Tuesday, July 16, 2024

Dr.Hahn scharnieren | made in Germany

Dr. Hahn GmbH & Co. KG

 

Trompeterallee 162-170
41189 Mönchengladbach

@: sales@dr-hahn.de  |  www.dr-hahn.eu

Innovativiteit, uitstekende kwaliteit en strenge eisen aan de eigen dienstverlening kenmerken de ontwikkeling van bouwbeslagfabrikant Dr. Hahn GmbH & Co. KG. De onderneming is in 1961 opgericht door dr. Walter Hahn. Nu is de bedrijfsleiding in handen van diens zonen Michael en Walter Hahn en van Eckhard Meyer.

Deze KMO heeft met een klein maar hoogstaand assortiment producten voor deuren internationaal faam gemaakt onder de merknaam Dr. Hahn. Jaar na jaar breidde de deurscharnierenspecialist zijn distributieactiviteiten uit. In 2011 bedroeg de jaaromzet nog 52,5 miljoen euro, in 2013 al 55 miljoen.

Het aantal medewerkers is in 2015 gestegen tot 380. Naast Midden- en Oost-Europa behoren nu ook Azië en Amerika tot de afzetmarkten van Dr. Hahn GmbH & Co. KG.

Van idee tot klant

De onderneming fabriceert met ultramoderne installaties scharnieren voor metalen en kunststof deuren. Alle producten komen tot stand, van ontwerp tot afwerking, in de vestigingen in Mönchengladbach en Erkelenz (Duitsland).

Hoge kwaliteitseisen met continue controle en baanbrekende nieuwe ontwikkelingen, zoals de eerste aluminium deurscharnieren voor opbouwmontage, zorgden ervoor dat Dr. Hahn snel uitgegroeid is tot een marktleider in de sector.

Hoge kwaliteit

Deze positie kon de onderneming echter alleen handhaven dankzij haar hooggekwalificeerde medewerkers en de bijzondere kwaliteit van haar producten. Elk individueel onderdeel wordt bij Dr. Hahn onderworpen aan een interne kwaliteits­controle. Andere testen, zoals o.a. duurzaamheid, inbraakwerendheid, enz…, worden uitgevoerd door erkende externe instituten.

De drie pijlers van het management van Dr. Hahn – design, techniek en service – liggen aan de grondslag van de wereldwijd uitstekende reputatie van het merk.

Succesvolle voorstelling van nieuwe producten

In de laatste jaren stelde Dr. Hahn meer dan 20 nieuwe producten met echte innovaties en talrijke octrooien aan zijn klanten voor. Daarmee bewees de onderneming op een indrukwekkende manier dat ze niet zomaar tot de marktleiders van de sector behoort.

Vooral de verborgen VL-Band ST voor stalen deuren en VL-Band AL voor aluminium deuren konden rekenen op grote interesse. De VL-Band ST werd door het Designcentrum Nordrhein-Westfalen onderscheiden met de red dot in de internationale wedstrijd red dot award: product design 2002. 

Groei en milieubescherming

Bij alle investeringen wordt er vooral rekening mee gehouden dat het bedrijfsterrein gelegen is in een beschermd stroomgebied. Dr. Hahn neemt vele maatregelen ter bescherming van het milieu die veel verder gaan dan wettelijk vereist. Zo zijn bijvoorbeeld de machines opgesteld in kuipen uit roestvrij staal, om het grondwater te beschermen. Koelsmeermiddelen worden gereinigd in een gesloten circuit en vloeien terug naar de machines. Het waterverbruik is teruggeschroefd met 75 % sinds het jaar 2000. Om energie te besparen, worden de hallen bijkomend verwarmd met een warmterecuperatie-installatie.

 


 

VERKOOPPUNTEN