Aluprof | Rolluiken

Aluprof – een passie voor huizen

Aluprof S.A. is onderdeel van de beursgenoteerde Group Kęty S.A. Het bedrijf is een van de meest toonaangevende producenten van aluminium systemen in Europa.

Kwaliteit is een kernwaarde voor Aluprof en daarom zijn de ingenieurs van Aluprof voortdurend bezig met het ontwikkelen van technologisch geavanceerde oplossingen die voldoen aan de eisen van moderne bouwvoorschriften als het gaat om energieefficiëntie en flexibel ontwerpen. Het bedrijf werkt volgens het ISO
9001-2001 kwaliteitskeurmerk zodat alle producten voldoen aan de Europese kwaliteitsnormen.

 

GECERTIFICEERD DOOR HET PASSIVE HOUSE INSTITUTE

 

DRIE VOORDELEN VAN ROLLUIKEN

Rolluiken zijn praktische oplossingen die ons op drie manieren beschermen: perfecte isolatie, bescherming van onze privacy en een veilig gevoel door een effectieve anti-inbraakbeveiliging. 

Aluprof-rolluiken zijn geproduceerd met zorgvuldig geselecteerde materialen om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen. Of het nu gaat over systemen die in de dag of op de gevel zijn gemonteerd, rolluiken zijn ontworpen om het gebouw energiezuinig te maken. Rolluiken zorgen voor een grote verlaging van  verwarmingskosten in de winter, terwijl ze tijdens de zomerperiode voor een aangename koelte en gedimd licht zorgen.

Daarnaast zorgen rolluiken door het slimme ontwerp en de zorgvuldig gekozen materialen voor een effectieve bescherming tegen indringers. Dankzij rolluiken wordt het huis een plek waar we ons comfortabel en veilig voelen, zodat het prettig is om thuis te komen.
Maar het belangrijkste voordeel is dat Aluprof de eerste Poolse fabrikant is die een RC3- gecertificeerd anti-inbraaksysteem kan bieden dat is gewaarborgd door tests die zijn uitgevoerd volgens de norm PN-EN 1627:2011. Dankzij rolluiken zijn we er zeker van dat ons huis veilig is tijdens langdurige afwezigheid.

Voorzetrolluik_SKE

Voorzetrolluiken

SK, SKE & SKP

Betrouwbare vorm 

Rolluiken in de adaptatiesystemen SK, SKE en SKP zijn hoofdzakelijk bestemd voor toepassing in bestaande gebouwen.
Het grootste voordeel van deze producten is ongetwijfeld dat niet hoeft worden ingegrepen in de huidige staat van het gebouw, omdat zij geen speciale voorbereidingen voor montage vereisen en niet zijn geïntegreerd met het raam. Hierdoor kan het besluit over de montage van rolluiken in het adaptatiesysteem op een willekeurig moment worden genomen.

Deze oplossingen monteert u op het raamkozijn (in de nis) of direct op de muur. In het eerste geval worden de half ovale kasten SKP aangeraden, die perfect combineren met de gevel
of de systemen SK en SKE (versie met geëxtrudeerde kast), waarvan de kast een hoek van 45° heeft.

Het rolluikblad bestaat meestal uit profielen gemaakt van hoge kwaliteit aluminiumplaat gevuld met polyurethaanschuim en bedekt met een speciale dubbele PU/PA-lakcoating. Hierdoor hebben zij een verhoogde weerstand tegen
slijtage en weersomstandigheden. Verder bevinden zich in het aanbod ook profielen van geëxtrudeerd aluminium en kunststofprofielen die zich kenmerken door een grotere stijfheid en stabiliteit. U kunt systemen voor voorzetrolluiken integreren met een hor. 

Een dergelijke complete oplossing garandeert effectieve beveiliging tegen insecten in de zomer, terwijl uw interieur tegelijkertijd wordt beschermd tegen warmteverlies in de winter.

Voorzetrolluik

Voorzetrolluiken

SKO, SKO-P

Modern design

De systemen SKO en SKO-P zijn oplossingen uit de familie van voorzetrolluiken die hoofdzakelijk bestemd zijn voor renovatie.

Omdat deze producten geen integraal deel uitmaken van het raam en er geen speciale voorbereidingen nodig zijn voor de montage, kunnen zij op een willekeurig moment worden geïnstalleerd.

De kast van het systeem SKO-P is gemaakt van hoge kwaliteit aluminiumplaat die is bedekt met een speciale PU/PA-lakcoating die wordt gekenmerkt door een goede weerstand tegen slijtage en weersomstandigheden.
Op zijn beurt is de kast van het SKO-systeem gemaakt van geëxtrudeerd aluminium, een garantie voor de grotere stijfheid en stabiliteit. De doordachte constructie van deze oplossingen, en hun ovale vorm zorgen ervoor dat ze vaak worden gekozen voor montage op de muur, waardoor ze een perfect decoratief gevelelement vormen.

Net als bij de systemen SK en SKP kan het rolluikpantser worden gemaakt van profielen die zijn gevuld met kunststofschuim of geëxtrudeerd schuim.

Een voordeel van deze producten is de mogelijkheid om het onafhankelijk van de rolluiken werkende Moskito-systeem toe te passen, waarmee u het interieur van het gebouw beschermt tegen insecten, terwijl daglicht en frisse lucht vrij naar binnen kunnen.

Inbouwrolluiken

SP, SP-E

 

Perfecte thermische isolatie

De inbouwrolluiksystemen SP en SP-E zijn met name bestemd voor toepassing in nieuwe gebouwen,maar kunnen ook perfect toegepast worden in renovatieprojecten nadat de nodige wijzigingen zijn aangebracht aan de bovendorpel.

Het is daarbij noodzakelijk om de toepassing van dit type oplossing en de installatiemethode al in de ontwerpfase van het gebouw mee te nemen, zodat efficiënter kan worden geprofiteerd van hun functionele waarden.

De systemen SP en SP-E zorgen voor perfecte thermische isolatie omdat zij de constructie van ramen, deuren en bovendorpel niet beïnvloeden, en dus geen invloed hebben op de energiebalans van het gebouw. Bovendien integreren deze producten perfect in de gevel van het gebouw en maken daar integraal deel van uit. Het frontpaneel is voorzien om als ondergrond te dienen voor de buitenafwerking (bv. pleisterwerk), waardoor het onzichtbaar blijft in de gevel.

De constructie-elementen, namelijk de revisieklep en de geleiders, kunnen qua kleur worden aangepast aan de kleur van de kozijnen.

Net als bij de voorzetrolluiken kan het rolluikblad worden gemaakt van profielen die zijn gevuld met kunststofschuim of geëxtrudeerd schuim.

De rolluiken uit de inbouwsystemen kunnen worden uitgerust met insectengaas dat zorgt voor effectieve bescherming tegen insecten, terwijl de toevoer van licht en frisse lucht in het interieur Rolluiken Aluprof behouden blijft.

 

passief huis

Rolluiken Aluprof met Certificaat  van het Passiefhuis Instituut

Opbouwrolluiken

SKT OPOTERM

Lagere energierekeningen

Het systeem voor opbouwrolluiken SKT OPOTERM is een ontwerp l van Aluprof voor personen die een modern en veelzijdig systeem verwachten.

U kunt rolluiken van het systeem SKT OPOTERM zowel in nieuwe projecten toepassen als gebruiken bij renovatie van bestaande gebouwen.
Het is een bijzonder universeel en multifunctioneel product dat montage zonder inbouw, met gedeeltelijke inbouw of volledige inbouw mogelijk maakt, omdat het front van de kast tegelijkertijd ondergrond is voor willekeurige afwerking (bv. polystyreen, pleisterwerk, klinkers, etc.), waardoor hij onzichtbaar blijft in de gevel.

De slimme constructie van het systeem maakt de installatie van een enkel rolluik mogelijk, maar ook een dubbel rolluik in één kast.

Een groot voordeel van SKT OPOTERM is de mogelijkheid om te kiezen voor revisie van de onderkant of revisie langs de achterkant. Zelfs nog voor de eindmontage van het hele rolluik.
Het systeem wordt direct op het raamkozijn gemonteerd met behulp van een geschikt adaptieprofiel.

De profielen uit ons aanbod zijn geschikt voor de meeste raam- of deurkozijnprofielen van hout, aluminium of pvc. Het rolluikblad kan worden gemaakt van profielen uit hoge kwaliteit aluminiumplaat die zorgt voor goede weerstand tegen slijtage en weersomstandigheden, of van kunststofprofielen. De constructie van het systeem maakt integratie met een hor mogelijk, waardoor u zorgt voor effectieve bescherming tegen insecten. In het geval van gebouwen met bijzonder dunne muren waarbij inbouw niet mogelijk is, kan ook de variant met het zg. afgeronde zijprofiel worden toegepast. Dit is een bijzonder esthetische oplossing die in ieder interieur kan worden aangepast.

Opbouwrolluiken

S_ONRO ®

Aluprof S.A. biedt ook het pantser s_onro® aan.

Dit kan met succes worden toegepast in iedere versie van de voorzet- en inbouwsystemen.
Dankzij de speciale profielconstructie met brede perforaties bereikt deze innovatieve oplossing een transparantie van bijna 20%.
Hierdoor komt er zelfs bij een gesloten pantser toch nog licht in de kamer. In de winterperiode bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van de zonne-energie om het interieur van onze woning te verwarmen, terwijl de juiste balans tussen licht en schaduw behouden blijft (geen verblindingseffect).

Net als de overige rolluiksystemen is deze oplossing ook beschikbaar met een geïntegreerd hor.

In ons aanbod zijn de meest populaire pantserkleuren beschikbaar: wit, zilver, antracietgrijs en grijs aluminium

 

JE VOELT JE VEILIG MET ALUPROF ROLLUIKEN

Thuis is de plek die we associëren met rust en veiligheid.
Maar hoe kunt u er zeker van zijn dat uw familie en bezittingen echt veilig zijn?


Elke dag bestoken de media ons met informatie over inbraken. Vaak vragen we ons af welke maatregelen we moeten nemen om ons veilig te voelen. Waakzaamheid alleen is simpelweg niet genoeg. Waarom dan niet kiezen voor een beveiligingsoplossing die een inbreker effectief tegenhoudt? Uw huis beveiligen met rolluiken is zo’n oplossing.
Rolluiken zijn eenvoudige systemen die duurzaamheid combineren met een mooi uiterlijk. 

Ze kunnen in zowel nieuwe als bestaande gebouwen worden geïnstalleerd. Het product vervult zijn functie met succes dankzij versteviging van individuele onderdelen zoals de geleiders, die ervoor zorgen dat het profiel niet verbogen of verwijderd kan worden. Verder kan de stevige structuur flinke klappen verdragen zonder schade op te lopen.
Aluprof is het eerste bedrijf waarvan de producten zijn gecertificeerd als klasse III van inbraakwerendheid.

Dit wordt bevestigd door testen die zijn uitgevoerd in geaccrediteerde laboratoria volgens PN-EN 1627:2011. Een gepatenteerd veerslot in de onderlat van het rolluik zorgt ervoor dat het niet omhoog getild kan worden.
Het anti-inbraaksysteem is beschikbaar in meerdere kleuren zodat u altijd kunt kiezen voor een kleur die het best past bij de raamprofielen en/of de gevel van het gebouw.

 

Wist U dat?

Ramen en deuren in de winter verantwoordelijk zijn voor maar liefst 25% warmteverlies? 
En dat zij in de zomer tot 80% van het zonlicht binnenlaten? 
Gebruik rolluiken van Aluprof en u bespaart energie in de winter en vermijdt overmatige opwaming in de zomer.  Met rolluiken van Aluprof kunt u tot 30% besparen op uw jaarlijkse energiekosten.

 


 

Overzicht Rolluiken (horren en hor-garagedeuren)