Monday, July 15, 2024

Je ramen en deuren renoveren, waarop letten ?

Aan een renovatie toe ? Er zijn heel wat factoren waar je rekening mee moet houden: wetgeving, isolatie, stijl, … Maar hoe kies je nu best jouw ramen?

Aliplast, fabrikant van aluminium profielen voor ramen en deuren, geeft je een aantal handige tips.

 

Denk na over stijl en design

Ramen en deuren kiezen doe je best zorgvuldig. Hiermee zet je namelijk de puntjes op de “i” en zorg je dat jouw exterieur af is. Aluminium is tegenwoordig enorm populair: je kiest zelf welke look je wil, want aluminium raamprofielen zijn er in verschillende soorten en kleuren. Dit maakt ze geschikt voor elke bouwstijl, van klassiek over pastorij tot modern. Naar afwerking kan je kiezen voor mat, glanzend, of structuurlak. Desgewenst kan je binnen en buiten zelfs een andere kleur kiezen. Zo passen ze zowel bij jouw interieur en exterieur.

Vanwege hun hoge stabiliteit zijn grote, slanke ramen mogelijk. Op die manier geniet je van veel lichtinval en een ruimtelijk effect, zonder toe te geven op design en stijl. Kies ook het juiste type: vaste, kip- of draaikipramen, schuiframen, vouwramen, …

 

Aliplast renovatie ramen deuren

 

Let op de isolatieprestaties

Het profieltype en het materiaal dat je kiest, heeft een sterke invloed op de totale isolatiewaarde. In het verleden isoleerden aluminium ramen en deuren niet goed, maar dit is verleden tijd. De nieuwe generatie aluminium ramen en deuren van Aliplast hebben een thermische onderbreking, een met glasvezelversterkte kunststof, om de isolatiewaarde te verhogen. Bij aluminium ramen en deuren wordt ook gewerkt met verschillende ‘kamers’. Het huidige aluminium schrijnwerk heeft een uitstekende isolatiewaarde, waardoor deze ramen en deuren zelfs geschikt zijn voor passiefhuizen.

Naast het juiste profiel, is het juiste glas kiezen een heel belangrijke factor. Tot in de jaren ’70 hadden woningen vooral enkelvoudig glas. Ondertussen is zelfs dubbel glas al voorbijgestreefd. Hoogrendementsglas is nu de standaard: dit type glas isoleert 2 tot 3 keer beter dan gewoon dubbel glas, en 4 tot 5 keer beter dan enkel glas.

 

Aliplast renovatie ramen deuren

 

Beperk je onderhoudskosten

Denk bij het kiezen van jouw ramen en deuren niet enkel aan de aankoopprijs, maar ook aan de onderhoudskosten. Want die kunnen flink wat oplopen. Bij aluminium ramen en deuren zit je goed: je hoeft ze namelijk niet te schilderen of vernissen. Naargelang de woonomgeving en het milieu poets je twee tot vier keer per jaar jouw aluminium ramen en deuren: landelijk is 2 keer per jaar voldoende, in de stad en aan de kust zo’n 4 keer per jaar. Voor een goed kleurbehoud, dien je ook jaarlijks één maal je aluminium te behandelen. Hiervoor heeft Aliplast milde onderhoudsproducten, verkrijgbaar bij een dealer bij jou in de buurt.

Denk ook aan de levensduur van de ramen die je kiest. Aluminium profielen gaan tientallen jaren mee: ze kunnen niet roesten, barsten of kromtrekken en zijn bijzonder kleurvast. Aliplast biedt zelfs een kleurengamma aan met 25 jaar lakgarantie. Da’s pas zorgeloos genieten !

Kiezen voor aluminium, is ook kiezen voor de natuur. Aluminium is namelijk 100% recycleerbaar. Dit proces kan blijvend herhaald worden zonder kwaliteitsverlies. Door aluminium te recycleren, verminder je ook de CO² uitstoot. Zo draag je ook je steentje bij aan een goed milieu.

 

Aliplast renovatie ramen deuren

 

Kies een veilige oplossing

 

Hoe steviger het materiaal, hoe minder kans een inbreker er een koevoet tussen kan steken om je ramen of deur open te breken. Aluminium is enorm sterk en bijna onbreekbaar. Gecombineerd met inbraakwerend beslag, zoals een meerpuntsslot of cilinder met kerntrekbeveiliging, heb je een heel veilige oplossing. Naast inbraakwerende profielen is ook inbraakwerkend glas een belangrijke factor ter verhoging van de inbraakbeveiliging. Het is de inbraakwerende folie in het glas die verhindert dat het glas gaat breken.

Zo zie je dat aluminium ramen en deuren heel wat voordelen te bieden heeft. Wil je er meer over weten ? Contacteer hier (link naar https://www.aliplast.com/nl/dealers ) een Aliplast dealer in uw buurt voor advies op maat en een vrijblijvende prijsofferte.