Saturday, May 18, 2024

Dr.Hahn | KT-RF (PVC)

Rollenband voor Profine en Gealan

Reeds een tweetal jaren is er een Hahn Rollenband verkrijgbaar voor Profine blokprofielen, de profielserie voor naar buiten draaiende elementen. Dit nieuwe Hahn  KT-RF scharnier speelt overduidelijk in op de vraag van de deurenfabrikant en de handel.

Gezien de grote verscheidenheid aan profielen is het echter niet mogelijk een universele oplossing te bieden. Deze profielgebonden scharnieren volgen dan ook perfect de lijn van het profiel. Naast de Profine variant – die aangepast wordt aan de nieuwe 76mm serie – is er nu ook een versie voor Gealan beschikbaar.

Deze driedelige knoopvormige scharnier is – zoals gebruikelijk bij Dr. Hahn – vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium en kan, afhankelijk van de profielsituatie, tot 160 kg vleugelgewicht dragen. Dus ook zware elementen of deuren die zeer intensief gebruikt worden, kunnen van deze scharnieren voorzien worden. In de standaarduitvoering is de Hahn KT-RF scharnier zowel DIN links als DIN rechts toepasbaar. En tijd is geld! Dit scharnier wordt dan ook grotendeels voorgemonteerd geleverd.

De zeer comfortabele verstelmogelijkheden kunnen snel en eenvoudig door één persoon bij een ingehangen vleugel bediend worden. Om in de hoogte te verstellen, kan het verstel-element de vleugel + 4 mm traploos omhoog duwen of – 4 mm laten zakken. Horizontaal kan men de vleugel – eveneens traploos –  in beide richtingen 2,5 mm bijregelen  zonder dat dit merkbaar is aan het scharnier. De openingsgraad bedraagt 180°.

Inbraakwerende toepassingen vormen geen enkel probleem. De bij het SKG instituut uitgevoerde tests leverden een twee sterren certifikaat op. In de CE-tests bereikt het scharnier de klasse nummer 14 en is hiermee voor deuren met een zeer hoge belasting toepasbaar.

Met de Hahn KT-RF, krijgt de deurenfabrikant een scharniervariant, die door zijn slanke knoop van 20 mm diameter voldoet aan de steeds stijgende vraag vanuit de markt. De klant kan een RAL kleur naar keuze kiezen of geänodiseerde scharnieren plaatsen.

Zo heeft hij „voor elke situatie de gepaste oplossing“, een echt Hahnscharnier.

DrHahn_KT_RF_1
Scharnier in gesloten stand

TECHNIEK

  • Bevestiging: Rechtstreekse verschroeving in kader- en vleugelprofiel.
  • Draagkracht: Afhankelijk van de profieluitvoering max. 160 kg
  • Verstelmogelijkheden: Bij ingehangen vleugel in 4 richtingen verstelbaar:
    • Hoogteverstelling traploos ± 4 mm
    • Horizontaalverstelling traploos ± 2,5 mm
  • CE-gecertificeerd volgens EN 1935, type klasse 14
  • Kleuruitvoeringen: Leverbaar in RAL-kleuren of geanodiseerd
Illu_KT_RF_offen_1
Scharnier in gesloten stand