Sunday, May 19, 2024

Roto City

Roto City: onze onlinebeleving voor klanten

De online verkooptool Roto City werd begin 2021 gelanceerd en is sindsdien verder uitgebreid. We staken ons licht op bij Eberhard Mammel, hoofd van Productaanpassing en Productmarketing bij Roto Window & Door Hardware Technology.

Eberhard Mammel

 

Dag Mr Mammel. Vertel ons, wat is Roto City?

Roto City is een online verkooptool in de cloud. Onze teams kunnen het overal ter wereld gebruiken tijdens hun gesprekken met klanten. Aan de hand van de tool kunnen ze tonen hoe Roto-producten in een moderne stad op ramen en deuren gebruikt kunnen worden, en uitleggen wat de voordelen ervan zijn voor de bewoners en gebruikers van gebouwen.

 

Andra Piacquadio

 

Waarom werd het ontwikkeld?

We gebruiken graag de nieuwste digitale technologie als we daar een commercieel voordeel uit kunnen halen. Roto heeft videoconferencing bijvoorbeeld van in het begin omarmd. De coronalockdowns van 2020 hebben ons dan ook geleerd hoe we het meeste uit onze onlineontmoetingen kunnen halen.

Roto zoom

 

Hoe werkt het?

Het is heel gebruiksvriendelijk voor onze verkoopteams. Ze gaan naar het onlineportaal en loggen in met hun wachtwoord. Van daaruit kunnen ze tijdens een gesprek met een klant hun scherm delen op een standaard onlinetoepassing zoals Zoom of Teams, en zo een virtuele rondleiding door Roto City geven.

 

Welke inhoud krijgt de klant te zien?

Het idee achter Roto City is dat we naar verschillende soorten gebouwen kijken en meer inzicht krijgen in de behoeften van de mensen die ze gebruiken. Wanneer we de gebouwen van dichterbij gaan bekijken, merken we verschillende soorten ramen en deuren op. Aan de hand daarvan leggen we uit welke Roto-producten er gebruikt worden, en waarom. Daarbij nemen we de voordelen voor de klant steeds als uitgangspunt.

 

Alles is ontworpen om een goede visuele voorstelling te bieden. We starten met een overzicht van de fictieve stad met kantoorgebouwen, appartementen, hotels enz. Wanneer u een gebouw selecteert, ziet u in een opengewerkte weergave de soorten ramen en deuren die er geplaatst kunnen worden. De plaatsen waar we een Roto-product kunnen tonen, zijn aangeduid in het rood.

Roto city hotel

Daarnaast zijn er nog andere elementen gemarkeerd. Als u daarop klikt, verschijnen er bijkomende afbeeldingen en tekst. Als u naar beneden scrolt, krijgt u meer informatie te zien. Soms zijn er video’s en animaties om de concepten toe te lichten. We voegen hier continu nieuwe inhoud aan toe.

Roto City click view

 

Volgt de rondleiding door Roto City een vast traject, of is het flexibel?

Het is heel flexibel. Dat is het mooie van Roto City: er is geen ‘script’. De tool dient om het gesprek met de klant vorm te geven. De Roto-verkoper kan het gesprek laten verlopen op een manier die bij de klant past, op zijn tempo en met de nodige technische details.

 

Het idee is dat we de persoon meenemen in de virtuele wereld en het gesprek zijn eigen loop laten gaan. Er is dus meer betrokkenheid dan bij een diavoorstelling en de klant voelt zich niet in de steek gelaten, wat wel het geval zou zijn als u hem gewoon een presentatie zou doorsturen die hij dan zelf moet doornemen.

 

Roto City Townhall

 

Zorgt die flexibiliteit ervoor dat de tool geschikt is voor verschillende soorten klanten?

Zeker en vast. Hij werkt voor verschillende soorten klanten en voor mensen met uiteenlopende functies in organisaties. We kunnen de tool bijvoorbeeld gebruiken in gesprekken met architecten of projectontwikkelaars om te tonen welke oplossingen we in verschillende soorten gebouwen aanbieden, en wat de voordelen ervan zijn op het vlak van gebruiksgemak, weerbestendigheid, geluidsdemping enzovoort. Die mensen hebben geen uitgebreide technische informatie over de beslagsystemen nodig.

 

Roto_City_component

 

Bij raamfabrikanten en profielbedrijven wil het management doorgaans ook liever het totaalplaatje zien. Wanneer we echter met technici of kopers praten, kunnen we dieper ingaan op individuele onderdelen. En voor echt diepgaande technische discussies kunnen we via Roto City ook rechtstreeks de producthandleidingen raadplegen.

 

 

Kan deze onlinetool overal gebruikt worden?

Ja, en dat is een van de grote voordelen. Roto City is niet alleen een tool voor onlinevergaderingen. Het kan ook gebruikt worden tijdens een persoonlijk gesprek met de klant. En dat kan eender waar. U kunt het individueel met iemand doornemen op zijn laptop, of een groter scherm aansluiten wanneer u een presentatie voor meerdere personen geeft. Het helpt ons hoe dan ook om een persoonlijk contact met de klanten te onderhouden.

 

Roto City collaboration

Welke ontwikkelingen zitten er nog aan te komen in Roto City?

Ga er maar van uit dat het blijft verbeteren en groeien. Tegen eind 2022 moeten al onze producten in Roto City staan; dat is ons doel. Als eerste zullen we alle scharnierzijden van ons Roto AL-gamma voor aluminium systemen toevoegen.

 

De bezoekers kunnen ook een voorproefje zien van de producten die we in onze stand op Fensterbau hebben getoond. Die presentatie zal ‘in het congrescentrum’ van Roto City plaatsvinden.

Roto City Congress

 

In de toekomst zal Roto City voor ons klantenbestand een belangrijke rol spelen wanneer we nieuwe producten lanceren.

 

Hoe kunnen klanten Roto City beleven?

Een rondleiding door Roto City is altijd op afspraak met een verkoper. Ik raad iedereen die in onze oplossingen geïnteresseerd is dus aan om contact op te nemen met de lokale Roto-vertegenwoordiger of een mail te sturen naar info.ewe@roto-frank.com

  

bedrijfspagina