Tuesday, February 20, 2024

ALU openingsbegrenzer

ramen openen op ieder gewenst moment

 

Wie de toekomst van het wonen wil definiëren, heeft een vooruitziende blik nodig. Een ruimte is pas echt universeel bruikbaar en leefbaar, wanneer deze perfect aansluit bij de mens en zijn behoeftes. Daarom ontwikkelen wij techniek voor ramen en deuren die extra comfort en levenskwaliteit bieden. Intuïtief en eenvoudig in gebruik, met veilige bediening en ontworpen voor alle generaties: dat realiseren we met 360° ruimtelijk comfort. 

SIEGENIA breidt haar portfolio voor aluminium ramen uit: de veiligheids-openingbegrenzer en de comfort-openingbegrenzer bieden fabrikanten van aluminium ramen nog meer ontwerpvrijheid op het gebied van ruimtelijk comfort. Hiervoor is de uitvoering met een kinderbeveiliging conform EN 13126-5 gecertificeerd. Dat geeft verwerkers de zekerheid van een hoogwaardige oplossing zonder compromissen. 

 

De nieuwe ALU openingsbegrenzers: veilige bediening en ontworpen voor alle generaties.

Ramen moeiteloos en eenvoudig openen is altijd prettig, ook voor kinderen. Maar niet elk raam hoeft iedere keer geheel geopend te worden. SIEGENIA heeft twee speciale begrenzers ontwikkeld, die de draaiopening tot max. 89 mm beperken. Afhankelijk van de behoefte is het mogelijk om het raam geheel of beperkt te openen. Op ieder gewenst moment is er kinderbeveiliging mogelijk, dit conform de veiligheidsuitvoering EN 13126-5. 

De openingsbegrenzers zijn niet alleen geschikt voor draai- en draaikiepramen van aluminium, maar ook voor houten en kunststof profielen.

 

 

 

ALU veliligheids-openingsbegrenzer: gecertificeerde beveiliging en betrouwbare bescherming voor kleine kinderen

SIEGENIA biedt een veilige oplossing voorzien van kinderbeveiliging met de bijbehorende certificering conform EN 13126-5. Hiervoor worden per vleugel twee begrenzers gebruikt. In overeenstemming met de norm is de openingsbreedte in de gedraaide stand minder dan 89 mm. Indien nodig – bijvoorbeeld voor het schoonmaken van het raam of voor onderhoudsdoeleinden – kan de openingsbegrenzing met een eenvoudige handbeweging door bevoegde personen worden opgeheven via een afsluitbare raamgreep met draaikiepfunctie. Hierdoor kan het raam op elk moment volledig worden geopend tijdens de gewenste periode: wanneer men het raam sluit, worden de begrenzers automatisch geactiveerd en wordt de kinderbeveiliging hersteld.

 

 

 

ALU comfort-openingsbegrenzer: comfortabel in slechts één handomdraai

Voor toepassingen zonder speciale veiligheidseisen biedt de comfort-openingsbegrenzer van SIEGENIA in de actieve toestand een openingsbreedte tot minder dan 89 mm. Het loskoppelen van de openingsbegrenzer is in deze variant bijzonder eenvoudig en kan met een enkele, comfortabele handeling worden uitgevoerd. Hiervoor is de raamvleugel met een beweegbaar beslagonderdeel uitgerust, waarmee de openingsbegrenzer kan worden ontgrendeld. Hierdoor kan men de vleugel, zo ver als gewenst, snel en moeiteloos openen. Het verbinden van de comfort-openingsbegrenzer vindt bij het sluiten automatisch plaats.

 

 

 

Flyer

openingsbegrenzer
Klik op afbeelding om flyer te openen

 

siegenia
bedrijfspagina