Wednesday, April 24, 2024

Renson op Polyclose 2020

Voor elk type raam de best passende doekzonwering

Grote raampartijen blijven populair. Maar met twee opeenvolgende hete zomers nog vers in het collectieve geheugen – inclusief hittegolven en warmterecords – is het meer dan ooit relevant om stil te staan bij de meest efficiënte zonwering om binnentemperatuur én daglichtinval optimaal onder controle te krijgen. Met een oplossing voor elk type raam: dak-, hoek-, schuifraam of vliesgevel, van nieuwbouw tot na-installatie heeft Renson een absoluut totaalassortiment beschikbaar.

 

Een overzicht.

 

Nieuwe mogelijkheden voor na-installatie met minimale impact
Fixscreen Minimal voorbouw

Vanaf Januari 2020 is de nieuwe Fixscreen Minimal voorbouwscreen beschikbaar voor België. Met deze gepatenteerde update van de bestaande Fixscreen doekzonwering legt Renson de lat nog een stuk hoger op het vlak van design voor subtiele na-installatie. Hiermee komt er een antwoord op de stijgende vraag naar na-installatie van doekzonwering bij recente nieuwbouwwoningen en renovaties waar inbouw van doekkasten en zijgeleiders ‘achter slag’ in de gevel niet meer mogelijk is. Een minimale impact op de gevel (met zijgeleiders van amper 20 mm breed) en de superstrakke afwerking (waarbij op de zijgeleiders geen enkele schroef te zien is en ook de voetplaatjes en binnengeleider van de zijgeleiders in aluminium afgewerkt zijn) zorgen ervoor dat doekzonwering voortaan zelfs bij na-installatie amper nog opvalt.

Fixscreen Minimal voorbouw

Nieuwe maatoplossing voor vliesgevels
Fixscreen Minimal Curtain Wall 50 en Fixscreen 150 Curtain wall 60


Renson pakt op Polyclose uit met 2 nieuwe, gepatenteerde doekzonweringssytemen voor vliesgevels.Het gaat om een nieuwe projectoplossing voor zowel in- als voorbouw, die Renson vanaf januari 2020 in België aanbiedt via z’n presales-kanaal.

Met koppelzijgeleiders van respectievelijk 50 mm breed (Fixscreen Minimul Curtain Wall 50) en van 60 mm breed (Fixscreen 150 Curtain Wall 60) covert Renson het grootste deel van de vliesgevelmarkt (met raamprofielen van dezelfde breedte). Al gaat de Fixscreen Minimal Curtain Wall 50 daarbij wel nog een stap verder in afwerkingsgraad met zijgeleiders zonder zichtbare schroeven en met ook de voetplaatjes en binnengeleiders van de zijgeleiders in aluminium afgewerkt. De centrale bevestiging van de  koppelzijgeleiders draagt bij tot een eenvoudige montage van de doekzonwering op de stijlen van de vliesgevel. Ook de thermische uitzetting van de kast werd mee opgenomen in het ontwerp, zodat probleemloos oneindig veel screens aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Deze 2 systemen zijn perfect compatibel voor integratie op vliesgevels: windbestendig tot 130 km/u, zonder impact op de aanblik van de gevel en superstrak af- en ingewerkt

 

Ontdek op Polyclose ook hoe de Fixscreen Minimal Curtain Wall 50 perfect combineerbaar is met het CW50 vliesgevelsysteem van Reynaers op stand 1.224.

Fixscreen Minimal Curtain Wall 50

Perfecte integratie in nieuwbouw
Fixscreen onzichtbaar ingebouwd in de gevel


Bij woningen ontworpen in functie van het binnenvallend daglicht, komt het erop aan om van in het begin rekening te houden met zonwering. Gebeurt dat? Dan kan de Renson Fixscreen doekzonwering zo goed als onzichtbaar in de gevel weggewerkt worden. Zo vallen zowel de doekkasten als de zijgeleiders – in dezelfde kleur als het aluminium buitenschrijnwerk –amper op en doen die ook neergelaten geen afbreuk aan de strakke stijl van de woning.

 

 

Glas-op-glas hoekvensters
Panovista & Panovista Max


Dankzij de Panovista Max van Renson is het voortaan mogelijk om grote hoekvensters met doekzonwering uit te rusten zonder storende kabels of geleiders in de hoek. De 2 doekdelen worden aangestuurd door een zelfde motor en op de hoek ritsen de 2 doeken in elkaar bij het afrollen. Zo is deze screen windbestendig afgewerkt tot 90 km/u. Zelfs volledig neergelaten hoef je bovendien niets in te boeten aan panoramisch zicht naar buiten, terwijl de binnentemperatuur toch draaglijk blijft op zonnige dagen.

Glas-op-glas hoekvensters

(Hoek)schuiframen
Slidefix volgt de logische richting van het raam

De Renson Slidefix is de eerste doekzonwering die de logische zijwaartse richting van schuiframen volgt. Op die manier is het – zelfs met de doekzonwering dicht – toch nog steeds mogelijk om het schuifraam als doorgang naar de tuin of het terras te blijven gebruiken. De Slidefix is zowel beschikbaar in enkele en dubbele configuratie als in een (binnen- of buiten-)hoekopstelling. Nu de Slidefix ook verkrijgbaar is met glasvezeldoek, kunnen alle types Renson doekzonwering met hetzelfde type doek besteld worden. En dat komt de uniforme aanblik per project uiteraard alleen maar ten goede.

 

 

(Plat)dakvensters beschut tegen de zon
Topfix (VMS) & Topfix Max

Ook de Topfix-doekzonwering voor schuinliggende en horizontale beglazing is met
de gerenommeerde Fixscreen-technologie van Renson uitgerust. Zo wordt een
onovertroffen doekspanning gerealiseerd, ook bij extreme windbelasting tot 120 km/u. Klapperende en stukgescheurde doeken behoren daarmee dus tot het verleden. De compacte kastafmetingen maken een perfecte integratie binnen de architectuur mogelijk. Met Topfix Max kunnen zelfs extreem grote oppervlakken tot 30m² met doekzonwering uitgerust worden. Een specifieke, geïntegreerde spantechniek zorgt daarbij ook in open constructies voor een strak gespannen doek in alle omstandigheden.

Het Topfix gamma wordt vervolledigd met de Topfix VMS, een erkende en gepatenteerd oplossing, die speciaal werd ontwikkeld voor de Velux Modular Skylights modules. De Topfix VMS past zowel boven vaste als beweegbare modules, kan een windbelasting tot 120 km/u aan en is – net als alle Fixscreen doekzonwering van Renson – uitgerust met de gerenommeerde Fixscreen en Smooth technologie.

Slidefix en Topfix zonwering

Ook op Polyclose: Renson Invisivent Air & Comfort

Standaard akoestisch geïsoleerd raamverluchtingsrooster

Renson stelde z’n (standaard akoestisch geïsoleerd) Invisivent Air en Comfort raamverluchtingsrooster al uitgebreid voor (met montagedemo’s) op de vorige editie van Polyclose. Kwestie van dit keer de realistische combinatieoplossing gemonteerd op het raam in de kijker te zetten, werken we Polyclose samen met deze systeemleveranciers voor de raamdoorsnedes op onze stand: Aliplast, Veka, Reynaers, Sapa, Kawneer. Ook op de stand van Kawneer (1.352) en Veka (1.340) is de IVV Comfort op het raam gemonteerd te zien.

Op de Optimont-Lecot stand (1.338) vind je de Invisivent Air terug.

Invisivent Air & Comfort

Renson heet u welkom op Polyclose

Kom onze nieuwigheden ontdekken op de Renson-stand 1.410 / 1.510.

polyclose 2020