Alinel | Gevelbekledingsystemen

Design: Dit is Belgisch !

 

Het Belgische bedrijf ALINEL NV ontstond vanuit Ursus NV en verenigt alle aanwezige knowhow in een nieuw bedrijf.
Onze ervaring in gevelbekleding op maat en onze samenwerking met vooraanstaande architectenbureaus leidde tot een geheel nieuwe benadering. Gevelbekleding is een vlag die de lading niet langer dekt.
Het gaat om talloze details om en rond de woon- en werkruimte, die samen een harmonieus geheel vormen.

Gevelbekleding Alinel

Innovatie: Dit is Belgisch !

Wij ontwikkelen totaalsystemen voor de bekleding van zowat elk denkbaar oppervlak. De goedkeuring van de patentaanvraag toont hun innoverende karakter aan.
De hoogstaande kwaliteit maakt het plaatje compleet. Bij windbelastingstesten doorstonden onze profielen met gemak een druk van 1000kg/m²!

Samen sterk: Dit is Belgisch !

ALINEL NV gaat evenwel nog een stap verder. U hebt een idee? Een eigen textuur voor een nieuwe profielenreeks of een nieuwe toepassing voor een bestaande oplossing?
Wij verwerken uw ideeën met slechts één maatstaf voor ogen: het resultaat moet bijdragen tot de realisatie van uw visie.

 

 

Diverse toepassingen.

ALINEL is zoveel meer dan een gevelbekledingsysteem, het is een doordachte visie rond wonen en werken. Voor ons moeten esthetiek en functionaliteit in harmonie samengaan. Het resultaat moet bijdragen aan de levensstijl van de bewoner, bezoeker, gebruiker. Om die reden ontwikkelden we tal van toepassingen, die uiting geven aan deze visie.  Het kan gaan over een deur-of poortbekleding, brievenbussen, inkomgehelen, tuinafsluitingen… Ook transparantie behoort tot de mogelijkheden. Kortom, tal van mogelijkheden die een accent plaatsen op het gebouw en de persoonlijkheid van de bewoners of gebruikers tastbaar maken

Om het met de woorden van de architect te zeggen …

Het materiaal “ALINEL type D”, met zijn koelribachtige vinnen, is gekozen om, dag in dag uit, zich anders te presenteren afhankelijk van het weer en de zon. Door de stand van de zon, kleurtemperatuur van het licht en de oriëntatie van de gevel ontstaat een schaduwwerking op de vlakke ondergrond. De schaduw zorgt voor een mengkleur van getint licht die steeds wijzigt tijdens de loop van de dag: zowel in grijs- als in kleurtonen.

Lees verder en ontdek alles op Alinel.be

Alinel ALINEL-gebouw-kantoor-brievenbus-1200X900 ALINEL-Slov-garagedoor-close-up-1000X450 Alinel