldleider in de productie van kunststofprofielen voor ramen, deuren en luiken.

 

 

In een notendop

De voordelen van GEALAN-Smoovio met Patio Inowa op een rijtje:

  • Glijdt moeiteloos
  • Ruimtebesparend
  • Winddicht
  • Slagregendicht
  • Hoge thermische isolatie
  • Optimale geluiddemping
  • Elegant design

 

Smoovio - Inowa schuifdeur


 


bedrijfspagina