Decentrale ventilatie: iedere ruimte afzonderlijk ventileren

 

Een gezond binnenklimaat creëren met decentrale ventilatie van SIEGENIA.

Warmteterugwinning en geluiddempende ventilatie in één ruimte

 

De aandacht voor een gezond binnenklimaat neemt de laatste jaren toe. Het ventileren van woon- en werkruimtes is belangrijker geworden om een gezonde leefomgeving in stand te houden. Zeker nu er steeds meer mensen thuiswerken, zijn we daar nog kritischer op geworden. Met decentrale ventilatie wordt ventileren super eenvoudig.

Het belang van goede ventilatietechniek

Uit een internationaal onderzoek blijkt dat drie op de vier deelnemers zich niet bewust is van de gezondheidsrisico’s van ongezonde binnenlucht. Regelmatig wordt de impact van slechte ventilatie en een slechte luchtkwaliteit onderschat. Dit in combinatie met het feit dat we gemiddeld 21 uur per dag binnen doorbrengen zorgt regelmatig voor zorgwekkende situaties. Het is dan ook van essentieel belang stil te staan bij een goede en slimme ventilatietechniek.

 

 

Decentrale ventilatie: iedere ruimte afzonderlijk ventileren

In tegenstelling tot centrale ventilatie is het met decentrale ventilatie mogelijk om iedere ruimte afzonderlijk te ventileren, want elk vertrek heeft daarbij een eigen ventilatiesysteem. Er is dus niet één centrale ruimte vanaf waar de ventilatie wordt aangestuurd, vandaar ook de naam ‘decentrale ventilatie’. Bovendien komen er geen ventilatiekanalen aan te pas, omdat iedere ruimte waar ventilatie gewenst is haar eigen unit heeft.

Daarnaast hoeven ramen en deuren niet open en is er geen herrie van een mechanische afvoer, waardoor decentrale ventilatie zorgt dat er geen geluidsoverlast is. De decentrale-ventilatie-units van SIEGENIA hebben een geluidswerende en geluiddempende werking, oftewel: u heeft minder last van buitengeluid. Ook worden vocht en geuren verwijderd en verontreinigende stoffen en bacteriën verdreven en voorkomt zij warmteverlies.

Onze ventilatiesystemen voor afzonderlijke kamers zijn snel te installeren, waardoor zowel installateurs als eindgebruikers tijd en geld besparen. De systemen gaan door de muren heen.

 

Siegenia decentrale ventilatie

 

Specialist in het leveren en installeren van functionele ventilatie techniek

Dankzij tientallen jaren ervaring in ventilatietechnologie kan de SIEGENIA GROUP u een breed gamma oplossingen aanbieden op het gebied van ventilatie. Wij helpen allergiepatiënten, maar ook mensen die in lawaaierige en sterk vervuilde omgevingen wonen. Onze producten variëren van akoestische ventilatieroosters met een geluidsabsorptie van tussen de 50 dB en 62 dB tot units met pollen-, fijnstof- en NOx-filtratie.

 

Decentrale ventilatie

De decentrale-ventilatie-units zijn beschikbaar als gevel- en raamventilatie. Elke unit wordt vrijwel onzichtbaar geïnstalleerd. Na installatie laat de unit verse, gezonde lucht van buiten naar binnen.

 

Siegenia decentrale ventilatie

Siegenia decentrale ventilatie

Siegenia decentrale ventilatie

 

Technische gegevens

  

siegenia
bedrijfspagina