Tuesday, February 20, 2024

MC Wall vliesgevel voor nieuw bedrijfsgebouw Martens Glas

Martens Glas uit Hoogstraten bestaat 50 jaar en dat vierden ze ook met een gloednieuw bedrijfsgebouw waar vooral de Aliplast vliesgevel MC Wall echt een blikvanger is. Omdat Martens Glas partner is van Aliplast, deden zij de uitvoering hiervan uiteraard zelf. Voor de vergaderruimtes kozen voor ze voor het VG500 schuifraamsysteem.

 

aliplast logo

Architectonische innovatie in gevelontwerp: een diepgaande blik op verticale en horizontale stijlen

 

Het ontwerpen van moderne gebouwen is een complexe en uitdagende taak, waarbij niet alleen esthetiek en functionaliteit in overweging moeten worden genomen, maar ook veiligheid en duurzaamheid. Een belangrijk aspect van het ontwerp van gebouwen is de gevel, die niet alleen de buitenkant van een gebouw definieert, maar ook invloed heeft op de energie-efficiëntie en de algehele prestaties van het gebouw. In dit artikel zullen we enkele bijzondere elementen van gevelontwerp bespreken, met speciale aandacht voor verticale stijlen, horizontale regels, brandoverslagoplossingen, beglazing en structurele ondersteuning.

 

MC Wall vliesgevel ALIPLAST

 

  1. Verticale Stijlen met Diepe Afdekkappen (200mm)

 

Verticale stijlen aan de buitenzijde van een gebouw spelen een cruciale rol bij het definiëren van de architectonische uitstraling. De toevoeging van diepe afdekkappen met een breedte van 200 mm heeft zowel functionele als esthetische voordelen. Deze afdekkappen bieden bescherming tegen weersinvloeden en dragen bij aan de visuele aantrekkingskracht van het gebouw door diepte en schaduw te creëren.

 

  1. Horizontale Regels met Standaard Afdekkappen (15mm)

Horizontale regels dragen bij aan de algehele structuur van de gevel. Het gebruik van standaard afdekkappen van 15 mm op deze regels biedt een gestroomlijnde uitstraling en helpt bij het creëren van een uniforme en moderne gevel. Deze regels kunnen zowel functioneel als esthetisch zijn, omdat ze dienen als steunpunten voor beglazingselementen en tegelijkertijd een visuele onderbreking in de gevel creëren.

 

  1. Brandoverslagoplossingen bij de Vloerplaat

Brandveiligheid is van het grootste belang in gebouwen. Bij gevelontwerpen moet speciale aandacht worden besteed aan brandoverslagoplossingen. In dit geval wordt een specifieke oplossing toegepast om de brandoverslag te minimaliseren, waarbij zowel de structurele integriteit als de veiligheid van het gebouw worden gewaarborgd.

 

MC Wall vliesgevel ALIPLAST

 

  1. Beglazing met Ingeklemde Structuur en Isolatie

Beglazing is een centraal element in modern gevelontwerp. Hier wordt een innovatieve aanpak toegepast met ingeklemde beglazing. Dit betekent dat de buitenruit gehard klaar is, terwijl de binnenruit gehard emailitglas is. Tussen deze ruiten bevindt zich een stalen profiel en rotswol, wat zowel thermische isolatie als structurele stabiliteit biedt.

 

  1. Structurele Ondersteuning met Kruisverbinders en Stalen Z-Profielen

Een uitdagend aspect van dit gevelontwerp is de aanwezigheid van grote gewichten, die de doorbuiging van de horizontale regels kunnen beïnvloeden. Om dit aan te pakken, worden kruisverbinders en stalen Z-profielen gebruikt om de belasting naar de vloerplaten te verdelen en de stabiliteit van de gevel te waarborgen.

 

In conclusie, dit gevelontwerp benadrukt niet alleen de esthetische aspecten van architectuur, maar toont ook de complexiteit van moderne bouwontwerpen en de aandacht voor veiligheid en duurzaamheid. Het toont aan hoe innovatieve oplossingen kunnen worden toegepast om de uitdagingen van gevelontwerp in moderne gebouwen aan te pakken, met inachtneming van zowel functionaliteit als visuele aantrekkingskracht. Dit soort technische vooruitgang is een belangrijke stap voorwaarts in de evolutie van architectuur en de bouwsector als geheel.

 

Voor meer info over de Aliplast vliesgevel MC Wall : jourik.duwez@aliplast.com

 

aliplast
BEDRIJFSPAGINA