Wednesday, April 24, 2024

de beste glasblokjes

 

De voordelen van de beste glasblokjes

glasblokjes

 

Sterke en duurzame beglazingsblokjes

In het Roto Glas-Tec vindt u een volledig assortiment premium beglazingsblokjes.

Het bestaat uit meer dan 200 producten, inclusief verschillende soorten blokjes en de juiste tools om ze correct te installeren.

De beglazingsblokjes van Roto zijn ontworpen voor een zo sterk en duurzaam mogelijk resultaat. Ze worden gemaakt van 100% nieuw materiaal. Ze bevatten geen hergebruikt plastic, dat inherent zwakker is.

De Roto beglazingsblokjes zijn chemisch resistent. Ze worden daartoe continu getest bij de belangrijkste fabrikanten in randafdichtingsproducten.

 

roto glasblokjes

 

Het aanbod van glasblokjes omvat 5 verschillende soorten, die elk een specifiek doel hebben:

 • Ondersteuningsblokken – deze blokken ondersteunen het gewicht van de beglazing en verdelen de belasting.
 • Spacerblokken – deze blokken worden gebruikt om de juiste afstand te bewaren tussen de rand van het glas en de binnenkant van de vleugelsponning.
 • Contactpuntblokken – deze blokken versterken het materiaal bij de sluitpunten en scharnieren en voorkomen het buigen van het profiel.
 • Brugspacers – deze kunnen gebruikt worden als ondersteuning of als spacer en maken ook de luchtstroomventilatie mogelijk.
 • Compensatie-elementen – deze ondersteunende delen zijn ontworpen om een gelijkmatige basis te vormen voor gewichtsverdeling waarop volledige blokken kunnen worden geplaatst.

 

 

Alle items van het Roto Glas-tec aanbod werden getest aan de hand van de Duitse Technical Guidelines for Glazing Trade (TR3). De tests worden afzonderlijk afgenomen door het IFT Window Technology Instituut in Rosenheim.

De blokken worden getest op hun breekpunt. Zo worden er gewichten vanaf 1200 kg opgelegd, tussen temperaturen van -20°C en +80°C. Zo kan het breekpunt heel precies worden bepaald.

De voordelen

Onderstaande voordelen tonen aan waarom u en uw klanten voordeel kunnen halen uit de Roto Glas-Tec producten.

 • Gelijke gewichtsverdeling
  Een correcte afdichting zorgt ervoor dat het gewicht van het glas gelijk verdeeld is. Zo komt er geen extra gewichtsbelasting op de scharnieren, waardoor de levensduur van uw raam verzekerd wordt. 
 • Starheid en rigiditeit
  Wanneer het glas correct opgeklotst is, blijft de vleugel ondersteund en stijf. Hierdoor is de kans kleiner dat het raam uit het lood gaat of dat de vleugel begint door te hangen. 
 • Kleinere kans op condensatie of corrosie
  Door middel van goed geplaatste glasblokjes is er een vrije luchtstroom binnen de vleugel. Dit zorgt ervoor dat het opgeslagen vocht kan verdampen.
 • Maximale thermische efficiëntie
  Dankzij een goede afdichting is er geen direct contact tussen glas en kozijn, waardoor er maximale thermische efficiënte verzekerd wordt. Dit is vooral belangrijk bij aluminiumramen.
 • Gemaximaliseerde levensduur van de verzegelde glaseenheid
  Een correct gebruik van de glasblokjes voorkomt schade aan de randen en zorgt er ook voor dat de verzegelde eenheden niet in het water staan onderaan de vleugel.
 • Verbeterde veiligheid
  Wanneer de sluit- en scharnierpunten goed afgesloten worden, wordt het moeilijker om het profiel te bewerken met breekijzers en ander gereedschap. 

Raadpleeg uw Roto verantwoordelijke voor meer informatie over ons aanbod en de beschikbaarheid van de Roto Glas-Tec producten. 

 


 

Lees alles over deze en onze andere blogs

 


 

bedrijfspagina