Wednesday, February 21, 2024

Building Plastics | Voorzetrolluiken met kastafsluitende onderlat.

  
STRAK EN UITDAGEND GEVELONTWERP mét ROLLUIKEN

 


Het lijkt vaak een onverenigbare combinatie: een moderne woningbouw én rolluiken.
Building Plastics toont al sinds jaar en dag dat de 2 een perfecte match zijn. Het bedrijf is een gekende speler op de markt van kunststof- en aluminiumverwerking, waarbij de profielen vervaardigd worden tot rolluiken, rolpoorten en zwembadoverdekkingen. Building Plastics surft mee op de golf van de moderne woningbouw en ziet dat een vertrouwd product als rolluiken ook daar nog steeds goed scoort.

“De huidige trend van architectonische oplossingen met grotere raamoppervlakken brengt meteen ook het vraagstuk rond energie & duurzaamheid naar boven”, constateert Thibaut Suys, CEO van Building Plastics. “Met ons screen- en rolluik gamma bieden we de perfecte oplossing voor deze moderne woonstijl. Screens zijn strak in design en bieden het nodige comfort en een laag energieverbruik. De extra troefkaart van rolluiken is echter het grote veiligheidsgevoel dat zij bieden.”

Cocoonen in de stad
Hoewel je nergens echt ver van een stad lijkt te wonen, voelt het leven in de stadsrand helemaal anders aan dan het leven in een dorp. Naast de voordelen van een bruisende stad, zijn privacy en comfort vaak de bezorgdheden in een moderne en compacte stadswoonst. Bij het uitzetten van deze strakke appartementsbouw in de rand van Waregem (België), werden die pijlers met stip voorop geplaatst. De integratie van voorzetrolluiken bleek voor dit project het ideale antwoord.

Voorzetrolluik building plastics
De voorzetrolluiken zorgen voor een veilige en comfortabele cocon om te leven in een drukke buurt

 

Rolluiken bieden hier het hele jaar door (thermisch) comfort, ze verlagen op een natuurlijke en energiezuinige manier de koellast door de warmte van buitenaf te blokkeren. In de koudere periodes bewijzen ze evengoed hun nut en dragen ze bij tot het vasthouden van de warmte. In dit appartementsgebouw is gekozen voor het type Minirol®. Naast verschillende kastvormen, biedt Building Plastics met zijn performante laklijn alle RAL-kleuren aan en dit voor het volledige rolluik. Zo komen de voorzetrolluiken ook in dit strakke gebouw goed tot hun recht. Bovendien rolt de standaard gebruikte lamel BP42RS op in een uitzonderlijk kleine kast. Een rolluik van bijvoorbeeld 235cm hoogte rolt op in een kastje van 18 cm. Met dit sterke profiel haalt men doorgaans een rolluikbreedte van 3,6m, bij schuiframen is een extra geleider in het midden dus niet nodig.
Er kan ook een kastafsluitende onderlat voorzien worden, een esthetische afwerking die zijn functionaliteit bewijst door beestjes en vuil uit de rolluikkast te weren.

Het veiligheidsgevoel is echter de belangrijkste eigenschap om hier voor rolluiken te kiezen en dat is in geen geval onterecht. Building Plastics voorziet extra veiligheidsveren op de rolluikas. Deze drukken het rolluikblad naar beneden en werken hierdoor inbraakvertragend. “Onze rolluiken kan men automatisch aansturen via een connectie met het huisautomatisering systeem”, vertelt Thibaut Suys. “Alle instellingen in het systeem zijn aangepast volgens de voorkeur van de bewoners. Ze kunnen zelf weekscenario’s of een timerfunctie programmeren en verlaten zo met een gerust gemoed de woning.”

 

Kastafsluitende onderlat


 

Bedrijfspagina:
Building Plastics