Tuesday, February 20, 2024

SOUDAFRAME SWI: sneller, eenvoudiger en veiliger

 

Intelligent prekadersysteem voor de installatie van buitenschrijnwerk

De afgelopen jaren stelden we een geleidelijke verstrenging van de EPB-eisen vast. De eisen van vandaag vragen een hoge mate van isolatie. Een betere isolatie houdt meestal ook een dikkere isolatielaag en dus een grotere afstand tussen het venster en de dragende muur in. Voor een optimaal thermisch effect moeten vensters immers in het verlengde van de isolatielaag geïnstalleerd worden. Buitenschrijnwerk wordt vaak met metalen raamankers bevestigd en afhankelijk van de afstand tot de dragende muur, moeten meer en sterkere ankers gebruikt worden. Hiermee verhoogt echter het risico op koudebruggen en de ongewenste gevolgen ervan (condens, schimmel- en vochtproblemen).

Soudal

 

Soudal Window Installation (SWI)

SOUDAFRAME SWI is een intelligent prekadersysteem voor de installatie van buitenschrijnwerk, gemaakt van glasvezelversterkte kunststof (GVK). GVK is een composietmateriaal dat hoofdzakelijk bestaat uit twee componenten: glasvezels voor de mechanische versterking (absorptie van trekkrachten) en hars voor het inbedden van de vezels (drukkrachten). De SoudaFrame SWI-profielen maken optimaal gebruik van de superieure eigenschappen van GVK:

  • hoog dragend vermogen: tot 800 kg/m
  • hoge thermische isolatie: λ = 0,125 W/mK
  • corrosie-, rot- en weerbestendig
  • vormstabiel (geen krimp of uitzetting)
  • laag gewicht

souda frame

Geen koudebruggen, uniforme voegen

Het raamkader wordt rechtstreeks in het prekader vastgeschroefd, waardoor er geen metalen verbinding is tussen het raamkader en de dragende muur. M.a.w. een thermisch optimale raaminstallatie, zonder koudebruggen. De slanke L-vormige profielen maken een goede aansluiting met de isolatielaag mogelijk, waardoor de totale oppervlakte van de isolatielaag gemaximaliseerd wordt en waardoor een betere thermische prestatie van de gebouwschil bekomen wordt.

Unieke veerclips garanderen uniforme voegafmetingen rondom het raamkader. Ze laten toe om op een zeer eenvoudige manier een gestandaardiseerde installatie en afdichting uit te voeren, ongeacht het muuroppervlak. Het aantal handelingen in het montage- en afdichtingsproces wordt hierdoor aanzienlijk beperkt, wat eveneens resulteert in minder fouten, een snellere installatie en een hogere kwaliteit.

SoudaFrame SWI kan universeel gebruikt worden met alle raamprofielen en -materialen en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

 

 

Bekijk alle eigenschappen en voordelen op www.soudalluchtdicht.be/soudaframe

Voor meer info: www.soudalluchtdicht.be


 

BIM READY!

Om de samenwerking tussen verschillende actoren in het bouwproces te vereenvoudigen, heeft Soudal een eigen BIM-applicatiesuite ontwikkeld.

Op BIM.SOUDAL.COM presenteren wij u een complete bibliotheek van BIM-objecten voor de installatie en afdichting van buitenschrijnwerk, een wereldprimeur voor BIM!

De BIM-objecten zijn compatibel met Revit, de meest gebruikte modelleringssoftware voor BIM, en kunnen gratis worden gedownload en geïmplementeerd in het BIM-model van uw bouwproject.

Digitalisering in de bouw

De keuze van Soudal voor BIM is het resultaat van zijn marktleiderschap in de afgelopen decennia. De kwaliteit van haar producten is de basis van ons bedrijf en omdat een juist gebruik en kennis van onze producten uiterst belangrijk zijn voor de kwaliteit, hebben we ervoor gekozen om digitaal te gaan. Welkom bij Soudal 4.0.

 

BIM verhaal rond het SoudaFrame.

Hier kan men ook eenvoudig alle nodige informatie (brochure-technische fiches en bestektekst downloaden) en is bovendien gratis toegankelijk voor iedereen.

BIM suite: http://bim.soudal.com

 


 

soudal
bedrijfspagina