Wednesday, February 21, 2024

Kennis van de deur zorgt voor de juiste vergrendeling

Zin en zinloos gebruik van een deurvergrendeling

 

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen…
Een huis heeft vaak meerdere toegangen. Een voordeur, een achterdeur, misschien een terrasdeur en ook wellicht zij-ingangsdeuren. Welke deur wordt het meeste gebruikt en hoe? Wil men de deur continue op slot, dat deze zelf vergrendelt of dat deze deur d.m.v. smart home wordt geopend. Er zijn tal van belangrijke vragen om te zorgen voor een gewenst resultaat: een tevreden bewoner. Joost De Kegel (België) en Dirk Zwaan (Nederland), Productmanagers bij MACO verantwoordelijk voor de deurvergrendelingen, bemerken dat er door middel van scholing nog betere keuzes gemaakt kunnen worden en sturen MACO partners sterk op kennis en informatie.

 

deursloten MACO

Een praktijkvoorbeeld
Een mooi voorbeeld van hoe we het samen beter kunnen doen betreft een hulpvraag vanuit een verwerker. Het gaat over een woning waarbij standaard is gekozen voor een automatische bediend slot (de A-TS) bij zowel bij de voordeur als de achterdeur. Dit is op zich een prima oplossing maar we werken graag toe naar optimalisatie.

 

Deurtip
De achterdeur wordt in dit geval gebruikt voor het overdag naar binnen en buiten (pendelfunctie) gaan. De deur hoeft niet continue gesloten te zijn. Het advies is in dit geval om de achterdeur uit te rusten met een halfautomatisch deurslot (Z-TF). Een driedagschoten vergrendeling (tegen kromtrekken en vervormen) zorgen hier voor dat de deur continue gehouden wordt op 3 punten maar middels de kruk loopt men zo naar binnen of buiten: optimaal gemak en comfort. De deur is compleet met dubbele deurkrukken. Vergrendeld (via sleutel) wordt alleen bij weggaan of ’s avonds.

Vergrendelen zonder sleutel (A-TS) is ideaal voor een voordeur omdat deze niet continu wordt gebruikt. Deze deur is met de A-TS continue goed en automatisch vergrendeld en valt na gebruik gelijk in het slot. Openen gaat via de sleutel of via een toegangscontrole systeem. Wordt de A-TS voorzien van een motor dan kan deze functioneren i.c.m. slimme toegangscontrolesystemen zoals een keypad, vingerscan of app. Samen, MACO en de verwerker, hebben we veel geleerd van deze situatie.

Kennis op maat
Er zijn veel verschillende situaties. Onze Productmanagers zijn ervaren specialisten en zorgen samen met de partner voor de juiste oplossing om optimaal warmte binnen te houden, een slimme toegang te bieden tot het huis en voor duurzaamheid door het juiste slot toe te passen. En ook aan efficiënte verwerking is gedacht bij het bieden van meerdere opties voor de markt.
Premium Excellent Maco deursloten

 

Het MACO sloten platform
Van goed naar beter naar optimaal. Het deurconcept van MACO is uniek in de markt. In de verwerking hoeft men slechts met 1 frezing te werken met MACO PROTECT slotenlijnen: Basic, Premium & Excellent. Met deze tijd- en kostenbesparend producten waarbij freesmaten, schroef- en boorpatronen hetzelfde zijn, evenals de kastposities, is de machine-instelling vergemakkelijkt en wordt de complexiteit bij de voorraad en logistiek verminderd. Bovendien garandeert dit een efficiënte productie en is de keuze flexibel door standaardisering.

  

bedrijfspagina