Wednesday, April 24, 2024

Kawneer glasgevels

Glasgevels zijn robuuste gevelsystemen die doorgaans niet-dragend zijn. Dat wil zeggen dat deze gevelsoort geen belasting draagt naast het eigen gewicht van de constructie. Omdat deze gevelsystemen niet-dragend zijn kunnen ze gefabriceerd worden van lichte materialen. Glasgevels hebben daarnaast diverse interessante eigenschappen: ze zijn waterdicht, winddicht, brandwerend en bieden tevens een sterke thermische isolatie. Glasgevels staan ook wel bekend onder de benamingen vliesgevel en gordijngevel.

AA100 Vliesgevel Kawneer
AA100 Vliesgevel Kawneer

Op esthetisch vlak vormen glasgevels een zeer aantrekkelijke keuze voor uw pand. Glasgevels bieden een strakke en moderne uitstraling en vormen een echte eyecatcher. Het toegepaste aluminium is daarbij beschikbaar in uiteenlopende kleurencombinaties, vormen en variaties. Hiermee kan ieder pand van een volledig eigen uitstraling voorzien worden.

 

Kawneer biedt een scala aan kwalitatieve aluminium glasgevels aan. Dit zijn lichtgewicht metalen gevels gecombineerd met het benodigde glaswerk. Naast reguliere glasgevelsystemen bieden we ook systemen aan die semi-structureel of zelfs volledig structureel toegepast kunnen worden. Dit zijn krachtige systemen die grotere beglazingen aankunnen, waardoor er nog meer daglicht toegelaten kan worden tot het gebouw, zonder het gewicht van de constructie nadelig te beïnvloeden. Door een structurele integratie te benutten kan een extra vlakke gevel gerealiseerd worden, met een minimale verstoring van het gevelbeeld.

De voordelen van aluminium glasgevels
De aluminium glasgevelsystemen van Kawneer bieden diverse voordelen:

 

AA100HI+ Vliesgevel Kawneer

●     Glasgevels zijn lichtgewicht en kostenbesparend ten opzichte van zwaardere bouwmaterialen
●     Glasgevels benutten grote raampartijen die meer natuurlijk licht toelaten tot het gebouw, waardoor op de verlichtingskosten bespaard kan worden
●     Glasgevels voorzien het gebouw van een strakke en moderne uitstraling
●     Onze glasgevelsystemen zijn modulair en bieden daarom veel ontwerpvrijheid en ruimte voor variaties in de uitstraling en toepassing
●     Beweegbare delen kunnen (verborgen) geïntegreerd worden in het systeem

Ontdek de diverse glasgevelsystemen van Kawneer
Kawneer biedt diverse mogelijkheden op het gebied van glasgevelsystemen. U vindt bij ons de volgende glasgevels:

 

●     AA 100 Aluminium Vliesgevel

●     AA 100 HI+ Aluminium Vliesgevel

●     AA 9562 Aluminium Elementengevel

 

Al deze systemen worden gekenmerkt door hun modulaire insteek. De modulaire systemen zijn eenvoudig met elkaar te combineren en kunnen tevens gecombineerd worden met ons aanbod van aluminium ramen en deuren.

Aluminium glasgevelsysteem AA 100 HI+
Het AA 100 HI+ glasgevelsysteem van Kawneer is een van de duurzaamste en meest energiebesparende systemen op de markt. Het is het eerste glasgevelsysteem met een Passiefhuis phA+ certificering en een U-waarde van 0,81 W/m2K. Daardoor biedt de glasgevel na implementatie een maximaal isolerende gebouwschil, waarmee een optimale energiebesparing bereikt wordt. Dit maakt het systeem zeer geschikt voor de duurzame inzet bij moderne panden. Deze glasgevel draagt dan ook bij aan het streven om gebouwen bijna energieneutraal te maken.

 

AA100QHIplus Kawneer
AA100 HI+

 

Naast deze energiebesparing draagt de AA 100 HI+ glasgevel ook bij aan een verbeterde daglichttoetreding, transparantie en comfort. Zo biedt het systeem de mogelijkheid om grotere glasoppervlakken toe te passen in het ontwerp, wat gunstig is voor de daglichttoetreding.

 

Profiteren van voldoende verlichting en natuurlijk daglicht biedt veel gezondheidsvoordelen voor de gebruikers en bewoners van het gebouw. Zo tonen onderzoeken onder kantoormedewerkers aan dat medewerkers met voldoende toegang tot ramen productiever zijn en ‘s nachts een betere nachtrust genieten dan kantoormedewerkers die geen zicht op ramen hebben. Medewerkers met zicht op ramen en de natuur zijn bovendien over het algemeen minder gefrustreerd en geduldiger. Ook geven zij zelf een hogere waardering aan hun gezondheid dan de medewerkers zonder uitzicht op natuur of zicht op een omgeving met enkel gebouwde elementen.

AA 100 HI+ glasgevel: de verschillende uitvoeringen
Vanwege de modulaire opzet van het AA 100 HI+ systeem zijn de combinatiemogelijkheden met onze andere gevelsystemen en elementen eindeloos. Ook het verwerken van (verborgen) beweegbare delen in het glasgevelsysteem behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn diverse andere variaties mogelijk, waaronder:

●     Een standaarduitvoering met klem- en deklijsten (horizontaal en verticaal)
●     De toevoeging van ontwateringssystemen (vak of stijl afgewaterd)
●     Structureel of semi-structureel met horizontale of verticale klem- en deklijsten
●     In andere richting opliggend rubber of voegrubber
●     Toepassingen voor rechte en / of schuine gevels
●     Diverse soorten en dieptes afdekkappen: vlak, GT 70 S, diep, H-profiel en bisschopsmuts

 

AA9562 elementengevel

 

 

Wilt u meer informatie over de diverse glasgevels van Kawneer? Of zoekt u naar een specifieke oplossing voor uw pand die hier nog niet benoemd is? We denken graag met u mee en zijn in staat om zowel in standaardsystemen als in maatwerk te voorzien. We bespreken graag de mogelijkheden voor uw project! Neem contact met ons op voor aanvullende informatie:

 

Kawneer aluminium
bedrijfspagina

E-mail: advies.kawneer@arconic.com