Friday, May 17, 2024

SoudaFrame SWI

The 24th In­ter­na­tion­al Pass­ive House Con­fer­en­ce will take place, this year for the first time as a VIR­TU­AL con­fer­en­ce from 20 Septem­ber to 08 Oc­to­ber 2020.

 

Soudal neemt voor het eerst deel aan een (digitaal) event van Passive House, 24th International Passive House Conference. Dit jaar voor het eerst als virtuele conferentie en dit van  20 Septmeber tot 8 Oktober 2020. 

 

PHI conference Passive housse
digitale stand op de PHi Conferentie

 

Dit is niet zonder reden, want sinds kort zijn onze vloeibare luchtdichtingsmembranen Soudatight LQ en Soudatight SP Passive House Certified Components.

Je kunt ze dan ook terugvinden in de online databank van het PHi.

 

En dat is nog niet alles, want deze week voegen we daar nog een product aan toe, namelijk SoudaFrame SWI. Het intelligent pre-kader systeem voor snelle en eenvoudige installatie van buitenschrijnwerk. Traditioneel worden ramen (zeker in België) met metalen raamankers aan de dragende constructie bevestigd.

En door de steeds strenger wordende EPDB-regelgeving, wordt er alsmaar dikker geïsoleerd. Dikkere isolatie betekent eveneens dat het buitenschrijnwerk verder van de draagmuur moet bevestigd worden en dan schieten die traditionele raamankers te kort. Zeker gezien de trend van driedubbele beglazing en grote en hoge raampartijen (lees: zware ramen ?).

Het Soudal SoudaFrame pre-kadersysteem is vervaardigd uit GVK (Glasvezel Versterkt Kunststof) een ijzersterk, isolerend materiaal, dat bovendien niet krimpt, noch uitzet en volledig resistent is aan vocht, uv en chemicaliën. Het ideale materiaal om uw buitenschrijnwerk duurzaam en thermisch onderbroken te installeren. Bovendien laat het systeem ook toe om achteraf eenvoudig het buitenschrijnwerk te vervangen, waardoor het ook bijdraagt tot een meer circulaire (bouw)economie.

SoudaFrame SWI is niet enkel Passive House certified, het is dat voor drie verschillende klimaatzones, nl. koud-gematigd, koud en warm-gematigd. Het is trouwens de eerste keer dat een component getest en geslaagd is voor de criteria van verschillende klimaatzones van PHi. Het Passive House instituut zelf vond deze case zo interessant dat ze er een paper over hebben geschreven, die op 23 september vanaf 9u CET zal gepresenteerd worden op het online congres.

 

soudaframe Soudal
Download systeem informatie

 

 

Soudal downloads
Technische informatie

 


 

soudal
bedrijfspagina