Wednesday, April 24, 2024

Dr Hahn rollenbandscharnieren voor kunststofprofielsystemen

 

Vier soorten rollenbandscharnieren comple­teren het bestaande Hahn KT­systeem.
Onder de namen Hahn KT­RV en Hahn KT­RN worden 2­ en 3­delige versies geïntroduceerd voor de gangbare kunststofprofielsystemen.

Met name het ontwerp met een slanke knoop van 22 mm in diameter ziet er tegelij­kertijd sterk en elegant uit. Deze indruk wordt extra onderstreept door de uitgebrei­de kleurselectie in zilver geanodiseerd (EV1). De nieuwe rollenbandscharnieren worden met name toegepast in hoogwaardige particuliere woningen, maar worden ook toegepast in de vastgoedbouw. Ze kunnen zowel DIN links als DIN rechts worden gebruikt.

Slank, stabiel en 3D regelbaar: KT-RV

 

 

De grootste sprong in ontwerp is de nieuwe Hahn KT-RV die de vorige Hahn KT-R vervangt
die in de sponning is geschroefd. Naast een modernere contour is de nieuwe rollenband- scharnier nu in zes richtingen verstelbaar zonder zichtbare wijziging. In de hoogte is de deur verstelbaar met +3 mm en –1 mm met 2-delige scharnieren, en zelfs +3 mm en –3 mm met 3-delige scharnieren. Horizontaal zijn de verstel- mogelijkheden +3 mm en –3 mm. De aanpassing is traploos instelbaar, zoals vereist. Door de lagerbus te verdraaien kan de afdichtingsdruk worden verhoogd ±0,5 mm (3-delig ±0,4 mm).

Afhankelijk van het gebruikte profielsysteem draagt de 2-delige uitvoering tot 120 kg en de 3-delige uitvoering tot 160 kg.

 

DrHahn scharnieren rollenband

 

 

Dankzij innovatieve produktietechnieken zijn we in staat een volledig nieuw gamma rollenbandscharnieren te produceren met een slankere knoop van 22 mm (ipv 25 mm) en toch met meer draagkracht ! De draagkracht van de tweedelige scharnier is van 90 naar 120 kg gegaan en bij de driedelige scharnier van 140 kg naar 160 kg !

De oude KT-R (montage in de beslaggroef) gaat nu KT-RV heten om de link te verduidelijken met de reeds bekende KT-RKV waar de middelste K staat voor ‘klein’ vanwege z’n knoop van 18 mm.

Nieuw is ook de tweedelige KT-RN (montage in de opdek) die vroeger enkel als driedelige scharnier verkrijgbaar was. Voor elk wat wils !

Ook op vlak van kleuren is er belangrijk nieuws te melden. Zowel de grote KT-RV en KT-RN alsook de kleinere KT-RKV en KT-RKN zijn nu verkrijgbaar in zilverkleurige anodisatie (EV1) als bijkomende standaardkleur.

folder dr hahn rollenband scharnieren

  

scharnieren voor pvc deuren