Friday, May 17, 2024

Waarom wij kabelverbindingen verkiezen voor elektronische deuren

Soms zijn traditionele technieken het eenvoudigst en het gemakkelijkst. Zo zien wij bij Roto het thema van de aandrijving van elektronische deursloten. Wij geven nog steeds de voorkeur aan een goed ontworpen kabelverbinding in de scharnierzijde van de deur boven draadloze contactpunten.

De belangrijkste reden is corrosie. Wanneer een sterke elektrische stroom door een systeem gaat, is de kans op corrosie veel kleiner. Bij lagere voltages, zoals in het geval van deursloten, bestaat er echter een reëel risico op alle elektrische contacten.

 

Roto sloten

 

Uiteraard kunnen vergulding of andere behandelingen van de contacten de oxidatie stoppen, maar enkel zolang de coatings intact blijven. Helaas is elke oppervlaktebehandeling onderhevig aan erosie, waardoor de mogelijkheid blijft bestaan dat er zich tijdens de levensduur van de deur corrosie vormt op de contacten.

Daarom verkiezen wij een kabelverbinding voor de aansluiting van Roto Safe E-sloten.

 

Kabelverbindingen ROTO

Roto Safe-kabelverbindingen zijn ontworpen om slijtage en schade aan kabels en onderdelen te voorkomen door spanningspunten te elimineren.

De stekkerverbindingen hebben een ingebouwde draaibeveiliging. De kabels zelf zijn ook langer dan gemiddeld en de kabelhouder heeft ingebouwde geleiders, waardoor de kabels een bredere lus kunnen vormen, zodat er geen stress op de kabels komt.

 

Kabelverbindingen ROTO

 

Door de spanning op de kabels en isolatie te beperken, kunnen we ervoor zorgen dat ze veel langer meegaan. Dankzij het gebruik van een Roto-kabelverbinding en onze uitvoerig geteste Door Safe-sloten, kunt u al uw klanten voorzien van een deur waarop ze langdurig kunnen vertrouwen.

 bedrijfspagina