Tuesday, February 20, 2024

Maco | Hefschuifdeur

Ontdek nieuwe horizonten!

 

 

MACO biedt u een volledig beslag assortiment van de hoogste kwaliteit. Hiertoe behoren: espagnoletten, loopwagens, dichtingsrails en onderdorpels. Het beslag kan een raamgewicht tot 400 kg in kunststof, hout of hout/aluminium in beweging zetten. Revolutionair is de productinnovatie van de intrekbare sluithaken en vlakliggende sluitplaten. Een ander hoogtepunt is het beslag voor de raamloze verglazing voor zeer smalle houten profielen die zelfs is toe te passen voor grootformaat deuren tot 3.600 mm raamhoogte en tot een raamgewicht van 300 kg.

 

De beslagcomponenten

In detail
 

Verdektliggende staalhaak espagnolet

Onzichtbare vergrendeling voor alle schema’s

De verdektliggende staalhaak espagnolet is te gebruiken voor  alle schema’s. Daarbij ziet het er netjes uit, alles is glad afgewerkt. Alleen bij het sluiten treden de, uit staal gemaakte, vergrendelingshaken naar voren. Ze trekken de hefschuif ramen uit het kozijn maar verder zijn ze verdekt aanwezigh. Hiermee worden ook ongelukken voorkomen. De op kleur afgestemde sluitdelen maken het huis af.

Maco Hefschuifdeur

Sluitbewaking

Continue gecontroleerd

​De nieuwe sloten geven een gevoel van complete veiligheid. Ze geven informatie door het hefschuif element geopend of gesloten is. Deze informatie wordt doorgegeven via Smart-Home-oplossingen. Zelfs als de bewoner niet afwezig is slaat de electronische beveiliging alarm en jaagt het de inbreker weg!

Maco Hefschuifdeur

 

Loopwagen

De hef- en schuifloopwagen dekt de marktvraag: 200 kg tot 400 kg, individueel of in tandem gebruikt. Voor grote raamelementen van 250 kg en meer, wordt het gebruik van extra lopers aanbevolen. Hun veersysteem tilt bovendien 80 kg raamgewicht per stuk op.
Een tweedelige set per raamelement zorgt voor een bijzonder rustige loop.
Op elke rol is een borstel geplaatst. Bij elke schuifbeweging vegen deze borstels het vuil van de looprail en ondersteunen ze de schone, soepele loop van de rail.v

Maco Hefschuifdeur

Deurdorpel

De deurdorpel geeft een optisch elegante oplossing en mooie balans tussen de binnen en buiten vloer. De GFK onderdorpel is in combinatie met een vlakke looprail een barrière-vrije hefschuif oplossing, volgens DIN 18040-1 en 18040-2.Maco Hefschuifdeur

 

 

Dichtingsplaat

Zelfs bij storm en hoge windsnelheden voorkomt de kunststof dichtingsplaat met geïntegreerde ontwateringsopening, het binnendringen van regen in de woning. Door de ingefreesde opening met de daaronder liggende GFK onderdorpel kan het water in de grond weglopen. De toegevoegde zelfklevende manchet zorgt ervoor dat door de druklast de deurramen niet vervormen en zorgt tevens voor een hoge dichting.Maco Hefschuifdeur

Comfort-einddemper

Als het schuifraam erg hard gesloten wordt dan remt de einddemper het raam af. Het gecontroleerd en beheersd sluiten van de hoge raamgewichten draagt bij aan de goede conditie van het gebouw. Doordat de openslaande ramen begrensd worden, wordt het muurwerk niet belast; een duurzame oplossing. Ook draagt het bij aan de veiligheid. De comfort-einddemper vervangt, indien gewenst, de standaard buffer.

Maco

Espagnoletdemper

Onafhankelijk van welke greep er gebruikt wordt, de espagnoletdemper verminderd de krachtweerstand en gecontroleerd wordt de greep terug gebracht in zijn beginpositie. Dit gaat soepel en vertraagd. De espaganoletdemper, die niet zichtbaar als deze is ingebouwd, kan naar wens opgewaardeerd worden en zorgt voor maximaal bedieningscomfort bij alle kunststof meerkamer dichtingsrails

Maco Hefschuifdeur

Bovenliggende geleiderail

De boven verdekt liggende geleiderails worden vlak in de kozijnen gefreesd. Onafhankelijk van het scharniergewicht garandeert het een beveiligd en licht bewegen van de hefschuif deur. En het geeft een maximaal uitzicht. Extra sluitcomfort kan verkregen worden door de toevoeging van een buffer of een einddemper.

 

Maco Hefschuifdeur

 

Kunststof meerkamer dichtingsrails

Twee tegengestelde raillagen worden aangebracht met een buiten liggende streepdichting en een binnenliggende slangdichting. De streepdichting houdt de slagregen en sterke wind tegen. De slangdichting is de hoofdafdichting. De dichtingsrail kan aan zeer smallen hout en hout-aluminium systemen met 28mm afstand horizontaal en verticaal gemonteerd worden. Het dekt scharniertoleranties van +/- 3 mm af.

 

 

 

Download technische fiche en brochures

 

 


Bedrijfspagina