Monday, July 15, 2024

Waarom steellook ramen zo populair zijn

 

Je ziet ze steeds vaker: aluminium ramen en deuren in steellook. De look van staal, met de voordelen van aluminium. We zetten de voordelen even op een rijtje.

 

Een perfect oplossing voor diverse type gebouwen

Dankzij de ultraslanke profielen met mogelijke kruishoutverdelingen hebben deze aluminium ramen de authentieke look van staal. Ze passen perfect in landelijke pastorijwoningen of hoevewoningen, maar beslist ook in lofts of bij de renovatie van industriële gebouwen. De superslanke profielen van aluminium steellook ramen zijn licht en sterk waardoor ze perfect combineren met grote glaspartijen.

 

Sterke isolatieprestaties

Vroeger isoleerden aluminium ramen niet goed, maar dit is verleden tijd. Aluminium raamprofielen hebben een zeer goede isolatiewaarde. Dit wordt uitgedrukt met de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatiewaarde.  Het Max Light Steel gamma van Aliplast heeft een U-waarde van 0.97 W/m²K, waardoor u ruim aan de isolatienorm voldoet. Naast de isolatiewaarde van de profielen is natuurlijk ook de isolatiewaarde van het glas zeer belangrijk. Raadpleeg je lokale ramenspecialist voor de optimale combinatie voor jouw huis.

 

Max Light Aliplast

 

Beschikbaar in allerlei kleuren en tinten

Zwart is momenteel de meest gevraagde kleur voor steellook ramen. Het past namelijk overal bij en het heeft een tijdloze uitstraling. Wil je toch een andere kleur ? Geen probleem: aluminium ramen van Aliplast zijn beschikbaar in oneindig veel kleuren. Naar afwerking kan je kiezen voor mat, glanzend, structuurlak. Desgewenst kan je binnen en buiten zelfs een andere kleur kiezen.

 

Een kleurgarantie van 25 jaar, da’s zorgeloos genieten

Bij de aankoop van je nieuwe ramen let je natuurlijk ook op kwaliteit en duurzaamheid, zodat je jarenlang kunt genieten van je keuze. Aluminium raamprofielen gaan tientallen jaren mee. Aluminium profielen kunnen niet roesten, barsten of kromtrekken en zijn bijzonder kleurvast. Aliplast biedt zelfs een kleurengamma aan met 25 jaar lakgarantie.

 

 

Heel onderhoudsvriendelijk

Aluminium ramen moet je niet te schilderen of vernissen. Naargelang de woonomgeving en het milieu poets je twee tot vier keer per jaar jouw aluminium ramen: landelijk is 2 keer per jaar voldoende, in de stad en aan de kust zo’n 4 keer per jaar.

 

Inbraakveilig

Aluminium is enorm sterk en bijna onbreekbaar. Hoe steviger het materiaal, hoe minder kans een inbreker er een koevoet tussen kan steken om je deur open te breken. Gecombineerd met inbraakwerend beslag heb je een heel veilige oplossing.

 

Een ecologische keuze

Aluminium is 100% recycleerbaar. Dit proces kan blijvend herhaald worden zonder kwaliteitsverlies. Door aluminium te recycleren, verminder je ook de CO² uitstaat. Zo draag je ook je steentje bij aan een goed milieu.

 

 

 

 

aliplast brochure producten
aliplast brochure producten