Monday, July 15, 2024

Gealan KONTUR

 

GEALAN-KONTUR®

State-of-the-art PVC-U ramen gemaakt van premium profielen

GEALAN-KONTUR® combineert modern uiterlijk en eersteklas functionaliteit in één systeem: ontwerpgerichte ontwerptaal ontmoet uitstekende inbraakbeveiliging, de beste warmte- en geluidsisolatiewaarden – kan worden geïmplementeerd in een veelzijdig oppervlakteontwerp. Raamfabrikanten profiteren ook van de hoge mate van automatisering van GEALAN-KONTUR®.
 

Als kunststof profielsysteem biedt GEALAN-KONTUR® niet alleen state-of-the-art ontwerptaal voor nieuwe ramen, maar ook een breed scala aan oppervlakteontwerpopties. Naast klassieke oppervlakken en een uitgebreid assortiment folies is ook de GEALAN-acrylcolor® PMMA-afwerking beschikbaar. De voordelen van de beproefde oppervlaktetechnologie worden momenteel voorbereid voor het GEALAN-KONTUR-systeem® en zullen in 2024 beschikbaar zijn. 

GEALAN-KONTUR® maakt ook een trendy aluminium ontwerp van ramen en deuren mogelijk door het gebruik van bijpassende gevelschalen – en dit in een extreem breed kleurenpalet van het RAL-kleurengamma.

 

Piekfijn. Robuust. Veelzijdig

GEALAN-KONTUR® is de allrounder onder de moderne kunststof profielsystemen.

Door de eenvoudige en duidelijke designtaal buiten en binnen legt het systeem echte accenten op het gebied van raamontwerp. Smalle vlakbreedtes en een maximaal aandeel glas zorgen ook voor meer licht in de kamers.

Anders zit er veel veiligheid en stabiliteit in de slanke profielen! Optioneel met twee materialen die elkaar perfect aanvullen: bewezen PVC zorgt met zijn meerkamersysteem voor de beste thermische isolatie, trendy aluminium biedt een opvallend moderne uitstraling en extra bescherming tegen weersinvloeden.

Dankzij de inbouwdiepte van 82,5 mm is GEALAN-KONTUR® geschikt voor nieuwbouwprojecten en in de renovatiesector.

 

 

GEALAN KONTUR: ® Ontwerp ontmoet functie

Hier gaan alle tandwielen perfect samen: een vaste centrale afdichtingskoepel biedt verhoogde bescherming tijdens inbraakpogingen. Voor een bijzonder goede dichtheid en thermische isolatie is het GEALAN-KONTUR® profielsysteem uitgerust met drie afdichtingsniveaus. GEALAN-KONTUR® voldoet daarmee aan alle eisen voor een high-end profielsysteem met een inbouwdiepte van 82,5 mm.

 

Kontur Gealan
Klik op profiel voor detail informatie

 

 

 

Moderne allrounder GEALAN-KONTUR®

 

GEALAN KONTUR: ® Ontwerp ontmoet functie

Hier gaan alle tandwielen perfect samen: een vaste centrale afdichtingskoepel biedt verhoogde bescherming tijdens inbraakpogingen. Voor een bijzonder goede dichtheid en thermische isolatie is het GEALAN-KONTUR® profielsysteem uitgerust met drie afdichtingsniveaus. GEALAN-KONTUR® voldoet daarmee aan alle eisen voor een high-end profielsysteem met een inbouwdiepte van 82,5 mm.

 

 

Tegelijkertijd rekening gehouden met inbraakbeveiliging

Bijzonder veilig dankzij vaste centrale afdichtingskoepel

Ramen, balkon- en openslaande deuren zijn eigenlijk zwakke punten van een gebouwschil. Er zijn altijd goede mogelijkheden voor inbrekers om een appartement binnen te komen. Daarom is het enorm belangrijk om deze gebieden optimaal te beschermen en een uitgebreide inbraakbeveiliging te overwegen.

Het nieuwe premiumsysteem van GEALAN maakt hier al een extra einde aan – omdat de geavanceerde profielgeometrie van GEALAN-KONTUR® stabiel en moeilijk te kraken is. Bij de meeste inbraken worden de ramen naar buiten geschoven door de indringer die een schroevendraaier tussen het frame en de vleugel steekt.

Bij de vaste centrale afdichtingskoepel van GEALAN-KONTUR® stuiten inbrekersgereedschappen op een effectieve barrière in het profiel.

Speel op veilig met de GEALAN allrounder in het segment van 82,5 mm: de profielgeometrie van GEALAN-KONTUR® is speciaal geoptimaliseerd voor inbraakbeveiliging. Versterkte profielbalken op belangrijke aanvalspunten ondersteunen het totaalconcept.

 

 

Geoptimaliseerde thermische isolatie

Hier blijft de warmte precies waar hij moet blijven: met profielen van het GEALAN KONTUR-systeem® werkt betrouwbare isolatie zonder extra maatregelen – zelfs bij hoge statische eisen.

GEALAN KONTUR® profielen bereiken een geteste Uf-waarde van 1,0 W/(m²K). Drie afdichtingsniveaus zorgen voor een optimale dichtheid in het systeem, terwijl het centrale afdichtingsniveau zorgt voor een onderbreking van de warmtestroom.

Zo zorgt het premium systeem ervoor dat in de ijzige winter de kou buiten blijft en de behaaglijke warmte binnen de vier muren blijft.

 

 

Uitstekende geluidsisolatie

Het geluid moet buiten blijven

Ramen zijn de meest kwetsbare onderdelen van een gebouw als het gaat om geluidsoverlast van buitenaf. Om gezondheid en welzijn op de lange termijn te behouden, speelt het raamsysteem een doorslaggevende rol. Diepe bouwprofielen, die meerdere beglazing ondersteunen en volledig afsluitende afdichtingen hebben, snijden de woon- en werkruimten af van vervuilende geluidsbronnen van buitenaf.

De allrounder GEALAN-KONTUR® is geschikt voor akoestisch isolatieglas met een glasdikte tot 56 mm. Als speciale aluminium schaalvleugels worden gebruikt, kunnen zelfs glasdiktes van 66 mm worden bereikt.

De perceptie van lawaai is voor iedereen anders. Vanaf een nachtelijk continu geluidsniveau van meer dan 45 decibel als gevolg van weg- of treinverkeerslawaai wordt de slaap ernstig verstoord. Zo’n geluidsniveau is vergelijkbaar met rustige radiotonen of stille gespreksscènes. Geluidsniveaus die consequent hoger zijn dan 60 decibel kunnen uw gezondheid permanent beïnvloeden. Een dergelijk niveau wordt bijvoorbeeld gegeven wanneer de tv op normaal kamervolume draait. Daarom zijn ramen met geluidsabsorberende eigenschappen, zoals die mogelijk worden gemaakt door GEALAN-KONTUR®, een waardevolle bijdrage aan een gezonde levensstijl.

 

Goed gelijmd is dubbel stabiel

Verschillende verlijmingstechnieken kunnen worden gebruikt om het GEALAN-KONTUR-systeem® te verwerken. Enerzijds kan de door GEALAN ontwikkelde STV® (static dry glazing) anderzijds ook GEALAN-KONTUR® nat verlijmd worden. 

Voordelen van gelijmde elementen:

  • Grotere ramen met nog meer glasinhoud zijn mogelijk
  • In sommige gevallen kan het gebruik van stabiliserend staal worden achterwege gelaten.
  • Onderhoudsinspanning wordt verminderd

Nat verlijmen biedt nog meer mogelijkheden:

  • Inbraakbeveiliging tot RC 3 is haalbaar
  • Verlijming kan automatisch worden gedaan in de productie van vensters

 

Gealan Kontur folder

  

 

 

Gealan raamambassadeur
bedrijfspagina