Friday, May 17, 2024

Soudal

Soudal

 

Soudal, opgericht in 1966 door de heer Vic Swerts, is sinds het begin één van de belangrijkste producenten op het gebied van siliconenmastiek!
Al bijna 50 jaar biedt Soudal u meer dan "een product dat werkt". Kwaliteit, klantgerichte oplossingen en een optimale service na verkoop. Dat zijn de factoren die het succesverhaal van ons bedrijf sterk maken.

Soudal N.V. is een vooraanstaand fabrikant van silicone, lijm, PU schuim en vele andere producten voor bouw, industrie en Doe-Het-Zelf met hoofdzetel in Turnhout.
Vestigingen in 44 landen waarborgen een optimale technische en logistieke dienstverlening. Op deze site vindt U nieuwigheden, producten en wetenswaardigheden van de Soudal groep wereldwijd.

 

 

Kwaliteitzorg:
Soudal is altijd al een pionier geweest in het verlenen van kwaliteit zowel op productvlak als op servicevlak. Reeds in 1992 mocht Soudal het felbegeerde ISO 9002 certificaat in ontvangst nemen.. Soudal was op KMO-vlak een voorloper tussen al die industriële giganten zoals Solvay.
Voor Soudal, met een omzet van 500 miljoen Euro waarvan meer dan 90% wordt gerealiseerd via export, is kwaliteitszorg van zeer veel belang. Het is een eerste visitekaartje van degelijkheid. 
Soudal heeft voor de meeste van zijn producten de internationale of lokale professionele kwaliteitsnormen verkregen bij de gebruikelijke testinstituten.

 

Milieu:
Soudal maakt enkel hoogwaardige producten die een minimale impact hebben op ons milieu. Als responsible care partner van de chemische industrie engageert Soudal zich om zijn verantwoordelijkheid naar de medemens toe ernstig te nemen. 
Het volgen van alle wettelijke richtlijnen en verplichtingen in de meest diverse landen is alleen maar vanzelfsprekend.

 

 

 

  

Voegkitten

Voor een professionele oplossing van al uw voeg- en kitwerken.

Overzicht

Lijmen

In dit gedeelte vindt u een compleet overzicht van hout-, constructie-, montage- en parketlijmen.

Overzicht

Aerosolen

In het gamma aerosolen kan u terecht voor smeer- en reinigingsmiddelen, alsook beschermingsmiddelen in aerosol-verpakking.

Overzicht

Brandwerende producten

Een compleet overzicht van brandwerende en hittebestendige voegkitten en PU schuimen.

Overzicht

Diversen

In deze afdeling vindt u alle noodzakelijke producten voor de voorbereiding en afwerking van uw professionele montage- of voegtoepassingen.

Overzicht

SWS

Soudal Window System. Een professioneel venster-'aansluitsysteem'. Een combinatie van op elkaar afgestemde producten die de afdichting verzorgen tussen schrijnwerk en metselwerk.

Overzicht

 

Contact

Soudal NV, Turnhout, België

Adres:
Everdongenlaan 18-20
2300 Turnhout, België

Tel.:  +32 (0)14 42.42.31
Fax.: +32 (0)14 42.65.14

Websites:

http://www.soudal.com
http://www.soudalgroup.com
http://soudalluchtdicht.be
http://fixall.be/

 

 

 

 

De Soudal Group bouwt aan de toekomst

 

 

Innovatie

Soudal investeert continu in de toekomst. Een groot deel van het investeringsbudget gaat naar talloze vormen van innovatie, zoals de ontwikkeling van nieuwe producten en markten, de toepassing van nieuwe technologie en het uitwerken van nieuwe processen.

“Innovatie betekent voor Soudal avant-la-lettre zijn, anders doen dan de anderen.”

 

Het ritme bij productinnovatie ligt hoog: in elk jaarverslag verschijnt een overzicht van nieuwe producten. Bij de ontwikkeling ervan laat Soudal zich niet afremmen door beperkingen van een grondstof of technologie. Voor elk probleem bestaat een oplossing! Concreet wordt de productinnovatie gedreven door:

  • Oplossingen benodigd door de eindgebruiker. Door in een vroeg stadium hun behoeften te kennen, kunnen oplossingen op maat worden ontwikkeld.
  • Beschikbaarheid en prijzen van grondstoffen
  • Wettelijke (Europese) normen voor productveiligheidbouwrichtlijnen en keurmerken. Hier spelen uiteraard ook de ontwikkelingen m.b.t. de energieprestatie van woningen en gebouwen

Onderzoek & ontwikkeling

Research & Development is diepgeworteld binnen de bedrijfscultuur van Soudal.

Meer nog: het is één van de absolute pijlers van de indrukwekkende groei die het bedrijf de laatste decennia heeft gerealiseerd.
De doorgedreven investeringen om de R&D expertise te versterken en nieuwe technologie in huis te halen met onder meer creatieve chemici en ingenieurs, leidde tot de bouw van het Soudal Research & Development Center.

Het R&D Center in Turnhout is meer dan een uiterst modern gebouw opgetrokken met tal van Soudal hightech ontwikkelingen, het reflecteert een dieperliggende cultuur, een drang tot continue innovatie met open vizier naar de toekomst.

Mensen

Het welzijn en de gezondheid van onze medewerkers en partners is een voorwaarde voor het succes van de Soudal Group.

Mission Statement:

Soudal werkt op een veilige, duurzame, kwalitatief hoogwaardige en winstgevende manier om de continuïteit van het bedrijf te bestendigen en draagt de tevredenheid van haar medewerkers en het respect van de lokale gemeenschap hoog in het vaandel.

Soudal heeft de voorbije jaren sterk geïnvesteerd in de automatisering van de productielijnen. Dat gebeurde niet alleen gedaan om de productie sneller en efficiënter te laten verlopen maar ook om het aandeel manuele arbeid in onze productie te beperken. Want hoe meer handarbeid vereist is, hoe meer ongevallen mogelijk blijven. Wij blijven streven naar een werking zonder ongevallen.

De medewerkers van Soudal zijn onze kracht. 

Sponsoring

“Het belangrijkste doel van sportsponsoring is immers om naamsbekendheid te genereren en het merkimago te veranderen”

Deze quote van Lagae omschrijft perfect de hoofdredenen waarom Soudal er enkele jaren geleden voor gekozen heeft om actief enkele sporten te sponsoren. Ook de basiswaarden die Soudal uitdraagt: hard werken, doorzetten en beter zijn dan de concurrentie vinden we terug in deze sporten. Reeds in 2011 engageerde Soudal zich als T-shirt sponsor van Westerlo, eerstklasse voetbal club in de Belgische premierleague. Enkele jaren later stampte Soudal enkele wielerwedstrijden in de immers populaire cyclocross uit de grond. Deze 2 engagementen richtte zich zeer sterk op de Belgische markt. Gezien de positieve reacties en de toegenomen merkbekendheid van het merk Soudal in de Belgische markt, tekende het bedrijf in 2014 een 6-jarig contract bij het Belgische World-Tour team van de Nationale ploeg. Sinds 2015 vertegenwoordigt Lotto-Soudal het bedrijf in alle grote internationale koersen.