Monday, July 15, 2024

Roto

Hartelijk welkom bij Roto.

Meer vrijheid.
Meer comfort.

Intelligente technologies voor ramen, deuren dakvensters en zoldertrappen

Contact

S.A. Roto Frank N.V.
Rue du Bosquet 1
Zoning Industriel II
1400 Nivelles
België

Telefoon +32 67 89 41 40
Fax +32 67 84 14 56

< Hier > vindt u de lijst van Roto verdelers

 

 

De Roto Groep – al meer dan 80 jaar toonaangevend

 

Ramen en deuren openen ruimtes en bieden tegelijkertijd bescherming.
Het beslag – de overgang tussen binnen en buiten – is voor Roto alleen een middel tot een doel.
Wij willen de meerwaarde van ramen en deuren voor de mensen vergroten.

Daarom ontwikkelen wij oplossingen die veiligheid, energiebeheer en comfort in huis intelligent met elkaar verbinden. Wat dacht u ervan als ramen automatisch openen en sluiten, de airconditioning en de verwarming aansturen of inbraakpogingen direct aan een alarmcentrale zouden melden? De antwoorden geeft Roto u vandaag al.

Onze naam staat in de beslagbouwtechniek wereldwijd voor innovatieve, individuele en veilige systematische totaaloplossingen. Ontwikkeld door een team constructeurs en ingenieurs dat tot de absolute top behoort.

 

 

german made – wat is dat?

Roto Frank AG, met zijn hoofdzetel in Leinfelden-Echterdingen bij Stuttgart, is een Duitse groep van bedrijven. Roto is organisch en consequent uitgegroeid tot een groot, gerenommeerd bedrijf.
Onze gemeenschappelijke waarden vormen een identiteit die ons toegelaten heeft om een leader te worden als Duits bedrijf.  
Het waardesysteem van ons bedrijf berust op drie pijlers:

  • continuïteit, resultaten en betrouwbaarheid
  • ervaring, ambitie om te slagen en een visie
  • kennis, capaciteit en Duitse technische vaardigheid

Als technologische trendsetter, ontwikkelt Roto intelligente productoplossingen die indruk maken dankzij hun nauwkeurige technologie en lange levensduur.
Ongeacht het land van fabricage, zijn productie, milieubeheer en logistiek gebaseerd op Duitse waarden zoals betrouwbaarheid, degelijkheid en visie.
De Duitse precisie in ontwerp en ontwikkeling, de kwaliteit van het procesmanagement zorgen voor kwalitatief hoogwaardige prestaties en diensten – wereldwijd.

De consequente toepassing van de Duitse waarden in de kwaliteit specificaties en normen schept vertrouwen bij onze partners en klanten.

Dat is “german made”.

Van pionier tot wereldmarktleider

Onze geschiedenis begint, zoals die van een groot aantal succesvolle ondernemingen, met de naam van een persoonlijkheid: Wilhelm Frank.
 
Met zijn ideeën – zoals het eerste industrieel geproduceerde draai-kiepbeslag in 1935 of de inschuifbare zoldertrap – werd hij een pionier. Onze oprichter was een Zwabische uitvinder "par excellence". Onder zijn invloed en die van zijn directe opvolgers ontwikkelde Roto zich van een eenmanszaak tot een wereldwijd actieve ondernemingsgroep.
 
Hieraan had ook Elfriede O. Frank, de echtgenote van de oprichter, een belangrijk aandeel. Door haar daadkrachtige medewerking en positieve uitstraling heeft zij haar stempel op de geest van de onderneming gedrukt.

Roto is solide groot geworden. Bestendig, zonder fusies of hectische activiteiten. Traditie en vooruitgang gaan bij ons harmonisch samen.

Roto staat al decennia vooraan bij talloze producten. Waarom? Vindingrijkheid is waarschijnlijk besmettelijk.

Voor comfortabele gebouwen

Meer dan 75 jaar geleden vond Wilhelm Frank een product uit waarvan we ons vandaag de dag niet meer kunnen voorstellen dat het er destijds nog niet was: draai-kiepbeslag voor ramen.

Dankzij deze staalconstructie konden ramen voor het eerst niet alleen worden gedraaid en geopend, maar ook in kiepstand worden gezet om de ruimte via de ontstane opening te ventileren.

Een kleine, praktische uitvinding? Veel meer dan dat: het is onderdeel van een grote ontwikkelingsactiviteit en het startpunt van een ondernemingsgroep waarvan de technologische competentie ook vandaag de dag hoog staat aangeschreven.

Waarmee krijgen ramen en deuren in het huis van de toekomst te maken? Wat verwachten de bewoners en gebruikers van een gebouw van de ramen en deuren? Bij de mensen van Roto staat deze vraag altijd centraal bij de ontwikkeling van richtinggevende oplossingen.

 

Producten

Overal waar raam- en deurtechnologie wordt gebruikt, komt u met grote waarschijnlijkheid de naam Roto tegen. Waar dan ook ter wereld.

Wij zijn perfect voorbereid voor alle taken – hoe landspecifiek of individueel dan ook – en leveren u de optimale oplossing.
Bij alle ontwikkeling stellen wij ons tot doel veiligheid, energiebeheer en comfort intelligent met elkaar te verbinden.

Draai- / Draai-kiepramen

Sinds de uitvinding van industrieel geproduceerd draai-kiepbeslag door ons bedrijfsoprichter Wilhelm Frank in 1935 heeft dit functieprincipe op veel plaatsen ter wereld ingang gevonden. Moderne systemen maken niet alleen het draaien, maar ook kiepen van een raam met één hand mogelijk en bieden optimaal comfort en veiligheid.

Schuiframen

Onze schuiframen bieden groot comfort bij weinig ruimte. Deze ramen zijn overal aan te bevelen waar naar binnen of buiten openende vleugels niet wenselijk zijn of storen. Dankzij een doordachte mechaniek en lichtlopende sluitingen kunnen de ramen met slechts één hand open en dicht worden geschoven. Volgens het bouwdoosprincipe kunnen alle onderdelen aan de hand van individuele behoeften op het gebied van veiligheid, comfort en design eenvoudig met elkaar worden gecombineerd.

Naar buiten openende ramen

Uitzet-zak- of draairamen: naar buiten openende ramen worden wereldwijd gewaardeerd. De eenvoudige bediening en de optimale ruimtebenutting - dankzij de plaatsbesparende manier van openen - maken deze ramen aantrekkelijk. Ook bij een grotere windbelasting, bijvoorbeeld in kustgebieden, bieden naar buiten openende ramen grote voordelen: door de winddruk wordt de vleugel extra krachtig in het kozijn gedrukt.

Raamluiken

Raamluiken vormen een aantrekkelijk alternatief voor klassieke rolluiken. Roto Fentro is veelzijdig, hoogwaardig en montagevriendelijk met optimale kwaliteit tot en met het laatste detail. Dankzij de poederlaklaag zijn de edelstaaloppervlakken van het luikbeslag bestand tegen alle weer- en milieu-invloeden. En dankzij het bouwdoossysteem met voormontage worden het werk bespoedigd en fouten voorkomen.

Raamgrepen

De voortdurende ontwikkeling van vensterkrukken is een onderstreping van de opeenvolgende ontwikkeling van een eenvoudig werkend mechanisme tot een zichtbare eye-catcher op het raam.
Samen met het profielsysteem zijn vensterkrukken het belangrijkste stilistische element van een raam. Met de brede selectie stijlen en kleuren van onze krukken, kunt u een prachtige eye-catcher maken in een klassiek of modern ontwerp. De vensterkrukken van Roto zijn gecertificeerd conform RAL en bieden een langdurig gebruik met technologie van topklasse.

Elektronische componenten

Wat moeten ramen en deuren kunnen om echt intelligent te zijn? Zelfstandig ventileren en automatisch op regen en wind reageren? Samenwerken met andere huistechnologieën? Onmiddellijk melden wanneer er inbrekers aan het werk zijn of ramen ongewild open staan? Wanneer u ramen met Roto E-Tec plaatst, bent u zeker van deze en nog veel meer voordelen – zowel bij saneringen als in de nieuwbouw.

Beglazingstoebehoren

De onderdelen die van doorslaggevend belang zijn voor een vakkundige beglazing van ramen, en voor de duurzaamheid ervan, zijn echt heel onopvallend. Het beglazingsblok als belangrijke verbinding tussen kozijn en glasrand garandeert zowel een duurzame werking van het raam als de veilige, stevige plaatsing van de beglazing gedurende de gehele levensduur. Naast de standaardoplossingen bieden wij talloze speciale producten en accessoires voor beglazing.

Huis-/woningdeuren

Voor duurzaam dichte deuren: met ons uitgebreide Roto Door-assortiment zijn we de meest complete aanbieder van deurtechnologie. Sloten, scharnieren, dorpelsystemen - alles bij één leverancier voor individuele aanpassing van uw huis- en woningdeuren.

Terras-/balkondeuren

Eigenlijk gaat het bij terras- en balkondeuren niet om deuren, maar om ramen; ze worden namelijk als ramen geproduceerd. Alleen de ruimte- en daarmee de doorgangshoogte of -breedte van de elementen rechtvaardigt de benaming “deur”.

Juist terras- en balkondeuren zijn geliefde inbraakdoelen. Daarom vindt u vanzelfsprekend alle belangrijke veiligheidskenmerken in het brede assortiment van Roto.

Nooduitgang- / paniekdeuren

Onze productlijn Roto Safe P biedt betrouwbare meervoudige vergrendelingsloten voor paniekdeuren in openbare gebouwen (bijv. luchthavens) conform DIN EN 1125 en nooduitgangen (bijv. bedrijfsgebouwen) conform DIN EN 179. Met onze nieuwe combinatievergrendeling zijn de duurzame dichtheid van de deur en een grote inbraakbeveiliging gegarandeerd.

U kan al onze producten in detail ontdekken via deze LINK.