SOUDAL 4.0 gaat digitaal met BIM

BIM-CONTENTBIBLIOTHEEK VAN SOUDAL PRODUCTGAMMA

 

Met behulp van de Soudal BIM Application Suite – powered by ThorbiQ gaat Soudal digitaal met BIM (Building Information Modelling) om extra waarde te leveren voor iedere stakeholder in het bouwproces. Via de Soudal Suite zijn enkele applicaties ter beschikking gesteld, met name de Preframe System Selector en Sealing System Selector, van waar in enkele eenvoudige stappen het volledige productgamma inzake vensterinstallatie en de afdichting ervan kan worden geraadpleegd aan de hand van slimme filtering.

Naast het bekijken van allerlei productspecifieke informatie, zoals 2D en 3D afbeeldingen, brochures, technische fiches, bestek, certificaten, enz…, is er de optie om de Soudal-producten als BIM-content te downloaden, laden en/of laden & plaatsen in een Revit-model. Bovendienvoorziet Soudal eveneens in heel wat slimme tools om de bouwactor (architect, dealer,…) een volledig geïntegreerde ervaring van zijn BIM-contentbibliotheek voor Revit te bieden aan de hand van de Soudal Revit-plugin.

 

BIM soudal

 


Wat is BIM?

Wat is BIM

BIM staat voor Building Information Modelling, een intelligent modelgebaseerd proces dat in toenemende mate wordt gebruikt in de bouwsector. Het biedt duidelijke inzichten om architectuur-, engineering- en bouwprofessionals te helpen bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwen en infrastructuren. Het is het enige digitale proces dat alle aspecten van een bouwproject samenbrengt en zo samenwerking aanmoedigt en tot doel heeft problemen tijdens de bouw te verminderen én tijd & geld te besparen. BIM is dus géén doel op zich, maar een efficiënte en collaboratieve werkmethode die het engagement van alle actoren vergt- m.a.w. BIM zorgt voor een geïntegreerde aanpak van ontwerp tot uitvoering.

 


 

Soudal BIM-bibliotheek en ribbon

 

BIM ribbon Soudal

 

BIM, het komt tegenwoordig overal voor! Of het nu architecten, aannemers of ingenieurs zijn, steeds meer bouwprofessionals schakelen over naar de BIM-methode. Soudal is veel meer dan voegkitten, PU-schuimen en lijmen, met onze systeemoplossingen voor de installatie en luchtdichte afdichting van buitenschrijnwerk bijvoorbeeld kunnen wij een meerwaarde bieden aan elk BIM-project. Vanaf nu kunnen BIM-gebruikers gratis Soudal-producten downloaden van onze BIM Application Suite. Soudal wil op die manier bijdragen aan het vereenvoudigen van de werkprocessen van architecten en andere spelers in de bouwcyclus. Daartoe maakt het alle productspecificaties direct beschikbaar in één enkele digitale omgeving. Deze omgeving functioneert als een allesomvattende database die alle relevante productdetails bevat, zoals 2D en 3D

afbeeldingen, brochures, technische fiches, bestek, certificaten en een verwijzing naar de productpagina op de Soudal-website. Doordat de informatie in deze database volledig in eigen beheer is, garanderen wij dat de informatie steeds up to date is. U kunt dit eenvoudig downloaden vanuit de Suite.

Met de toetreding tot BIM, wil Soudal bijdragen aan efficiëntere en duurzamere bouwprojecten!

 

BIM soudal

 


 

Tutorials – Soudal BIM Application Suite

Ga aan de slag met onze Soudal BIM Application Suite en ontdek de basis

 


 

soudal
bedrijfspagina