Friday, May 17, 2024

Dr. Hahn, nieuwe generatie Rollenband scharnieren

Dr. Hahn stelt de nieuwe generatie Rollenband scharnieren voor

 

Nu ook voor kunststof deuren

 

Maar liefst vier nieuwe Rollenbandvarianten stelt de Duitse scharnierspecialist Dr. Hahn als primeur voor op Polyclose 2020 in Gent (Belgie). De nadruk ligt overduidelijk op een zeer elegante optiek in combinatie met een hoge performantie en draagkracht.

 

Verschillende bevestigingen

Twee productlijnen die onder de benamingen KT-RKN en KT-RKV aangeboden worden, zijn zowel tweedelig alsook driedelig beschikbaar. Het verschil zit in de bevestigingen. Zo wordt het KT-RKN scharnier in de opdekverschroefd, met als voordeel dat de dichting niet onderbroken wordt. Het KT-RKV scharnier wordt traditioneel bevestigd in de beslaggroef.

 

Efficiente verwerking in het atelier en op de bouwwerf.

De driedelige scharnieren dragen tot 120 kg, de 2-delige variant gaat probleemloos tot 90 kg. Beide types worden bevestigd door middel van lange stiften en boorschroeven. Voor vleugels tot 80 kg biedt Dr Hahn het 2-delige alternatief aan met korte stiften en boorschroeven zodat enkel de kunststof dient voorgeboord te worden.

 

Zelfs bij de driedelige scharnieren is het in- en uithangen van de vleugel zeer comfortabel. Het bovenste kaderdeel kann namelijk eenvoudig verwijderd worden zonder de bevestigingsschroeven te lossen. Zo kan de vleugel als bij een 2-delige variant wordn ingehangen waarna het extra kaderdeel weer wordt gemonteerd. Ontegensprekelijk een zeer grote meerwaarde voor de plaatsers. Bij te weinig ruimte kan de deurvleugel op dezelfde wijze worden uitgenomen.

 

Zowat alle profielsystemen kunnen bediend worden

Bij de opdekverschroeving is het belangrijk dat het scharnier mooi aansluit. Het KT-RKN scharnier wordt dan ook aangeboden met een recht vleugeldeel (0°) alsook met een afgeschuinde radius (bvb 5°). De deurenfabrikant kan dus kiezen uit een zeer brede waaier aan mogelijkheden. Beide productlijnen zijn geschikt om opdekhoogtes van 16,5 mm tot 26 mm te bedienen. Een universeel toepasbare boormal maakt de verwerking zeer eenvoudig.

 

3D verstelbaar

Bij alle types kan in 6 richtingen versteld worden, zelfs bij een ingehangen vleugel:

 • In de hoogte kan het scharnier +/- 3 mm versteld worden
 • Horizontaal zijn eveneens +/- 3 mm mogelijk
 • Voor de dichtingsaandruk is het +/- 1,3 mm

 

Alle varianten zijn zowel DIN links als DIN rechts toepasbaar. De maximale opening bedraagt 180°.

 

Komt tegemoet aan de vraag vanuit de markt

Ook na het traploos verstellen van het scharnier – in alle mogelijke richtingen – blijft het scharnier mooi in lijn, zonder spleetvorming. De knoopdiameter bedraagt 18 mm. De 2-delige scharnieren hebben een lengte van 144 mm, de 3-delige 189 mm. Ook deze scharnieren kunnen in alle mogelijke RAL-kleuren geleverd worden, in combinatie met witte- of zwarte kunststof onderdelen.

 

Bestand tegen extreme weersomstandigheden

Dr. Hahn werkt uitsluitend met hoogkwalitatieve materialen die bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en ook in kustgebieden probleemloos kunnen worden toegepast.

 

CE-keuring komt er aan.

De CE-certificering volgens norm EN 1935 wordt momenteel uitgevoerd.

Beide types worden in de mate van het mogelijke voorgemonteerd geleverd en zijn bestelbaar in stukverpakking alsook in 24 stuks-verpakking. Leverbaar vanaf maart 2020, dus te bestellen vanaf januari 2020.

 

Toepasbaar voor:

Kunststofdeuren, zowel voor projecten alsook voor particuliere woningbouw

 • Voordeuren
 • Achterdeuren
 • Centrale inkomdeuren
 • Projectdeuren

 

TECHISCHE OMSCHRIJVING

 • Materiaal: Vervaardigd uit ge-extrudeerd aluminium
 • Bevestigingsmogelijkheden: Rechtstreekse verschroeving in kader en vleugel
 • Opdekhoogtes: Van 16,5 mm tot 26,0 mm
 • Draagkracht: afhankelijk van de profieluitvoering:
  3-delig max. 120 kg
  2-delig met lange stiften max. 90 kg
  2-delig met korte stiften max. 80 kg
 • verstelmogelijkheden:
  Deurvleugel in 6 richtingen verstelbaar
  Horizontaalverstelling traploos ± 3 mm
  Hoogteverstelling traploos ± 3 mm
  Dichtingsaandrukverstelling ± 1,3 mm
 • Kleuren: Leverbaar in alle RAL-kleuren

Bezoek ons op Polyclosepolyclose 2020

 


 

bedrijfspagina