Wednesday, April 24, 2024

AGC | App. voor coatingdetectie

In 2015 introduceerden wij een nieuwe App voor smartphones voor het meten van de glasdikte. Sinds kort is de App uitgebreid met een zogenoemde “Coating Detection”. Hiermee kan de aanwezigheid van coatings op de verschillende zijden van beglazing worden vastgesteld, ongeacht of het om dubbel of drievoudig glas gaat.app-banner-ygt

Deze functie maakt gebruik van de ‘backlighting’ van uw smartphone om een beeld op de beglazing te projecteren. Indien een van de weerspiegelingen van dit beeld op de beglazing een andere kleur heeft, dan geeft dit aan dat de beglazing voorzien is van een of meer coatings.

 

Meten van de glasdikte
Om de dikte van glas te meten maakte men tot nu toe gebruik van ofwel een plastic meetkaart, ofwel een professioneel meetinstrument.
Dankzij de functie “Calculate glass thickness” kunt u de binnen- of buitenzijde van dubbel of drievoudig glas gewoon scannen door de lange zijde van uw smartphone onder een hoek van 45° tegen het raam te houden. Met deze functie kunt u glasdiktes meten van 4 tot 15 mm.

coating-detection1-407x350

AGC Glass Measurement App downloaden ?
De app heet “AGC Glass Measurement App” en is beschikbaar voor alle toestellen die op Android, iOS of Windows draaien.
Hij kan gratis worden gedownload van
App Store https://itunes.apple.com/us/app/agc-glass-measurement-app/id998840718
Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=be.appsonly.agc.glassmeasurement
Windows Store https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh4wcrz 


Hoe gebruikt u de ‘AGC Glass Measurement App?

Om illustreren hoe onze ‘AGC Glass Measurement App’ werkt, hebben wij een demonstratiefilm gemaakt die u kunt bekijken op YouTube.