Sunday, May 19, 2024

Roto NX | TiltSafe technologie

Een raam voor een onbekommerde nachtrust

 

Het TiltSafe‑mechanisme van het draai‑kiepsysteem van Roto NX is een geruststelling voor woningeigenaars die hun ramen op de benedenverdieping veilig gekiept willen laten staan of die hun woning ’s nachts willen ventileren voor een gezonde nachtrust.

 

 roto_tiltsafe

 

De voordelen van een draai-kiepraam

Laten we eerlijk zijn: voor je woning is een raam met draai‑kiepsysteem gewoon de beste keuze. Er zijn talrijke voordelen: ze kunnen in een enorm aantal formaten worden gemaakt. Je kan ze makkelijk openen en sluiten. Bovendien kunnen ze veiliger worden gemaakt met accessoires zoals begrenzers en kindersloten. Ten slotte zijn ze makkelijk schoon te maken.

Draai‑kiepramen zijn ongeëvenaard wat betreft de uitstekende lucht‑ en waterdichte afsluiting, dankzij de gelijkmatige aandrukkracht. De positie van de vergrendelpunten aan de vier zijden betekent ook dat ze een goede bescherming bieden tegen pogingen tot inbraak.

Roto ALU

 

Optimaal beveiligd tegen inbraak

Er is echter een belangrijke voorwaarde als het aankomt op de veiligheid. Het raam is enkel bestand tegen inbraak als het gesloten en vergrendeld is.

Of dat was toch zo voordat we Roto NX met TiltSafe‑mechanisme introduceerden.

TiltSafe is een optie die beschikbaar is bij Roto NX en gebruikmaakt van drie speciaal ontworpen stalen sluitstukken, één op elke verticale zijde en één aan de bovenzijde van het raam.

Je opent en sluit een TiltSafe‑raam op dezelfde manier als een ander draai‑kiepelement. Het verschil is dat het raam een inbraakbescherming heeft die voldoet aan RC 2 (weerstandsklasse 2) zoals bepaald door de EN1627 norm, zelfs in de kieppositie, bij een kiepwijdte van 65 mm. Naast een goede bescherming biedt het raam dus ook een goede luchtcirculatie. En een goede ventilatie is gezond. Het zorgt voor een betere nachtrust en leidt bijgevolg tot betere prestaties en een grotere concentratie overdag.

Roto alu

 

Innovatieve functies

Het TiltSafe‑mechanisme is geschikt voor handmatig bediende ramen maar kan ook worden toegepast op elektromechanische ramen met de Roto E‑Tec Drive.

Wordt het buiten kouder of is er veel minder luchtcirculatie vereist, dan heeft Roto NX ook een veilige nachtventilatiefunctie, waarmee het raam wordt beveiligd en er tegelijk minder ventilatie is.

Deze functies stellen woningeigenaars gerust die hun ramen op de benedenverdieping gekiept willen laten staan op warme dagen, zelfs als er niemand in de kamer is. Het betekent ook dat mensen het raam gekiept kunnen laten staan wanneer ze het huis verlaten en daarover niet bezorgd hoeven te zijn.

Op deze manier kunnen ’s nachts ook slaapkamers worden geventileerd en bent u zeker dat uw ramen nog steeds een inbraakbescherming van RC2 genieten én de volgende dag fris als een hoentje opstaat!

 

Meer weten over de inbraakveilige en ventilatievriendelijke kwaliteiten van Roto NX met TiltSafe‑mechanisme?   Bekijk hier de video.

 


Roto NX met TiltSafe technologie

U kan alles nalezen op ons Rotogether platform, volg deze link

 


 

Bedrijfspagina