Sunday, May 19, 2024

Dr.Hahn | Zaagbestendige pen

De meerwaarde van Dr. Hahn

De zaagbestendige pen

Vanaf 1.1.2016 bieden we een zaagbestendige pen aan voor het volledige assortiment scharnieren. Zo komen we tegemoet aan de gewijzigde eisen van het SKG-IKOB – het gerenommeerd Nederlands testinstituut dat sinds 1977 geaccrediteerd is en gevestigd in Geldermalsen (Nederland). Het instituut past zijn testcriteria continu aan en wijzigt de handelswijze van de inbreker wat ontegensprekelijk leidt tot een hoger niveau van veiligheid voor het beslag.

 

 

Veiligheid zonder onderbreking

Vanaf januari 2016 moeten alle scharnieren van naar buiten draaiende elementen voorzien zijn van een zaagbestendige pen. Om het doorzagen van de pen met een ijzerzaag te verhinderen, werden in Duitsland speciale pennen ontwikkeld. Onze nieuwe zaagbestendige pennen hebben een geintegreerde doorzaagbeveiliging, die door het SKG instituut getest en goedgekeurd werden.

 

Trendsetter in de branche

Met deze nieuwe zaagbestendige pen zijn we de eerste scharnierfabrikant die hiermee voldoet aan de vernieuwde eisen. „Geografisch gezien is Nederland een belangrijke markt voor Dr. Hahn“, volgens Falk Füllgraf, manager toepassingstechniek bij Dr. Hahn. „Het verleden heeft ons geleerd dat deze eisen ook in de aangrenzende landen gehoor vinden.“ Bovendien maakt dit de scharnieren, uitgerust met de zaagbestendige pen, wereldwijd interessant voor toepassingen op elementen die een inbraakwerende functie toebedeeld krijgen.

Na vele baanbrekende ontwikkelingen – van de stabiele KT-Fix bevestiging op PVC profielen , over de rechtstreekse supersnelle montage op metalen profielen met ankerschroeven, tot de nieuwe Rollenband scharnieren voor kunststofdeuren – , doen we wederom onze naam als trendsetter in de branche alle eer aan.

 

Zaagbestendige pen

 

Voor elk scharnier de gepaste pen

De nieuwe zaagbestendige pen van Dr. Hahn is reeds beschikbaar voor alle scharnieren voor kunststofdeuren, alsook voor de Türband 4 en de nieuwe Serie 60 AT scharnieren voor metalen deuren.