Saturday, May 18, 2024

AGC | STOPRAY VISION-52/62

 

4 NIEUWE ZONWERENDE BEGLAZINGEN:
STOPRAY VISION-52 & -52T EN STOPRAY VISION-62 & -62T

 

stopray vision 52

 

AGC komt met maar liefst vier nieuwe zonwerende beglazingen: Stopray Vision-52 & -52T en Stopray Vision-62 & -62T.

Deze vier coatings combineren een hoge lichttransmissie met een lage zontoetredingsfactor en een uitstekende thermische isolatie.

Door de lage lichtreflectie hebben deze beglazingen een neutrale, elegante esthetiek.

Stopray Vision-52T en Stopray Vision-62T moeten gehard worden om de uiteindelijke esthetische en mechanische prestaties te verkrijgen. Ze matchen perfect met hun ongeharde equivalent, respectievelijk Vision-52 en Vision-62 en leveren dezelfde prestaties.

 

Verbeterde isolatie en een nog mooier uiterlijk 

Glazen gevels die een groot oppervlak beslaan, vereisen geavanceerd glas, dat zoveel mogelijk daglicht het gebouw binnenlaat en tegelijkertijd ook de impact op het binnenklimaat zo beperkt mogelijk houdt. De zonwerende beglazingen Stopray Vision-52 en Stopray Vision-62, evenals de hardbare versies Stopray Vision-52T en Stopray Vision-62T, zijn nieuwe AGC-producten, die zijn uitgerust met een verbeterde technologie. 

Ze zijn zeer selectief, dankzij hun dubbele zilveren coating, waardoor ze voortreffelijke bescherming bieden tegen warmte en zonlicht, dankzij een zontoetredingsfactor van 33% (Stopray Vision-62) en 27% (Stopray Vision-52). Ook laten ze respectievelijk 62% en 52% zichtbaar licht door, waarmee ze op een effectieve manier het daglicht benutten om het hele jaar te zorgen voor ruimten die baden in het licht. Met een isolatiewaarde (Ug) van slechts 1,0 W/(m2K) biedt deze beglazing een uitstekende bescherming tegen lage temperaturen, wat verwarmingskosten verlaagt en daarmee ook het milieu ontziet. 

De hardbare versies kunnen worden gebogen en behalen nog hogere beschermingswaarden dankzij de toepassing van zeefdruk en andere technieken. Het grootste voordeel voor toepassingen in hoogwaardige architectuur is echter dat de producten eenvoudig naast elkaar in dezelfde gevel kunnen worden geplaatst, bijvoorbeeld in een combinatie van vlak en gebogen glas.  Dit is mogelijk doordat ze hetzelfde kleurneutrale uiterlijk en dezelfde kleurstabiliteit hebben, ook vanuit een scherpe hoek gezien

 


Bekijk in onderstaande pocket folder 2019 de prestaties van de Thermobel familie.

 

Thermobel eigenschappen

 

 


 

bedrijfspagina