Waarom rolluiken?

Het best adres voor rolluiken

 

 

aluprof aluminium systems

Rolluiken

Rolluiken zijn praktische oplossingen die ons op drie manieren beschermen: door een perfecte isolatie, de bescherming van onze privacy en een veiligheidsgevoel door een effectieve anti-inbraak beveiliging.

Aluprof rolluiken zijn geproduceerd met zorgvuldig geselecteerde materialen om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen. Of het nu gaat over systemen die in de dag of op de gevel zijn gemonteerd, rolluiken zijn ontworpen om het gebouw energiezuinig te maken. Rolluiken zorgen voor een grote vermindering aan verwarmingskosten in de winter terwijl ze tijdens de zomerperiode voor een aangename koelte en gedimd licht zorgen. Daarnaast zorgen rolluiken door het slimme ontwerp en de zorgvuldig gekozen materialen voor een effectieve bescherming tegen indringers. Dankzij rolluiken wordt het huis een plek waar we ons comfortabel en veilig voelen zodat het prettig is om thuis te komen.

Maar het belangrijkste voordeel is dat Aluprof de eerste Poolse fabrikant is die een RC3 gecertificeerd anti-inbraak systeem kan bieden verzekerd door tests die werden uitgevoerd volgens de normering PN-EN 1627:2011. Dankzij de rolluiken kunnen we er zeker van zijn dat ons huis veilig is tijdens een langdurige afwezigheid.

 

Waarom rolluiken?

Energiebesparing

Tot nu beschouwen velen rolluiken als luxe en/of als een decoratief element zonder essentiële functie. Maar rolluiken dragen significant bij aan het vasthouden van warmte in de winter terwijl ze in de zomer zeer efficiënt zijn in het fris houden van het huis. Rolluiken zijn effectiever dan gewone gordijnen of luiken, dankzij de luchtlaag die ontstaat tussen het raamoppervlak en het rolluik. Deze luchtlaag beschikt over perfecte isolatie-eigenschappen wat resulteert in een aangename binnentemperatuur, ook bij hoge buitentemperaturen.

ROLLUIKEN EN DE ENERGIEBALANS VAN HET GEBOUW

 

Wist u dat …?

Ramen en deuren in de winter verantwoordelijk zijn voor maar liefst tot 25% warmteverlies en in de zomer 60% van het zonlicht absorberen? Pas de buitenrolluiken van Aluprof toe en u bespaart energie in de winter en vermijdt overmatige opwarming van kamers in de zomer. 

Met de buitenrolluiken van Aluprof kunt u tot zelfs 30% besparen op uw jaarlijkse energiekosten.

 

rolluiken aluprof

Veilige thuis

Thuis is de plek die we associëren met rust en veiligheid. Maar hoe kan U er zeker van zijn dat uw familie en uw bezittingen echt veilig zijn? Elke dag bestoken de media ons met informatie over inbraken. Vaak vragen we ons af welke maatregelen we moeten nemen om ons veilig te voelen. Waakzaamheid alleen is simpelweg niet genoeg. Waarom dan niet kiezen voor een beveiligingsoplossing die een inbreker effectief tegenhoudt? Uw huis beveiligen met rolluiken is zo’n oplossing. Rolluiken zijn eenvoudige systemen die duurzaamheid combineren met een mooi uiterlijk. Ze kunnen in zowel nieuwe als op bestaande gebouwen worden geïnstalleerd. Het product vervult succesvol zijn functie dankzij de versteviging van individuele onderdelen zoals de geleiders die ervoor zorgen dat het profiel niet verbogen of verwijderd kan worden. Daarbij komt nog dat de stevige structuur flinke klappen kan hebben zonder schade op te lopen. Aluprof is het eerste bedrijf waarvan de producten gecertificeerd zijn als klasse III anti- inbraak. Dit wordt bevestigd door testen die werden uitgevoerd in geaccrediteerde laboratoria volgens PN-EN 1627:2011. Een gepatenteerd veerslot in de onderlat van het rolluik zorgt ervoor dat het niet kan worden omhoog gehaald. Het anti-inbraak systeem is beschikbaar in meerdere kleuren zodat altijd gekozen kan worden voor de best bijpassende kleur bij de raamprofielen en/of de gevel van het gebouw.

 

Comfort en functionaliteit

Rolluiken van Aluprof kunt u manueel bedienen of via een elektrische aandrijving. De eerste optie is een economische oplossing, maar de (fysieke) inspanning die nodig is om de rolluiken te bedienen is groter, vooral indien u veel rolluiken en/of grote rolluiken heeft.  Manuele bediening houdt in dat het openen / sluiten van het rolluik met een oproller of zwengel gebeurt. De tweede optie is het toepassen van elektrische bediening (elektrische aandrijving). Deze oplossing is ietsje duurder maar vééll comfortabeler en uitermate populair. Door het ruime productgamma aan besturingsmogelijkheden van rolluiken kunt u altijd de meest optimale manier kiezen om uw rolluiken centraal te openen / sluiten met een afstandsbediening of een wandschakelaar.

Met een timer kan U het rolluik op een vooraf ingesteld tijdstip automatisch openen of sluiten. 

 

rolluiken met afstandsbediening

Milieu

Één van de plichten van een modern bedrijf is de zorg voor de natuurlijke omgeving. Het polyurethaanschuim waarmee onze profielen gevuld zijn, is vrij van freonverbindingen, en de lak die wordt gebruikt voor de coating van de door ons geproduceerde elementen bevat geen cadmium of lood. Met de introductie van schone, ecologische producten en technologieën tonen wij onze zorg voor de natuurlijke omgeving én onze intentie om die op een evenwichtige wijze te beschermen. 

 

Lees verder op Aluprof.eu/rolluiken

  

Aluprof aluminium systemen voor gevelbouw
bedrijfspagina