Tuesday, February 20, 2024

SIEGENIA: nieuwe oplossingen voor ruimtelijk comfort

 

BAU 2019

Hoogwaardige oplossingen voor architecten in de loft

 

Ruimtelijk comfort in de context van moderne architectonische concepten staat centraal bij de beursdeelname van SIEGENIA op de BAU 2019. Op de toonaangevende internationale beurs voor bouwen laat de ondernemingsgroep van 14 t/m 19 januari 2019 in hal C4, stand 338 een breed spectrum aan oplossingen zien, die ruimtes tot leven brengen, zodat mensen zich daarin op hun gemak voelen. “De door ons in de ambiance van een loft tentoongestelde oplossingen voldoen aan de hoogste architectonische eisen en zijn in bijzondere mate geschikt voor de verwezenlijking van hoogwaardige gebouwconcepten – zowel voor standalone gebruik als door middel van de integratie in Smart Home-systemen”, licht Katja Schreiber, hoofd Marketing-communicatie, toe.

 

Tevens met de focus op de eisen van architecten en planners informeert de SIEGENIA GRUPPE op de beursstand over de status van zijn BIM-activiteiten. De ondernemingsgroep stelt vanaf 2019 zijn producten als BIM-objecten voor de softwareoplossingen Revit en ArchiCAD ter beschikking en weerspiegelt daarmee de digitalisering van de bouwnijverheid. Het doel is om architecten door de integratie van SIEGENIA-oplossingen bij de planningsoptimalisering alsmede de uitvoering en het gebruik van bouwwerken te ondersteunen en zo de diverse dimensies van ruimtelijk comfort planbaar te maken. Door de samenwerking van SIEGENIA met BIMobject, het grootste platform ter wereld voor digitale bouwwerkmodellering, krijgen architecten en planners daarmee de mogelijkheid om al in een vroeg stadium hun voordeel te halen voor de gebouwplanning uit de oplossingen van de ondernemingsgroep. Alle oplossingen, die meteen vanaf de BAU 2019 als BIM-modellen ter beschikking staan, zijn op de beursstand dienovereenkomstig aangegeven.

 

Raam deur schuifdeur beslag Siegenia

 

Voor de moderne architectuur in aluminium

Een bijzonder zwaartepunt legt SIEGENIA op globale oplossingen voor de moderne architectuur in aluminium. Speciaal ontworpen voor het handmatig ventileren in commerciële en openbare gebouwen is de verborgen liggende scharnierzijde axxent PLUS LK (ontluchtingsklep) voor draaivleugels van aluminium. Door de verwezenlijking van zelfs zeer smalle vleugels vanaf 170 mm openingsbreedte – afhankelijk van hun breedte zowel als paneel alsook opgevuld met glas – maakt deze de op de behoefte afgestemde toevoer van verse lucht mogelijk, absoluut zonder ruimte te verliezen binnenin het gebouw. Daarbij geeft het kunnen afzien van valbeveiligingen aan de buitenzijde architecten en planners zowel vrijheid in de vormgeving als de mogelijkheid tot gebruik als vlak bovenlicht. Een van de pluspunten van de scharnierzijde axxent PLUS LK is zijn grote aantal varianten: in tegenstelling tot de meeste andere verkrijgbare oplossingen ondersteunt deze niet alleen de meest uiteenlopende maten en gewichten, maar is hij vanaf een vleugelbreedte van 320 mm ook met actieve middensluiting verkrijgbaar. Dat zorgt voor hoge dichtheid en energie-efficiëntie en maakt de scharnierzijde onafhankelijk van de buitentemperaturen resistent tegen het bimetaaleffect. Gebruikers van gebouwen profiteren daarvan door een soepele openings- en sluitprocedure. Ook in de productie en montage weet axxent PLUS LK te overtuigen. Naast de eenvoudige verwerking met talrijke instellingsmogelijkheden moet hier met name het eenvoudige inhangen van de vleugel op de bouwplaats vermeld worden.

Siegenia

 

ALU axxent PLUS: elegant, energie-efficiënt, inbraakwerend

Op de BAU kunt u ook de ALU axxent PLUS bekijken. Door zijn verdekte ligging ondersteunt hij de strakke lijnen van de moderne architectuur en de verwezenlijking van smalle profielaanzichten. Zo schept hij ruimtelijk comfort door grote glazen oppervlakken, een hoge lichtinval en een elegant design. Tot zijn grote sterke punten behoort bovendien het hoge draagvermogen van 150 kg – hierdoor kunnen ook energiezuinige drievoudige beglazingen gebruikt worden. Verder zorgt het gebruik van corrosievrije materialen voor een duurzaam beschermd oppervlak. Ruimtelijk comfort staat bij de ALU axxent PLUS en ook wat het thema design betreft op de eerste plaats, bijv. door de combinatie met de designhendel zonder rozet ALU GLOBE RR. Daarbij voldoet de mogelijkheid tot inbraakwering tot RC 3 zelfs aan de hoogste standaarden, hetgeen momenteel uniek is in de branche.

 

ECO PASS SKY axxent: barrièrevrije blikvanger

Als het gaat om esthetiek en barrièrevrijheid zorgt ECO PASS SKY axxent voor maatstaven, de vloerdorpel voor hef-schuif-elementen van hout-aluminium. Met zijn gelijkvloerse nul-barrière-dorpel inclusief inpassing van de looprail in het hout maakt hij een vlakke doorgang naar buiten mogelijk en dit maakt samen met unieke ontwerpvoordelen de hef-schuif-elementen tot een blikvanger. Zo zorgt enkel al de optische aanpassing van de dorpel aan het framemateriaal voor een uitgesproken mooie verschijning. Ook elegant zijn de twee roosterdesigns, die de look van het element extra opwaarderen. Daarbij is de lijn STYLE drain perfect voor het gebruik in combinatie met een ontwateringsgoot. Door de optische aanpassing van het rooster aan dorpel en buitengedeelte is hier alles uit één stuk gegoten. Net als de andere ECO PASS vloerdrempels komen bij de bouwaansluiting en bij de verwerking nog duidelijke sterke punten van ECO PASS SKY naar voren.

 

Voor comfort en barrièrevrijheid: gemotoriseerde aandrijvingen

Ruimtelijk comfort en barrièrevrijheid door de gemotoriseerde bediening van ramen en elementen met een groot oppervlak van aluminium en andere framematerialen is wat SIEGENIA laat zien op de BAU aan de hand van de twee aandrijvingen DRIVE axxent HSA en DRIVE axxent DK. Zo kunnen met de deels verborgen liggende DRIVE axxent HSA max. 400 kg zware elementen geopend en vergrendeld worden en wordt dit gecombineerd met vrij te bepalen openingsbreedtes en tijdgestuurde ventilatiefuncties. Aan maximale ontwerpeisen voldoet hij daarbij door zijn verborgen liggende hefaandrijving, die het element mooi en elegant maken om te zien, en door de hoogwaardige bedieningseenheid voor de handmatige besturing. De DRIVE axxent DK stuurt daarentegen raamvleugels van max. 130 kg aan zoals draai-kiepramen en moeilijk bereikbaar bovenlicht. Ook verborgen liggend en daardoor uitermate onopvallend, combineert hij dankzij zijn “two-in-one”-principe alle bedieningsfuncties en maakt hij zelfs de greep voor het draai-openen overbodig. Voor de verwezenlijking van hoogwaardige concepten voor ruimtelijk comfort kunnen beide aandrijvingen in de Smart-variant bovendien gekoppeld en comfortabel bediend worden met behulp van de SIEGENIA Comfort-app.

Hoe de op de behoefte afgestemde toevoer van verse lucht in moderne architectonische concepten met behulp van decentrale ventilatieapparatuur gegarandeerd kan worden, laat SIEGENIA zien op de BAU aan de hand van de wand- en raamventilatoren van de productgroep AERO. Ze koppelen een hoge binnenluchtkwaliteit aan rust, welzijn en gebouwbescherming. Naast diverse wand- en raamventilatoren, die ruimtelijk comfort o.a. door hun moderne, esthetische design, een hoge energie-efficiëntie, hun krachtige geluidsisolatie en hoge bedieningscomfort mogelijk maken, staat in de productgroep AEREO de première van een nieuwe ventilator in de focus. Dankzij zijn geheel unieke inbouwwijze kunnen architecten en planners de optisch onopvallende integratie in de gebouwschil uitvoeren. Dit pluspunt combineert de ventilator, die geschikt is voor het gebruik met ramen en hef-schuif-elementen, met een automatische, op de behoefte gerichte toevoer van verse lucht.

 

 

Allround pakket voor vloerdorpels

Siegenia presenteert krachtige oplossingen voor barrièrevrije hef-schuif-elementen in de productgroep PORTAL HS: als aanvulling op de nul-barrière-drempel ECO PASS SKY axxent voor het hogere woonsegment biedt de fabrikant van raam-, deur- en comfort-systemen nu een barrièrevrije onderdorpel aan voor de ECO PASS vloerdorpel. Verwerkers profiteren in de toekomst bovendien van de nieuwe online shop met configurator voor de COMFORT UNIT, die op de BAU gepresenteerd wordt.

 

Imagemotiv SIEGENIA Comfort App

 

Van hoge kwaliteit in ieder detail: doorgang zonder hellend vlak

Eindelijk is hij nu te zien, de nieuwe, slechts 5 mm hoge ECO PASS vloerdorpel, die voor hef-schuif-elementen een bijna vlakke doorgang naar buiten helemaal zonder hellend vlak mogelijk maakt. Verder zorgt zijn doordachte constructie betrouwbaar zoals altijd voor de vakkundige ontwatering. De juiste synthese van esthetiek en gebruikscomfort schept zijn aantrekkelijke design, dat maximale bescherming tegen uitglijden biedt, ook al mocht de doorgang een keer vochtig zijn. Ook in de verwerking biedt de nieuwe onderdorpel tijds- en handlingsvoordelen: hier vervangt deze absoluut zonder omstellingen in de productie de tot nu schuine onderdorpel. De nieuwe onderdorpel is vanaf de herfst van 2019 verkrijgbaar en biedt architecten en planners een waardevol alternatief voor alle profielsystemen, die compatibel zijn met ECO PASS.

Vloerdorpels bestellen nu nog makkelijker

Zo wordt de bestelling van vloerdorpels makkelijker dan ooit: Met de nieuwe online shop met configurator voor de PORTAL HS COMFORT UNIT, voor de eerste keer door SIEGENIA gepresenteerd op de BAU, benadrukt de onderneming zijn hoge competentie wat het thema vloerdorpels betreft en biedt hij zijn klanten globale oplossingen met meerwaarde. De COMFORT UNIT maakt het raamfabrikanten mogelijk om alle componenten aan te kopen, die voor de afhandeling van een order noodzakelijk zijn, in de vorm van waardevolle complete pakketten. Alle onderdelen worden daarbij exact aan de desbetreffende eisen aangepast, zoals bijv. door op de millimeter nauwkeurig op maat snijden en individuele voorboringen. Met behulp van de nieuwe online shop kunnen nu de afzonderlijke componenten snel, betrouwbaar en zonder fouten met een muisklik geselecteerd worden – dat is momenteel uniek. Door de live-validatie wordt daarbij gegarandeerd dat er geen onderdelen vergeten worden en alle componenten precies op elkaar afgestemd zijn – zoals bijv. door de automatische toewijzing van een afsluitbare hendel bij het kiezen van een RC 2-uitvoering. Praktisch is ook de automatische toewijzing van directe en commerciële klanten. Hierdoor kunnen alle verwerkers van de PORTAL HS de online shop gebruiken. Voor transparantie en handelingszekerheid zorgt ten slotte de optie om de bestelstatus online te controleren. De nieuwe online shop gaat in begin 2019 de eerste gebruikersfase in.

PORTAL HS Holzelement geöffnet

 

Nieuwe oplossingen voor slim ruimtelijk comfort

Hoe intelligente oplossingen met elkaar tot globale Smart Home-concepten gecombineerd kunnen worden en welke dimensies van ruimtelijk comfort daarmee realiseerbaar worden, wordt in de loft door de SIEGENIA Comfort-app getoond. Deze maakt de comfortabele bediening en bewaking mogelijk van tal van SIEGENIA-oplossingen via smartphone of tablet – van de DRIVE axxent HSA voor hef-schuif-elementen door middel van gemotoriseerde raamaandrijvingen of de elektromechanische meerpuntssluiting GENIUS tot de diverse ventilatieapparaten en de luchtkwaliteitssensor SENSOAIR. Daarbij functioneren zowel de koppeling aan de Comfort-app als de integratie in het privé wifi-netwerk net zo snel en ongecompliceerd als bij een smartphone. Samenvallend met de BAU breidt SIEGENIA het spectrum van integreerbare oplossingen uit en creëert daarmee voor architecten, planners en eindgebruikers met name aangaande het thema veiligheid nieuwe toepassingsmogelijkheden. Vanaf het begin van het jaar zijn in het dienstenaanbod van de SIEGENIA Comfort-app de nieuwe toegangscontrolesystemen opgenomen van ondernemingsdochter KFV en ook de nieuwe raamsensor.

 

KFV-toegangscontrolesystemen: veiligheid met meerwaarde

Een uniform elegante verschijning en nieuwe functies maken van de KFV-toegangscontroles een voortreffelijke keuze voor hoogwaardige woonconcepten. De door KFV volledig nieuw ontwikkelde oplossingen – een transponder, een keypad en een vingerscanner – bieden architecten, planners en eindgebruikers een breed spectrum aan prestatiekenmerken, waardoor ze afsteken van vergelijkbare producten. Naast de mooie look met ledverlichting over het gehele oppervlak, die met zijn grote kleurenpalet de harmonieuze aanpassing aan de huisdeur mogelijk maakt, behoort daartoe bijvoorbeeld de standaard uitrusting met wifi- en Bluetooth-functie. Daardoor wordt o.a. het gebruik van de mobiele telefoon als afstandsbediening mogelijk en wordt het gebruik uitgesproken flexibel, zoals bijv. door de comfortabele besturing en bewaking met behulp van de SIEGENIA Comfort-app. Ook de ondersteuning van RFID-kaarten en NFC-compatibele smartphones zorgt voor een comfortabele bediening. Nieuwe maatstaven op het gebied van bedieningscomfort biedt ook de vingerscanner: Hier is het voldoende om uw vinger op het contactoppervlak te leggen.

KFV

Aangaande het thema veiligheid weten de nieuwe toegangscontroles ook te overtuigen – van het online gebruikersbeheer met toegangsregistratie via een tijdbesturing tot de eenmalige of vakantie-PIN-functie voor het keypad. De digitale directe communicatie met de aandrijving alsmede de eenvoudige installatie en montage door plug & play-verbindingen ronden het dienstenaanbod af. 

Nieuwe raamsensor: nooit meer open ramen

Ook inbegrepen in het dienstenaanbod van de SIEGENIA Comfort-app is de nieuwe raamsensor senso secure; verdektliggend in het raamprofiel geïntegreerd, geeft hij via de gebruikersinterface van de app op ieder willekeurig moment betrouwbaar informatie over de openingstoestand van ramen. In tegenstelling tot bij derden verkrijgbare oplossingen omvat dat zelfs eventuele verkeerde standen van de raamhendels. Voor maximale veiligheid zorgt bovendien de geïntegreerde trillingssensor, die inbraakpogingen vroegtijdig aan het systeem meldt en zo aan de verijdeling ervan bijdraagt. Herkende alarmen worden zowel aan de raamsensor zelf alsook door middel van een alarmsignaal aan de SIEGENIA Connect Box gesignaleerd. Daarnaast kunnen ze ook via push notification aan een smartphone verzonden worden. In combinatie met de SIEGENIA Connect Box is het gebruik ook zonder een hoger geclassificeerd Smart Home-systeem mogelijk. De nieuwe raamsensor is zowel geschikt voor nieuwe aankopen alsook om achteraf te worden aangebracht.

 bedrijfspagina