Zonwering | Wilms

Iedereen wil zo veel mogelijk zonlicht in huis halen. De inplanting van ramen en deuren in een woning is dan ook iets waar grondig over nagedacht wordt. Want de zon maakt niet enkel goed gezind, als er slim gebruikt wordt van gemaakt, zorgt ze als natuurlijke warmtebron ook voor een verlaagd energieverbruik. Met wat extra zonnestralen in huis kan u in het tussenseizoen en tijdens de winter aanzienlijk op stookkosten besparen.

Tijdens hete zomerdagen proberen we de zon dan weer buiten te houden. Niet alleen omwille van de oververhitting, maar ook om verkleuringen van uw interieur en storende lichtinval op uw tv- of pc-schermen. De installatie van een oprolbare buitenzonwering maakt dat u snel en efficiënt de zon buiten kan houden.

Hou bij de keuze van uw zonwering wel rekening met volgende factoren:

  • het doel van de zonwering
  • de oriëntatie van de ruimte
  • de hoogte van de ramen
  • het beschikbare budget
  • de uitkijk naar buiten toe

 

Voorzetscreens | ZIPX®

WRB0200 – WRB0300 – WRB0400 (ZIPX®85-95-120)

Ook al wordt het soms over het hoofd gezien in de ontwerpfase: een goed geïsoleerde woning kan vandaag de dag bijna niet meer zonder buitenzonwering. De warmte van zonnige dagen kan moeilijker naar buiten en creëert al snel een broeikast-effect. In combinatie met dubbel glas kunnen screens tot 90% van de warmte buitenshuis houden. Het exacte percentage hangt af van de doekcollectie en de gekozen kleur.

Met een voorzetscreen kan u met een minimum aan breekwerk en zonder esthetisch afbreuk te doen aan uw woning een zonwering installeren. Het is dan ook het renovatieproduct bij uitstek.

Windvaste oplossing

Een ingenieus geleidingsysteem gecombineerd met aangelaste rits aan de zijkanten van het doek, zorgt ervoor dat harde wind de systemen niet beschadigd. Zo kan het screendoek ook naar beneden blijven op dagen met veel wind en is er van lawaaihinder geen sprake. Uit testen bij het WTCB is gebleken dat de windvaste screens van WILMS voldoen aan de hoogste eisen i.v.m. windbelasting. Zelfs bij windstoten van 12 beaufort blijft het doek in de geleiders.

3 kastmaten

Er zijn drie kastmaten, die variëren afhankelijk van de breedte en de hoogte van het systeem. De maximale afmetingen zijn de volgende

  • WRB0200 of ZIPX®85: 2700 mm (B) x 1600 mm (H)
  • WRB0300 of ZIPX®95: 4000 mm (B) x 3000 mm (H)*
  • WRB0400of ZIPX®120 : 5000 mm (B) x 6000 mm (H)*

*Met beperking van m², maximale oppervlaktes zijn opvraagbaar

Bovendien zijn er 3 kastvormen; schuin, rond en recht. (kast 120mm enkel schuin verkrijgbaar).

Opbouwscreens

WRB0500

Bij een opbouwsysteem vormen raam en screen één geheel. De windvaste doekzonwering zit opgeborgen in een voorgeïsoleerde kast die bovenop het raam of de deur wordt bevestigd. De afmetingen kunnen tot 6000 mm breed en 6000 mm hoog gaan, maar worden wel beperkt door een maximale oppervlakte. Deze kan u steeds navragen. Bediening van een opbouwscreen is steeds elektrisch via een schakelaar of een afstandsbediening.

Kies uw stijl

In onze verschillende doekcollecties heerst een enorme variëteit aan kleurenwaardoor u steeds een doek vindt dat perfect bij u en uw woning past. Ook de kast kan op verschillende manieren en in tal van kleuren worden afgewerkt.

Optioneel ventilatierooster

Met het aanbrengen van een ventilatierooster zijn onze screens inzetbaar in woningen met een ventilatiesysteem C. Ventileert u op een natuurlijke manier via systeem C, dan combineert u ventilatie en zonwering in één vernuftig systeem.

 
De maximale afmetingen zijn de volgende :
Breedte van 6.000 mm bij een hoogte van 3.200 mm
Breedte van 1.800 mm bij een hoogte van 6.000 mm

Inbouwscreens | ZIPX®Zero

WRB0600 (ZIPX®Zero)

De meest efficiënte manier om oververhitting te vermijden is de installatie van een oprolbare buitenzonwering. Zeker bij passief- en lage-energiewoningen is dit zeer belangrijk. Omdat dit type van woningen een andere bouwstijl hanteert, kunnen we hier ook andere vormen van zonwering toepassen. WILMS heeft daarom een gloednieuw windvast screensysteem ontwikkeld: WRB0600.

De maximale afmetingen van de WRB0600 zijn 6000 mm in de breedte en 6000 mm in de hoogte. Er is een beperking van 20m². Exacte maximale verhoudingen zijn opvraagbaar.

Onzichtbaar screen

Ingebouwd in de spouwmuur en dus achter de façade wordt de kast volledig aan het oog onttrokken. In opgerolde toestand verdwijnt de onderlat ook volledig in de kast. Eventuele herstellingen gebeuren aan de buitenkant van de woning waardoor de screen perfect past in de filosofie van het luchtdicht bouwen. Het plaatsen van vliegenramen blijft eveneens mogelijk.

De maximale afmetingen van de WRB0600 (ZIPX®Zero) zijn:
– 6000 mm x 3200 mm (B x H)
– 1800 mm x 6000 mm (B x H)

Rolvent®screen | WVS0200

De WVS0200 (Rolvent®Screen) is een geïsoleerde opbouwkast met een zelfregelend ventilatierooster. Het systeem is toepasbaar op elk raamtype en eenvoudig te monteren d.m.v. een  adaptieprofiel en zijdelingse bevestigingshaken aan de consoles.
De opbouwkast is opgebouwd uit 4 delen. De binnenkast is in PVC de voorplaat is in aluminium. Verschillende kleur mogelijkheden zijn beschikbaar, in de massa, de aluminium onderdelen kunnen gemoffeld worden in een RAL-kleur naar keuze. De WVS0200 (Rolvent®Screen) wordt altijd elektrisch bediend.
Het screendoek is niet vervormbaar en bestand tegen warmte en vocht. De zijkant van het doek zijn voorzien van een aangelaste rits, samen met het geleidingssysteem maakt dit het doek windvast in elke positie. Een speciaal borstelprofiel zorgt ervoor dat het doek niet vervuild wordt opgerold.

De kast is standaard thermisch geïsoleerd. Optioneel kan ook een akoestische isolatie voorzien worden. De standaard versie heeft een geluidsdemping van 33dB, de akoestische versie een geluidsreductie van 38 dB. Deze akoestische isolatie is in de kast ingewerkt en dus niet zichtbaar aan de buitenkant.

De opbouwkast is voorzien van een zelfregelbaar ventilatierooster. Het rooster heeft 5 verschillende standen (open – dicht en 3 tussenstanden), het is volledig water- en winddicht en 100 % insectenwerend.

Afmetingen
Afmetingen De maximale afmetingen zijn de volgende :
Breedte van 6.000 mm bij een hoogte van 3.200 mm
Breedte van 1.800 mm bij een hoogte van 6.000 mm

Folder Screens

Lees ook …