Sunday, May 19, 2024

Santens | Cilloc veiligheidscilinders

CILLOC VEILIGHEIDSCILINDERS

Cilloc biedt een uiterst gedifferentieerd gamma aan van veiligheidscilinders, die uw huis en eigendom beschermen tegen inbraakpogingen. Deze voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en zijn voorzien van een boorbescherming, klopbescherming en kopieerbeveiliging.

 

 

HOE WERKT EEN CILLOC VEILIGHEIDSCILINDER?

hoe werkt veiligheidscilinder

Het Cilloc cilinderlichaam, het vaste, buitenste deel van de cilinder, vormt de behuizing van de rotor. De rotor is het draaiende, centrale deel van de cilinder waar de sleutel ingebracht wordt.
 
Extra stalen sluitstiften in het Cilloc veiligheidsslot zijn een bijkomende inbraakbeveiliging en voorkomen het doorboren van het cilinderlichaam van de veiligheidscilinder en de rotor.
 
Wanneer de sleutel met zijn passend profiel in de rotor wordt gebracht, komen de cilinderlichaam- en rotorsluitstiften door de veren in de juiste positie te staan. De cilinder ontgrendelt en de rotor kan vrij ronddraaien in het cilinderlichaam. De rotor brengt de sluitneus in beweging, waardoor ook de schoten in beweging worden gebracht.
 
Het sleutelprofiel van een Cilloc veiligheidscilinder is complex in de vorm en aantal inkepingen. De baard van de sleutels bestaat uit een reeks boorpunten en heeft een kogeltje als extra beveiliging, dit is onmogelijk te kopiëren . Een kopie van de sleutel kan enkel verkregen worden bij vertoon van de Cilloc veiligheidskaart die samen met het Cilloc veiligheidsslot geleverd wordt. Dat betekent dat er geen valse of gekopieerde versies van deze sleutel in omloop kunnen zijn. Een goede inbraak preventie!
 
De Cilloc veiligheidsrozet met afgeschuinde kanten zorgt er voor dat een tang geen grip heeft op de Cilloc rozet en dus niet kan worden afgebroken. Ideaal voor inbraakbeveiliging. Het is ook mogelijk om een Cilloc werfsleutel te verkrijgen.
 

skg 3 sterren

Het SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) is een onafhankelijke certificatie instelling die de kwaliteit bewaakt van het productieproces en de producten. SKG werkt met een puntensysteem, de sterren geven de mate van inbraakweerheid aan:

 • 1 SKG ster
  standaard, 3 minuten inbraakwerend
 • 2 SKG sterren
  zwaar, 3 minuten zelfstandig inbraakwerend
 • 3 SKG sterren
  extra zwaar, 5 minuten zelfstandig inbraakwerend
  Een aantal extra minuten inbraakvertraging verhoogt de drempel om in uw huis in te breken!

De Cilloc Q6 Plus heeft het maximale aantal SKG sterren gekregen!


 

Cilloc Q5 veiligheidscilinder

 

De Cilloc Q5 is een SKG** veiligheidscilinder met patentbescherming tot 2025.
De veiligheidscilinder is onder andere voorzien van boorbeveiliging en anti-lockpicking stiften waardoor u beveiligd bent tegen deze vaak voorkomende inbraakmethoden. Daarnaast zit er standaard een nood- en gevarenfunctie op waardoor het slot altijd geopend kan worden, ondanks dat er een sleutel aan de binnenkant van de deur zit.

De veiligheidscilinder kan bijvoorbeeld gebruikt worden in een gelijksluitend systeem, centraal sluitsysteem (CC), hoofdsleutelsysteem (HS) en generaal hoofdsleutelsysteem (GHS).

Standaard wordt de Cilloc Q5 geleverd met 3 keersleutels, een certificaat en M5 bevestigingsschroef.

 


 

Print

Veiligheidscilinder-Cilloc-Q6-PLUS

De Cilloc Q6 plus is een SKG*** veiligheidscilinder met patentbescherming tot 2025.

Dit is de veiligste en meest geavanceerde veiligheidscilinder uit de Cilloc serie. Naast de hoogwaardige functies die de Cilloc Q5 bevat, heeft de Q6 plus een anti-afbreekbeugel uit gehard staal en een gepatenteerde kopieerbeveiliging door middel van een unieke protectorstift in de sleutel en in de cilinder.

De Cilloc Q6 plus is ook extra beveiligd tegen boren door de 2 kern- en behuizingsstiften in extra gehard staal. Uiteraard beschikt deze veiligheidscilinder ook over anti-lockpicking stiften en een nood- en gevarenfunctie.

De veiligheidscilinder kan gebruikt worden in een gelijksluitend systeem, centraal sluitsysteem (CC), hoofdsleutelsysteem (HS) en generaal hoofdsleutelsysteem (GHS).

Standaard wordt de Cilloc Q6 plus geleverd met 3 keersleutels, een certificaat en M5 bevestigingsschroef.

 

 

 

 

De Cilloc veiligheidscilinders zijn te verkrijgen via Santens metaalwaren.

Santens