Sunday, May 19, 2024

Panovista Max, Installatie & onderhoud

RENSON, trendsetter in zonwering, volgt de tendensen in de architectuur op de voet. ‘Invisible architecture’ is een nieuwe trend, die past binnen de drang naar minimalisme. Met de Panovista speelt RENSON perfect in op deze evolutie. Deze nieuwe ontwikkeling is ideaal voor toepassingen met hoekramen glas op glas, daar waar conventionele screens geen oplossing bieden. De Panovista is een doekzonwering voor hoekramen, waarbij geen hinderlijke aluminium profielen of kabels permanent in de hoek zichtbaar blijven. De beide zijden van het systeem worden tegelijk af- of opgerold en zorgen zo voor de gewenste beschaduwing van een leef- of werkruimte, zonder daarbij het zicht op het panorama rond het gebouw te verliezen. Deze oplossing wordt bijna onzichtbaar in de architectuur van het gebouw geïntegreerd. De kast en zijgeleiders kunnen esthetisch weggewerkt worden.

 

Productvoordelen

 • Perfect voor hoekramen
 • Panoramisch zicht blijft behouden
 • Esthetisch te integreren in de gebouwschil
 • Afmetingen tot 30m² mogelijk
 • Combineerbaar met andere renson screens
 • Rits op de hoek voor hogere windvastheid

 


 

Installatie & onderhoud

Als ervaren zonweringsfabrikant garandeert Renson steeds de beste kwaliteit en draagt het duurzaamheid hoog in het vaandel. In april 2017, 1 jaar na de oorspronkelijk lancering van de Panovista Max, hebben wij gemerkt dat voor een langdurige correcte werking voor dit type doekzonwering een jaarlijks onderhoud nodig is. Dit jaarlijks onderhoud voorkomt onverwachte kosten en verlengt de levensduur van het product

 

Panovista max

 

Renson streeft er voortdurend naar om zijn producten kwalitatief op peil te houden én waar nodig te optimaliseren. Zo werd ook de Panovista Max-Technologie grondig geanalyseerd en hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd, die intussen standaard opgenomen zijn in de huidige systemen. Zo werd het ritssysteem aangepast om de spanning op de rits te optimaliseren. De Panovista Max voldoet aan de strenge duurzaamheids- en kwaliteitsvereisten die Renson aan al zijn producten stelt. Zo behaalt ook de Panovista Max de hoogste duurzaamheidsklasse volgens de Europese EN13561 norm omtrent buitenzonwering.

 

Verlengde garantie

panovista max

Naar aanleiding van deze goede testresultaten zal Renson vanaf 1 juli 2020 de garantie op de Panovista Max-technologie optrekken tot 7 jaar voor installaties die:

 • Geplaatst werden door een door Renson opgeleide installateur
 • Een jaarlijks onderhoud kregen volgens de voorschriften, uitgevoerd door een door Renson opgeleide installateur en gevalideerd via de Panovista Max Checklist.

Deze garantie op de Panovista Max-technologie omvat: zowel

 • de optimale hechting van de rits aan het doek
 • de garantie dat de rits in de zijgeleider blijft
 • het correct functioneren van de hoekrits inclusief het ritssysteem
   

Voor bestaande systemen die voor 01/07/2020 werden aangekocht, en die aan de bovenvermelde voorwaarden voldoen, wordt de garantie op de Panovista Max-technologie ook opgetrokken naar 7 jaar.

 

Installatie & onderhoud

Tot op vandaag werd voor elke Panovista Max een onderhoudscontract afgesloten tussen de installateur en de eindklant. Vanaf 1 juli 2020 zal dit verplichte onderhoudscontract vervangen worden door een éénmalige leveringsovereenkomst tussen Renson en de installateur. Door het tekenen van deze leveringsovereenkomst erkent de installateur dat de plaatsing en het verplichte, jaarlijks onderhoud door een door Renson opgeleide installateur moet uitgevoerd worden. Voor het jaarlijkse onderhoud kan de installateur indien gewenst beroep doen op onze partners Lecot  & Santens 
 

Wenst u ook een partner te worden voor het jaarlijkse onderhoud, contacteer ons dan zeker.
 

Zo garanderen we dat de Panovista Max blijft voldoen aan de strenge duurzaamheids- en kwaliteitsvereisten die Renson aan al zijn producten stelt. De Panovista Max is een uniek concept voor glas op glas hoekramen. Het is een technologisch, geavanceerd systeem dat mits jaarlijks onderhoud, garant staat voor vele jaren optimale daglichtcontrole in de woning.