Monday, July 15, 2024

Kawneer RT 82 HI+

RT 82 HI+ Aluminium Ramen en Deuren

De RT 82 HI+ is het nieuwste, innovatieve, modulaire raam- en deursysteem van Kawneer.
Het is momenteel het minst diepe systeem met de hoogste isolatiewaarde in de markt. De RT 82 HI+ heeft een Passiefhuis phB certificaat en is uitvoerbaar in maar liefst 8 verschillende uitvoeringen, waaronder de GT 70 S staalrenovatievormgeving met een minimaal aanzicht van 39 mm, voor maximale transparantie.

 

Kawneer RT82 Hi

 

Productkenmerken

De hoge Uf waarde van 0,79 W/m2K maakt de RT 82 HI+ op dit moment het minst diepe systeem met de hoogste isolatiewaarde in de markt. Dankzij de gepatenteerde AlcoaTherm isolatietechniek kan met een relatief geringe inbouwdiepte van 82 mm al die zeer hoge isolatiewaarde worden gehaald. Het gerenommeerde Passiefhuisinstituut Darmstadt heeft daarom dit systeem beloond met een Passiefhuis phB certificaat. Maar ook waar niet naar maximale isolatie gestreefd wordt kan de RT 82 HI+ benut worden, door voor minder isolerend en transparanter glas te kiezen, denk bijvoorbeeld aan dubbel glas in plaats van triple glas, wat minder zwaar kan worden uitgevoerd. Dat maakt grotere glasoppervlakten mogelijk, wat bijdraagt aan meer natuurlijk daglicht. En toch met een maximale energiebesparing. Daarnaast is het Passiefhuis phB gecertificeerde raam- en deursysteem uit te voeren in 8 verschillende vormgevingen, zonder concessies te hoeven doen aan de functionele eigenschappen.

 

De opgave in de energetische verduurzaming is fenomenaal. Overheidsgebouwen in Nederland moeten bijna energieneutraal zijn vanaf eind 2018, overige gebouwen vanaf eind 2020. In België moeten nieuwbouwwoningen vanaf 2021 bijna energieneutraal gebouwd worden. Diverse programma’s en initiatieven spelen in op deze opgave, denk aan BENG (bijna energie neutraal bouwen), NOM (Nul Op de Meter) en het Platform31 met het programma Energiesprong. Vanuit Duitsland kennen we het Passiefhuisconcept, met een set van maatregelen om het energieverbruik terug te dringen door het maximaal isoleren van de gebouwschil, precies wat we doen met de RT 82 HI+: een profielsysteem voor een maximaal isolerende gebouwschil om een maximale energiebesparing te bereiken. Door de RT 82 HI+ toe te passen reduceer je het totale energieverlies van een woning en daalt de energiebehoefte ten opzichte van een gemiddeld huis met ongeveer 12,5%. Toepassing van de RT 82 HI+ helpt dus enorm mee om deze energiedoelstellingen te halen!

Kawneer RT82 HI

Door de modulaire opbouw kunnen de verschillende systemen van Kawneer onderling gekoppeld worden. Deze combinatieopties zorgen voor nog meer mogelijkheden. Daarbij biedt Kawneer passend hang- en sluitwerk aan met nieuwe A-line grepen dat, evenals de ramen en deuren zelf, in iedere gewenste RAL-kleur leverbaar is. De RT 82 HI+ kan ook worden uitgevoerd met verborgen scharnieren, voor een complete afwerking. De RT 82 HI+ deuren worden exclusief uitgevoerd met A-line paumelle scharnieren. Dankzij de fraaie vormgeving en gevarieerde keuze aan profielen en oppervlaktebehandeling krijgt iedere gevel een eigen gezicht.

 

Uitvoeringen

De ontwerpmogelijkheden met de RT 82 HI+ zijn eindeloos. Binnen dit systeem kan de staalrenovatievormgeving GT 70 S worden toegepast, of de houtlook, standaard vlak, verborgen vleugel of renovatievormgeving. Binnen al deze vormgevingen is de toepassing van deuren mogelijk. Dit alles in combinatie met de hoge isolatiewaarde en het unieke Passiefhuis phB certificaat van de RT 82 HI+. In de beschikbare documentatie en tekeningen vindt u meer informatie over de verschillende toepassingen. Bij Kawneer denken we graag met u mee wanneer we er binnen de standaardsystemen niet uitkomen. Dan overleggen we graag over de mogelijkheden van een specifieke projectoplossing. Neemt u gerust contact op via telefoon: 0341 – 46 46 11 (voor verwerkers), 0341 – 46 46 15 (voor architecten) of e-mail: advies.kawneer@arconic.com.

 

Modulair systeem

Het innovatieve en modulaire systeem van Kawneer staat garant voor vrijheid, flexibiliteit en kosteneffectiviteit. Een groot scala aan mogelijkheden met een overzichtelijk systeemaanbod vormen de basis voor alle architectuurprojecten in de meest uiteenlopende vormen. Voordelen van de modulaire systemen van Kawneer zijn de grote variatie in vormgeving, de beste isolatiewaarde binnen elk toepassingsgebied, het duurzame gebruik van materialen, de hoge prestaties op het gebied van veiligheid en de opvallende eenvoud.

 

Het modulaire systeem bestaat uit een aluminium binnen- en buitenschaal waarbij de verschillende vormgevingen toegepast kunnen worden. Tussen de binnen- en buitenschaal in is een grote variatie aan voorzieningen mogelijk. Verschillende isolatiewaardes (standaard, Reflex, HI+ met gepatenteerd AlcoaTherm), brandwerende en inbraakwerende voorzieningen kunnen worden aangepast zonder concessies te hoeven doen of de binnen- of buitenschaal aan te passen. Andersom kan ook alleen de buitenschaal worden aangepast met de vormgeving van uw wens, zonder hierbij concessies te hoeven doen aan de functionele eigenschappen.

 

Systeemkenmerken en downloads

  

Kawneer aluminium
bedrijfspagina