Friday, May 17, 2024

Kawneer AA 5110 Schuifsysteem

Hoogwaardig aluminium schuifsysteem AA 5110 biedt optimale isolatie, ook op hoogte

 

Optimale isolatie, hoge wind- en waterdichtheid en een hoge systeemstijfheid maken het nieuwe aluminium schuifsysteem AA 5110 van Kawneer uitstekend geschikt voor hoogbouw. Daarbij is het systeem snel en eenvoudig te produceren en kan deze vervolgens probleemloos gecombineerd worden met de andere aluminium gevelbekleding oplossingen binnen Kawneer’s productportfolio.

 

De AA 5110 is een toekomstbestendig systeem dat zeer goed aansluit op de behoefte  binnen de gevelbouw sector. Goede isolatiewaardes zijn belangrijker dan ooit, en de bouwwereld heeft al positief gereageerd op het nieuwe systeem. Zo worden de thermische eigenschappen van het aluminium schuifsysteem sterk gewaardeerd.

 

Om de isolatiewaarde te optimaliseren ontwikkelde Kawneer voor de AA 5110 een bijzondere driedimensionale warmtebarrière. Hiermee wordt het binnenklimaat heel efficiënt van het buitenklimaat gescheiden; er vindt geen condens plaats, en geen warmteoverdracht. Met de AA 5110 zijn glaspakketten van 56 mm standaard mogelijk. Gecombineerd met een toelaatbaar vleugelgewicht van 400 kg en met gebruik van triple beglazing levert dat een isolatiewaarde (Uw) op tot maar liefst 0.85 W/m2K (bij Ug 0.5, een hoogte van 2,3 m en een breedte van 3 m).

 

AA-5110 schuifdeur

Luchtdicht bouwen & hoogbouw
De uitstekende thermische kenmerken van de AA 5110 zorgen ervoor dat het aluminium schuifsysteem goed aansluit op de duurzame doelstellingen binnen de bouwsector. De kenmerkende hoge wind- en waterdichtheid, gecombineerd met een hoge systeemstijfheid maken dit aluminium schuifsysteem bovendien zeer geschikt voor toepassing in hoogbouw. En dankzij de hoge winddichtheid past het systeem goed binnen het streven om luchtdicht te bouwen.

 

Inbraakwerend
De AA 5510 past niet alleen binnen het streven om luchtdicht te bouwen. Ook andere invloeden van buitenaf worden geweerd. Het schuifsysteem voldoet namelijk standaard aan de inbraakwerendheidsklassen RC2 en WK2, volgens de normeringen EN 1627 en NEN 5096. Zo draagt deze schuifpui bij aan de realisatie van een veilig woon- of werkproject.

 

AA5110 sliding door

Modulair systeem
Dankzij de modulaire opbouw is het aluminium schuifsysteem eenvoudig en snel te produceren. Bovendien kan de AA 5110 gemakkelijk gecombineerd worden met de andere producten van Kawneer, waaronder de RT 72 Reflex, HI+ kozijnen en de hoogwaardige AA 100 Q (HI+) en AA 110 vliesgevels. Zo kunnen architecten zorgeloos een eenduidig gevelbeeld vormgeven binnen het project.

 

  • Ideaal voor hoogbouw
  • Uitstekende wind- en waterdichtheid
  • Optimaal isolerend
  • Eenvoudig en snel te produceren
  • Standaard inbraakwerend RC2 /WK2
  • Cradle-to-Cradle Silver gecertificeerd

 

Kawneer aluminium
bedrijfspagina