Wednesday, April 24, 2024

AGC BIM Glass Selector

AGC Glass Europe lanceert de AGC BIM Glass Selector en stelt een uitgebreid productgamma voor op BIMobject.com

 

BIM – Building Information Modelling en digitale technologie spelen een steeds grotere strategische rol bij het ontwerpen en uitvoeren van bouwprojecten. AGC Glass Europe is dan ook blij om een breed scala aan bouwkundige en decoratieve glasproducten in de BIMobject® Cloud te kunnen presenteren. AGC biedt daarnaast ook de mogelijkheid om een BIM Glass Selector rechtstreeks vanaf www.agc-yourglass.com te gebruiken of als plug-in  voor Revit- en Archicad-software.
Architecten, ontwerpers en projectteams hebben voortaan toegang tot een uitgebreide keuze aan AGC-beglazingsproducten waaronder zonwerend glas, hoogwaardig gecoat low-e-glas, gelamineerd veiligheidsglas (kogelwerend en explosiebestendig) en decoratief glas. 

 

Efficiënte planning- en bouwbeheer

Bouwwerkinformatiemodellen (BIM) zijn intelligente tools voor op 3D-modellen gebaseerde processen die architecten, ingenieurs en bouwprofessionals het inzicht en instrumentarium bieden om efficiënter gebouwen en infrastructurele werken te kunnen plannen, ontwerpen, bouwen en beheren. 
De BIM-objecten van AGC zijn zo ontworpen dat ze optimaal gebruik binnen de BIM-omgeving waarborgen. De objecten bevatten informatie zoals geometrische gegevens, prestatiegegevens en de gegevens van de fabrikant. Aangezien productinformatie integraal deel uitmaakt van het BIM-object, heeft de architect meteen ook de benodigde specificaties zodra het product wordt geselecteerd. Daarnaast staat BIM open voor ontwerpwijzigingen, wat betekent dat een beglaasd vlak kan worden aangepast. BIM houdt dan rekening met het gewijzigde ontwerp en past automatisch de overige parameters aan.
Alle AGC BIM-objecten zijn verkrijgbaar voor Revit en Archicad, twee toonaangevende systemen waarop BIM-software kan worden uitgevoerd.

 

 

Kies de juiste beglazing met de BIM Glass Selector van AGC

Bovendien heeft AGC een “BIM Selector by AGC”-plugin ontwikkeld om professionele gebruikers de juiste keuze op het gebied van beglazing te kunnen laten maken op basis van de beoogde toepassing.
Met behulp van deze add-on kunnen projectteams de ideale beglazing van AGC voor hun project bepalen door de gewenste prestatie-eigenschappen voor de beglazing, zoals lichtdoorlaat en zontoetreding, in te voeren. Deze speciale plugin kunt u downloaden vanaf de productenwebsite van AGC www.agc-yourglass.com en integreren in uw Revit- en Archicad-software. Op deze website is ook een web versie van de Glass Selector beschikbaar

 


 

Lees meer over

Wat is BIM? Wat houdt BIM in? Waarvoor staat BIM?

 


 

Bedrijfspagina