Tuesday, February 20, 2024

Eenvoud en duurzaam

Eenvoud en duurzaam: belangrijke thema’s van aluminium systeemhuis

Kawneer aluminium

De kosten van materialen en arbeid zijn sterk gestegen in de bouw. Hierdoor is er meer behoefte aan modulaire gevelsystemen die eenvoudiger te assembleren en te monteren zijn, het liefst met zo min mogelijk materialen. Ook is duurzaam bouwen het credo. Tel daarbij de nieuwe eisen voor esthetiek op en je kunt als systeemspecialist niet anders dan doorontwikkelen binnen deze thema’s.

 

De thema’s zijn voor aluminium systeemhuis Kawneer uit Harderwijk doorlopend actueel. “Sterker nog: onze bedrijfsfilosofie draait hierom. Zowel ‘Building Simplicity’ als ‘Building Sustainably’ voeren de boventoon in alles wat we doen”, vertelt Rob Huvers, Manager Marketing en New Business.

 

Eenvoud en snelheid in een vliesgevelsysteem

Het bedrijf onderscheidt zich al jaren met aluminium profielsystemen die snel en eenvoudig te produceren, assembleren en monteren zijn. “Een mooi voorbeeld hiervan is het aluminium vliesgevelsysteem AA 100. Dit systeem is tot wel 30 procent sneller te assembleren en te monteren dan traditionele vliesgevelsystemen. Het systeem werkt met droge verbindingen waarbij je dus niet hoeft te kitten. Ook heeft het minder accessoires nodig en het is perfect te optimaliseren, zodat je minder zaagverlies en materiaalverbruik hebt. Dit levert de verwerker een flinke besparing van tijd en materiaal op.”

 

Tijd besparen door samenwerking

Snel en eenvoudig dus, een thema waarvoor Kawneer ook de samenwerking opzoekt. De samenwerking met een leverancier van bouwbeslag is hiervan een mooi voorbeeld. “Hun kliksysteem heeft geen bewerking aan de bewegende onderdelen nodig. Ook hierbij zijn er minder accessoires nodig dan bij reguliere systemen en dit bespaart veel tijd.”

 

Doorontwikkeling slank raam- en deursysteem
Inspelen op de vraag naar slanke, esthetische systemen doet Kawneer al een tijd met het GT 70 S  raam- en deursysteem. Dit trendy kozijn is verkrijgbaar in steellook en in een vlakke uitvoering. “Hiermee hebben we de perfecte oplossing in huis voor een slank kozijn dat past in iedere bouwstijl. Het vervangt houten en stalen ramen met behoud van uiterlijk, maar met het comfort van aluminium,” aldus Rob. “De afgelopen periode is er dan ook volop doorontwikkeld in deze lijn om aan de nieuwste eisen te voldoen. Denk aan een lage onderdorpel voor de buitendeur, een smal steellook deurprofiel en een verdiept raamvleugelprofiel.”

 

Duurzaamheidsambities

Nog een groot thema van Kawneer is duurzaam bouwen. De meeste producten van het bedrijf zijn inmiddels Cradle to Cradle gecertificeerd. “We denken bij de ontwikkeling van onze producten goed na over de afkomst van grondstoffen, de recyclebaarheid en het hergebruik van het eindproduct in de toekomst. Bovendien is aluminium nature gemakkelijk te recyclen, zonder verlies van sterkte en de gunstige eigenschappen. En het is zeer onderhoudsarm.”

 

Introductie nieuw duurzaam programma op Polyclose

De duurzaamheidsambities reiken ver, vertelt Rob. “We introduceren op Polyclose in Gent een nieuw concept waarmee we onze CO2-footprint verlagen. We trappen het programma af met een aluminium raamsysteem met een zeer lage milieu-impact. Allemaal passend binnen onze duurzame en toekomstbestendige filosofie – en ook de beursthema’s van dit jaar: ‘Building Simplicity’ en ‘Building Sustainably.’

 

 

kawneer polyclose

 

 

Kawneer aluminium
link naar bedrijfspagina