Wednesday, April 24, 2024

Aluprof: Brandwerende systemen

 

 

ALUPROF biedt u brandwerende en rookverwijderende systemen die zorgen voor de uitvoering van verschillende inbouwelementen die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van brandveiligheidszones en geschikte vluchtwegen voor evacuatie van personen. Het gaat hierbij zowel om producten die zijn gebaseerd op raam-deurconstructies, als op gevelsystemen met stijlen en dwarsbalken. De vuurbestendigheid van dit type constructies bevindt zich in de klassen EI 15 tot EI 120, afhankelijk van de eisen voor verticale constructies. Voor daken valt de vuurbestendigheid in de klasse REI20/RE30. 

 

Tot de productgroepen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van gebruikers van de gebouwen tijdens brand horen ook oplossingen als: 

 

Wanden zonder roeden MB-78EI in de klassen EI 30 en EI 60

Aluprof heeft in haar aanbod ook transparante brandwerende scheidingswanden, namelijk de zogenaamde scheidingswanden zonder roeden op basis van het systeem MB-78EI.

Hierdoor is het mogelijk om binnenscheidingswanden te construeren zonder zichtbare verticale profielen die de verschillende wandmodules van elkaar scheiden, terwijl de brandwerende eigenschappen niet worden aangetast. De spleet tussen de glasplaten is slechts 4 mm breed en is opgevuld met brandwerend opzwellend materiaal en onbrandbare siliconen

Lees verder...

MB-60E EI, brandwerende scheidingswanden met deur, EI15 of EI30

Het systeem MB-60E EI is bestemd voor het uitvoeren van brandwerende binnen- en buitendeuren met één of twee vleugels. U kunt met dit systeem ook de zogenaamde technische ramen en brandwerende scheidingswanden construeren. De constructies die zijn uitgevoerd op basis van het systeem MB-60E EI hebben een vuurbestendigheidsklasse van EI15 of EI30 volgens de norm PN-EN 13501-2+A1:2010. Het systeem is geclassificeerd als brandvertragend (NRO).

De constructie is gebaseerd op aluminiumprofielen met een warme afstandhouder van het systeem MB-60E, de constructiediepte van de vormstukken bedraagt 60 mm. De vuurbestendigheid van de constructie wordt verkregen door vuurisolerende elementen die zijn gemonteerd in de binnenste kamers van het profiel.

Lees verder ...

MB-78EI, brandwerende scheidingswanden met deur, EI15 tot EI90

Het systeem MB-78EI dient voor het uitvoeren van interne of externe brandwerende scheidingswanden met een enkele of dubbele deur met een vuurbestendigheidsklasse van EI 15, EI 30, EI 45, EI 60 of EI 90, volgens de norm PN-EN 13501-2:2010. Vele tests en berekeningen hebben bewezen dat producten die zijn gemaakt met dit systeem een bijzonder goede warmte- (Uf vanaf 1,60 W/m2K) en geluidsisolatie (tot 40 dB) bieden. Vanwege zijn eigenschappen, geoptimaliseerde technologie en productiekosten, compatibiliteit met andere raam-deursystemen van ALUPROF en de consequente technische ontwikkeling is dit een bijzondere populair product in zijn klasse dat breed wordt toegepast in de bouw.

De constructie van het systeem MB-78EI is gebaseerd op thermisch geïsoleerde aluminiumprofielen die 78 mm diep zijn

Lees verder ...

gevelsystemen met stijlen en dwarsbalken MB-SR50 EI en MB-SR50N EI in de klassen EI 15 tot EI 60

Het systeem met stijlen en dwarsbalken MB-SR50 EI dient voor het uitvoeren van lichte brandwerende vliesgevels en infillgevels met vuurbestendigheidsklassen EI 15, EI 30, EI45, EI 60 volgens de normen PN-EN 1364-3 en PN-EN 1364-1, alsmede vuurbestendige dakbedekkingen van glas met vuurbestendigheidsklasse REI 20 / RE30 volgens de norm PN-EN 1365-2. Het systeem is geclassificeerd als brandvertragend (NRO).

In de constructies van MB-SR50 EI zijn de basisprofielen van het basisgevelsysteem MB-SR50 toegepast: stijlen met een diepte van 85-225 mm en dwarsbalken met een diepte van 65-185 mm

Lees verder ...

Rookverwijderende ramen en luiken

Rookverwijderende ramen en luiken spelen een belangrijke rol bij het garanderen van veiligheid en comfort voor de personen die zich in het gebouw bevinden.

Als ze juist worden toegepast maken ze deel uit van het mechanische ventilatiesysteem en helpen indien nodig om rook en toxische dampen die een bedreiging vormen voor de gezondheid of erger, snel af te voeren.

Deze producten zijn verkrijgbaar in een uiteenlopende reeks oplossingen, waardoor de ramen niet alleen toepasbaar zijn bij individuele projecten, maar ook als elementen van aluminiumgevels of glazen daken. Ze kunnen zijn gebaseerd op de raamsystemen MB-59S, MB-59S Casement, MB-60, MB-60US, MB-70, MB-70US, MB-86, MB-86US, maar ook op gevelsystemen, zoals tuimelramen en dakramen. Het rookverwijderende en ventilatiesysteem wordt aangevuld met beluchtingsramen of -deuren. 

Lees verder ...

MB-78EI DPA, Brandwerende automatische schuifdeuren

Het systeem MB-78EI DPA dient voor het uitvoeren van brandwerende scheidingswanden voor binnen of buiten, met automatische enkele en dubbele schuifdeuren.

De brandwerendheid van de klassen EI 15 en EI 30 blijft in stand, zowel bij vuur aan de buitenkant als aan de binnenkant. 

De constructie is gebaseerd op het systeem voor brandwerende wanden met deuren MB-78EI. Dit systeem levert ook de productietechnologie en het grootste deel van de elementen, onder andere de hoofdprofielen, glaslijsten, koelinzetten, opzwellend tape, dichtingen en de meeste accessoires. De ruime beglazingsmogelijkheden van deze constructie zijn vergelijkbaar met het basissysteem en maken montage van alle typische brandwerende ruiten van de klassen EI 15 en EI 30 mogelijk, ook in combinatie met willekeurige isolatiepakketten.

Het drijfwerk van de schuifdeuren MB-78EI DPA kunt u op de systeemwand of op de muur monteren. De mechanismen die zijn bestemd voor toepassing in dit systeem maken goede en storingsvrije werking van deuren met een vleugelgewicht tot 200 kg mogelijk. 

Lees verder ...

 

Naast deze productgroepen  zijn er nog oplossingen voor:

 

- het systeem MB-118E waarmee scheidingswanden kunnen worden gemaakt met vuurbestendigheidsklasse EI 120 

- brandwerende glazen daken in de klasse REI20 / RE30, gebaseerd op het gevelsysteem met stijlen en dwarsbalken 

 

Rookverwijderende ramen en luiken zijn producten die ook behoren tot de groep oplossingen die zorgen voor veiligheid van personen tijdens brand. Ze zijn gebaseerd op de basis raam-deursystemen van de serie MB en daksystemen, alsmede tuimelramen die uitsluitend worden toegepast in de gevelconstructies. 

 

ALUPROF biedt nog een interessante oplossing uit het oogpunt van brandwerende afscheidingen, namelijk de mogelijkheid om verschillende constructies te koppelen met behoud van de gewenste vuurbestendigheidsklasse. Een voorbeeld hiervan zijn o.a. de deuren van het systeem MB-78EI die zijn ingebouwd in de gevel. Een constructie die op bovenstaande wijze is uitgevoerd kan klasse EI 30 of EI 60 halen. Een vergelijkbare mogelijkheid voor het inbouwen van de deuren MB-78EI bestaat ook in het scheidingswandsysteem MB-118EI.

Wij nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met de brandwerende oplossingen van ALUPROF. 

Op onze website vindt u de oplossing die u nodig heeft.   (https://www.aluprof.eu/nl/brandwerende-en-rookverwijderende-systemen)

 


 

Kom dit en veel meer zelf ontdekken op Polyclose

ALUPROF, een van de grote Europese fabrikanten van aluminium raam- en deursystemen, gevelsystemen en rolluik- en garagedeursystemen zal aanwezig zijn op Polyclose, van 17 t/m 19 januari 2018 a.s. in Gent.

ALUPROF OP POLYCLOSE: STAND 1282

 


 

 
Link naar bedrijfspagina.