Sunday, May 19, 2024

RotoSil Level 6

De nieuwe oppervlaktecoating van Roto is ontworpen om duurzame, betrouwbare bescherming te bieden in de meest extreme omstandigheden.

 RotoSil Level 6

 

De nieuwe oppervlaktecoating RotoSil Level 6 werd begin 2019 geintroduceerd.

Aanvankelijk wordt het gebruikt voor ons draai-kiepsysteem Roto NX, en vervolgens zal de coating ook op andere producten te zien zijn. Uiteindelijk zal het de standaardcoating worden voor alle producten van Roto.
Onze ingenieurs wilden een oppervlaktecoating creëren die beter presteert dan alle andere coatings en Roto uniek maakt. Ze hebben beide doelstellingen bereikt.

 

Testen op corrosie

Om te begrijpen waarom we beter willen presteren dan de rest van de industrie, moet men eens nagaan op welke manier ramen momenteel getest worden op corrosie. De industrienorm EN 1670 definieert een reeks testen op onderdelen in een neutrale zoutnevelomgeving waarbij de strengste test (klasse 5) 480 uur duurt. Al deze testen vinden plaats in een zoutnevelkast overeenkomstig de definities van ISO 9227 waar al jarenlang niets aan gewijzigd is.

Het probleem is dat deze testen geen rekening houden met alle omgevingsfactoren waaraan ramen en deuren worden blootgesteld als ze geïnstalleerd zijn in gebouwen. Roto‑hardware wordt in elk continent gebruikt in de bouw en dient dan ook bestand te zijn tegen zeer uiteenlopende omgevings- en weersomstandigheden.

 

Unieke klimaatwisseltest

In de praktijk wordt de hardware onderworpen aan extreme weersomstandigheden en corrosieve omgevingen. Om die reden hebben de ingenieurs van Roto een speciale ‘klimaatwisseltest’ ontwikkeld. Deze procedure combineert de effecten van een corrosieve zoutnevel met temperatuurschommelingen.

Alle soorten weersomstandigheden worden getest. De test simuleert temperaturen van polaire koude tot een zengende woestijnhitte, met verschillende vochtigheidsniveaus.

 

Ook belangrijk is dat bij deze speciale test klinknagels, bouten en schuifelementen worden getest. Bij standaardtesten zoals EN 1670 zijn deze sterk belaste onderdelen niet inbegrepen. De Roto-ingenieurs wilden ze deel uit laten maken van de test om te bewijzen dat de coating RotoSil Level 6 alle aspecten van de hardware beschermt.

 


RotoSil Level 6 is uniek

Deze nieuwe coating heeft drie lagen:

  1. een toplaag,
  2. een chromium VI-vrije passiveerlaag,
  3. een kathodische beschermingslaag tegen corrosie met microkristallijne structuur.

 

Roto oppervlaktebehandeling

Daaronder ligt het stalen basismateriaal. De kathodische laag dient als bescherming van het basisstaal, zelfs als de toplaag beschadigd wordt door mechanische of klinkprocessen.

RotoSil Level 6 is uniek in de sector dankzij zijn hardheidsniveau en de slijtvastheid, gecombineerd met volledige corrosiebescherming, zelfs op kritieke onderdelen.

Deze nieuwe ontwikkeling in oppervlaktecoating en corrosiebescherming is slechts een van de vele redenen om Roto-producten te blijven gebruiken.

Meer informatie over de klimaatclassificatie van Köppen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Klimaatclassificatie_van_Köppen

 


 


bedrijfspagina