Wednesday, April 24, 2024

Roto Solid C7.140

Met Roto Solid C7.140 introduceert Roto nieuwe verborgen deurscharnieren voor aluminium deuren tot 140 kg. Een kennismaking met de nieuwkomer.

 

verborgen deurscharnieren

 

Voor aluminium deuren

De recentste nieuwkomer in het Roto Solid-assortiment deurscharnieren is bestemd voor de markt van de aluminium deuren. Roto Solid C7.140 is ontworpen voor een vlotte montage door fabrikanten en installateurs, en garandeert een betrouwbare werking voor eindgebruikers tijdens de hele levensduur.

 

What’s in a name?

In de naam zijn de diverse voordelen terug te vinden. ‘C’ betekent dat het scharnier volledig verborgen (Concealed) is en dus niet zichtbaar is op het kozijn of de vleugel bij een gesloten deur. Het cijfer ‘7’ verwijst naar de permanente functie van het scharnier conform klasse 7 van EN 1935. Het getal ‘140’ ten slotte geeft het maximale vleugelgewicht van 140 kg aan dat het scharnier kan dragen.

 

Beste scharnier op de markt

“Wij denken dat dit het beste scharnier in zijn soort is op de markt van vandaag”, stelt Chris Cauwenberghs, Head of Product Range Marketing voor Roto Western Europe. “Het is getest gedurende 400.000 cyclussen, veel meer dan de normale vereisten. Het scharnier is volledig onderhoudsvrij, smering inbegrepen. Wij hebben het ook makkelijker gemaakt om dit product te installeren dankzij de FixClick-functie”.

 

Met FixClick-functie

FixClick maakt het mogelijk om de deurvleugel snel en veilig te monteren. Nadat het scharnier op zijn plaats is geklikt, is het meteen correct gemonteerd en gebruiksklaar. Er is ook een montagekit beschikbaar als optie, met een luchtkussen om de deurvleugel op zijn plaats te tillen, en vergrendelingswiggen om de scharnierbladen op hun plaats te houden tijdens het installatieproces.

 

Online instructievideo’s

“Zoals bij de andere nieuwe Roto-producten zijn er tekstloze instructievideo’s beschikbaar online. Eén video toont hoe het scharnier moet worden geassembleerd, terwijl een andere de installatieprocedure uit de doeken doet”, vertelt Chris. “De video’s zijn te vinden op de website van Roto en zijn ook rechtstreeks gekoppeld aan de QR-code op de verpakking, zodat de installateurs er direct toegang toe hebben op hun smartphone”.

 

Getest en gecertificeerd

De Roto Solid C7.140 is verstelbaar in drie dimensies: hoogte (-2 tot +4 mm), zijdelingse positie (+/- 3 mm) en contactdruk (+/- 1,2 mm). “Hoewel dit een zeer compact en volledig verborgen scharnier is, zijn we er toch in geslaagd een hoog beveiligingsniveau in te bouwen”, stelt Chris. “Deuren die met dit product zijn uitgerust, beantwoorden in de tests aan de vereisten van Weerstandsklasse 2. Bovendien is dit nieuwe scharnier, net zoals de andere producten in het Roto-assortiment, getest en gecertificeerd conform Klasse 5 van EN 1670 voor corrosiebestendigheid”.

 

De scharnieren zijn verkrijgbaar in zilver en zwart.

 

Meer weten over Roto Solid C7.140? Bekijk de video’s hier

 

Roto Solid - Verborgen scharnier

 


 

bedrijfspagina