Wilms | ZIPX®Zero

Iedereen wil zo veel mogelijk zonlicht in huis halen. De inplanting van ramen en deuren in een woning is dan ook iets waar grondig over nagedacht wordt. Want de zon maakt niet enkel goed gezind, als er slim gebruik wordt van gemaakt, zorgt ze als natuurlijke warmtebron ook voor een verlaagd energieverbruik. Met wat extra zonnestralen in huis kan u in het tussensei

zoen en tijdens de winter aanzienlijk op stookkosten besparen.

Tijdens hete zomerdagen proberen we de zon dan weer buiten te houden. Niet alleen omwille van de oververhitting, maar ook om verkleuringen van uw interieur en storende lichtinval op uw tv- of pc-schermen. De installatie van een oprolbare buitenzonwering maakt dat u snel en efficiënt de zon buiten kan houden.


Er worden steeds strengere eisen opgelegd voor het bouwen van een woning. Dit brengt enkele gevolgen met zich mee. Eén daarvan is dat een woning al snel te kampen heeft met oververhitting, dit omdat er steeds meer wordt geïsoleerd.

Dit probleem verdwijnt met ZipX®Zero als sneeuw voor de zon, en onze oplossing biedt u nóg meer voordelen. De ZipX®Zero is een luchtdichte inbouwscreen, wat enerzijds betekent dat de screen volledig onzichtbaar wordt weggewerkt in de spouwmuur. Anderzijds spreken we van luchtdicht omdat er geen negatieve invloed meer is op de energieprestaties van uw woning. Integendeel, het plaatsen van de ZipX®Zero verbetert de situatie alleen maar.

Om dit alles mogelijk te maken, werden diverse nieuwe technieken ontwikkeld. Deze kan u hieronder ontdekken.

 


ZIPX®Zero is de nieuwste innovatie in het Wilms gamma.

Een windvast screen voor toepassing in lage energie of passiefwoningen.
Dankzij het speciale geleidingssysteem kan het dagelijks gebruikt worden.

ZIPX®Zero past in elk type van architectuur want het systeem wordt volledig achter de façade , in de spouwmuur,  ingebouwd.
De kast is volledig onzichtbaar en in opgerolde toestand verdwijnt  ook de onderlat compleet in de kast.
Enkel van de zijgeleiders blijft een zeer beperkt gedeelte zichtbaar. Wanneer u de armatuur in dezelfde RAL-kleur neemt als uw ramenprofielen vloeien raam en screen samen tot een mooi geheel.

Het systeem wordt altijd elektrisch bediend en kan volledig autonoom werken, met behulp van zon- en temperatuursensoren, zo blijft uw huis “op temperatuur” ook als u niet aanwezig bent.

 

1. Screen – Onzichtbaar weggewerkt

ZipX®Zero was in 2013 al een screen die volledig luchtdicht in de spouwmuur kon worden ingebouwd. De screenkast zit immers volledig weggewerkt achter de gevel.
De onderlat van de screen verdwijnt zelfs in de kast. In opgerolde toestand is ZipX®Zero dus onzichtbaar, zowel vanbinnen als vanbuiten! Eventuele herstellingen kunnen gebeuren van de buitenkant, waardoor kap- en breekwerk niet vereist is!

2. Composiet profiel – Vervanging isolatie spouwmuur

Om de kast van ZipX®Zero in te bouwen, wordt een deel van de isolatie weggenomen. Wilms ontwikkelde een innovatie in composiet die dit tekort aan isolatie opvangt.

3. Luchtdicht – Voorzien van luchtdichte folie

Wilms voorziet standaard een luchtdichte folie op de composiet profielen boven en onder het raam. Deze wordt eenvoudig afgewerkt tegen de buitenzijde van de binnenmuur.

4. Isolerende constructieplaten – Voorkom condensvorming

Vergeet het slecht isolerende multiplex en vermijd achteraf de problemen. Wilms biedt de oplossing en neemt de kans op condensvorming weg!

5. Carbon as – Vermijd oprollijnen in het screendoek

Wilms biedt naast de traditionele stalen as ook een as in carbon aan. Deze gepatenteerde innovatie met geoptimaliseerde doekaanhechting verbetert het hanggedrag van screens door de horizontale oprollijnen weg te nemen. Voor kortere lengtes is deze techniek eveneens beschikbaar gemaakt voor een as in aluminium.

6. Geleiders – Eén geheel met het raam

De geleiders van ZipX®Zero zijn weggewerkt in de muur. Hierdoor zijn ze niet zichtbaar als u recht voor het raam staat. Bovendien lakken we ze in dezelfde kleur als het raamprofiel. Daarnaast zijn de geleiders zo ontwikkeld dat een plaatsing van vliegen-ramen steeds mogelijk blijft.

 


WRB0600 (ZIPX®Zero)

De meest efficiënte manier om oververhitting te vermijden is de installatie van een oprolbare buitenzonwering. Zeker bij passief- en lage-energiewoningen is dit zeer belangrijk. Omdat dit type van woningen een andere bouwstijl hanteert, kunnen we hier ook andere vormen van zonwering toepassen. WILMS heeft daarom een gloednieuw windvast screensysteem ontwikkeld: WRB0600.

De maximale afmetingen van de WRB0600 zijn 6000 mm in de breedte en 6000 mm in de hoogte. Er is een beperking van 20m². Exacte maximale verhoudingen zijn opvraagbaar.

Onzichtbaar screen

Ingebouwd in de spouwmuur en dus achter de façade wordt de kast volledig aan het oog onttrokken. In opgerolde toestand verdwijnt de onderlat ook volledig in de kast. Eventuele herstellingen gebeuren aan de buitenkant van de woning waardoor de screen perfect past in de filosofie van het luchtdicht bouwen. Het plaatsen van vliegenramen blijft eveneens mogelijk.

Bediening

Dit inbouwscreen wordt altijd elektrisch bediend. Kies uit tal van opties zoals een simpele bediening met één schakelaar per screen of een aansluiting op uw bestaand domoticasysteem. De meeste flexibiliteit krijgt u met een draadloze bediening. Van muurzenders en afstandsbedieningen over automatische sturing via licht- en warmtesensoren: het systeem waakt over het binnenklimaat, ook als u niet thuis bent.

 


Folder Zip-X 

 


 

Bedrijfspagina