Tuesday, February 20, 2024

Wilms is de Kempenaar 2021

Wilms wint duurzame trofee van ondernemersorganisatie Etion.

 

Proficiat aan de schaduwmeesters

 

Ondernemersorganisatie Etion reikt jaarlijks een prijs uit aan een bedrijf dat de Kempen op een duurzame manier op de kaart zet. Wilms mag de editie van 2021 op zijn naam schrijven.

Etion focust in zijn zoektocht op bedrijven die duurzaam groeien en veel aandacht hebben voor medewerkers en omgeving. De winnaar van De Kempenaar moet op een waardengerichte manier ondernemen, met oog op lange-termijn succes.

De prijs werd toegekend op basis van drie stemrondes: een jurybezoek, een online stemming en een live voting door het publiek tijdens de uitreiking. Uiteindelijk was het Wilms die als winnaar uit de bus kwam.

CEO Erik Wilms is tevreden met de prijs: “Dit is de verdienste van ons hele team van bijna 200 schaduwmeesters. Wij zetten een duurzame strategie uit, maar zij maken die in de praktijk elke dag waar. Dat gaat van kleine dingen zoals het recycleren van afval tot hele productieprocessen die op een duurzame manier herdacht worden. We zijn trots dat Etion ons harde werk beloont. De trofee krijgt alleszins een mooie plaats in ons bedrijf.”

 

 

Ondernemen op een waardengerichte manier met oog voor succes op lange termijn. Focus op duurzame groei met aandacht voor medewerkers en omgeving. Dat zijn de voornaamste kwaliteiten die ETION zoekt in de Kempenaar. Wilms moest het opnemen tegen IT-bedrijf Netropolix uit Geel en boorbedrijf Smet Group uit Dessel.

Winnaar

Bij Wilms creëren ze al sinds 1975 schaduwtoepassingen die uitblinken in functionaliteit, design en gebruiksgemak. Passie, vakmanschap en fierheid op je werk zijn bij Wilms de belangrijkste kwaliteitsbarometers. 90% van de 180 medewerkers is afkomstig uit de onmiddellijke omgeving. Ervaren collega’s dragen hun kennis over aan jonge medewerkers. Kennis die niet enkel het technische aspect van de job bevat, maar ook het typische DNA van Wilms. Het DNA dat van alle medewerkers echte Schaduwmeesters maakt.

Bijna 4000 ondernemers en supporters brachten, verspreid over drie ronden, hun stem uit. Na de stemmen van de jury en de online stemronde, kwam Wilms na de live voting als winnaar uit de bus. Tina Ermgodts van Wilms mocht de trofee in ontvangst nemen uit handen van Jan Robrechts, CEO van Lavetan, het laboratorium dat in 2019 de prijs in de wacht wist te slepen.bedrijfspagina