BUILDING PLASTICS ZET ZICH OP DE KAART MET SCREENGAMMA

Al jaar en dag zijn we een gekende speler op de markt van kunststof- en aluminiumverwerking, waarbij de profielen verwerkt worden tot rolluiken, rolpoorten en zwembadoverdekkingen.
Building Plastics richt zijn pijlen sinds enkele jaren ook op de zonweringsmarkt met een uitgebreid gamma screens.

 

 

“Verticale buitenzonwering, wordt steeds belangrijker”, constateert Thibaut Suys, CEO van Building Plastics.
“Het is dan ook een markt die we niet links wilden laten liggen en waar we, met ons bestaande machinepark voor de productie van rolluiken, relatief eenvoudig konden op inspelen”.

Building Plastics mist de boot niet. Waar rolluiken in de Benelux jaarlijks moeten inboeten aan marktaandeel, nemen screens een deel van de taart over.
Buitenzonwering biedt comfort en privacy, maar het esthetisch aspect en lager energieverbruik geven vaak de doorslag bij de bouwheer om voor screens te kiezen.

 

 

Maximaal wooncomfort in assistentieflats te Brugge

Residentie Prinsenhof, vlakbij AZ Sint-Jan, opende zijn deuren in maart 2017.
De hedendaagse nieuwbouw omvat naast het rusthuis ook 75 assistentieflats.
“Elk appartement is aangepast aan de noden van rolstoelgebruikers en is uitgerust met vloerwerwarming én zonnewering”, vertelt Pieter Beyne van Dedeyne Construct. “Bij de bouw van dergelijke projecten, krijgen we verschillende uitdagingen in de schoot geworpen: comfort, zonnehitte, lichtinval en privacy zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Als bouwheer van de assistentieflats kozen we daarom bewust voor het plaatsen van screens. De onmiddellijke omgeving en de grote tuin stralen rust en sfeer uit. Het biedt de bewoners de mogelijkheid om verder te genieten van het leven. Met doekzonwering brengen we nog steeds daglicht naar binnen en wordt het zicht naar buiten behouden, terwijl het bovenal bescherming biedt tegen oververhitting. De esthetische en energiezuinige oplossing die Building Plastics aanreikte voor dit project, zorgt voor een geslaagd evenwicht tussen contact met de buitenwereld, maximale privacy voor de bewoners én zonwering met behoud van daglicht. Het bewijs dat rustig, comfortabel en luxueus wonen in de stadsrand geen utopie is.”

“Voor dit project werden om en bij de 380 screens geproduceerd”, verduidelijkt Thibaut Suys van Building Plastics. “Er werd gekozen voor het type Lockscreen,. Dit type wordt bij nieuwbouwprojecten omgekeerd op het raam geplaatst waardoor de screen perfect geïntegreerd wordt in het geveloppervlak. Voor al onze screens maken wij gebruik van de Improved Screen technologie. Daarmee zit het screendoek ten allen tijde strak gespannen in de zijgeleiders. Ook de onderlat  is esthetisch en strak aan het doek bevestigd, zonder zichtbare lasnaad. Zeker dat laatste is vrij uniek in de markt, een visueel detail dat bijdraagt aan een strak design.”

Residentie Prinsenhof is voorzien van 380 screen voor een maximaal wooncomfort

 

Een antwoord op elke bouwstijl

“Residentie Prinsenhof is een uitmuntend visitekaartje voor ons screensgamma”, beaamt Thibaut Suys.  
“Maar ons aanbod gaat natuurlijk verder dan dit. Bij de ontwikkeling van onze screenproducten hebben we altijd rekening gehouden met verschillende bouwstijlen en montagesituaties. Voor elk project is er een oplossing op maat:

  • Voorzet – de kast wordt voor het raam of voor de buitenmuur geplaatst
  • Opbouw – de kast wordt boven op het raamkozijn geplaatst
  • Inbouw – de kast wordt geïntegreerd in de spouw van de muur

“De inbouwscreen is ons nieuwste paradepaardje. Hij is onder meer voorzien van een volledig intrekbare onderlat en een borstel die zorgt voor het afsluiten van de kast. Zo worden insecten geweerd en is de screen zeer onderhoudsvriendelijk. Maar bovenal biedt de inbouwscreen een gegarandeerd strak design, wat hem zeer geliefd maakt in de moderne bouwstijlen”, besluit Thibaut Suys.

 

De nieuwe inbouwscreen biedt een gegarandeerd strak design.

 


 

Building Plastics bedrijfspagina