Marktonderzoek zet Anaf deurpanelen op nummer 1

 

Anaf presenteerde begin 2018 een vernieuwd panelenaanbod. Wat opvalt is dat niet enkel het aantal modellen gevoelig is uitgebreid (van 90 naar meer dan 300 stuks), maar dat ook de opbouw van de standaardversies van de panelen verbeterd werd.

Een marktstudie toont nu aan dat de standaarduitvoering van zowel de Anaf vulpanelen als de Anaf vleugeloverdekkende panelen op vlak van prijs/kwaliteit de eerste plaats behalen op de Belgische markt.

Zowel de isolatiewaarde, de kwaliteit van de beglazing, het aantal beschikbare kleuren en de prijs werden in die studie onder de loep genomen.

Isolatie:

Op het vlak van isolatiemateriaal is het verschil duidelijk.

Een gesloten Anaf vulpaneel heeft een standaarddikte van 36mm en een Up-waarde van 0,89 W/m²K.

Voor een gesloten Anaf vleugeloverdekkend paneel met een standaarddikte van 50,5 mm loopt de Up-waarde op tot 0,67 W/m²K en dit zonder enige meerprijs, wat niet het geval is bij andere fabrikanten.

Beglazing:

Verder heeft het martkonderzoek de kwaliteit van de beglazing van sierpanelen in kaart gebracht.

De beglaasde sierpanelen van Anaf zijn standaard uitgerust met beglazing met één 1.1 coating bij dubbel glas in vulpanelen en twee 1.1 coatings in driedubbel glas bij vleugeloverdekkende panelen. De overige Belgische deurpanelenfabrikanten hebben wat betreft de 1.1 coating een gelijkaardig aanbod, zij het dat bij sommigen in het geval van vleugeloverdekkende panelen geen driedubbel glas, maar slechts dubbel glas is voorzien.

 

Een coating van 1.1 op zijde 2 of 3 van dubbel glas betekent geenszins dat de beglazing een U waarde heeft van 1.1 W/m²K bij vulpanelen en 0,65 W/m²Kbij vleugeloverdekkende panelen. De beglazing heeft daarvoor nog een paar extra's nodig : namelijk een spouw met een minimumdikte van 15mm tot 18 mm en argongas in alle spouwen van de beglazing. Wat Anaf deurpanelen daarom volgens dit marktonderzoek op nummer één in België zet, is het feit dat alle spouwen in de beglaasde sierpanelen standaard zijn voorzien van een spouw van 15 mm tot 18 mm en van dit argongas. Bovenop de U waarde van 1,1, zijn de Anaf beglaasde sierpanelen tenslotte uitgerust met warm edge spacers en dit zonder meerprijs. Volgens de marktstudie leidt dit tot de nummer 1 positie voor Anaf deurpanelen. Anaf sierpanelen helpen dus een stevige hand bij het verbeteren van het E-peil van de woning zonder onverwachte meerkosten voor de schrijnwerker of particulier.

Kleuren:

Een derde opvallende conclusie is dat Anaf sierpanelen standaard beschikbaar zijn in het grootste aantal decorfolies op de markt.

Prijs:

Wat tenslotte de prijs betreft bieden Anaf deurpanelen volgens deze marktstudie de laagste prijs voor de meeste populaire uitvoeringen in België met een zeer transparante prijslijst. Prijsverschillen van 5% tot 25% worden vastgesteld.

 

 

 

 

 

Anaf is uiteraard tevreden met deze conclusie. Gedelegeerd bestuurder Wim Cools licht toe: “Wij zijn eigenlijk niet verrast over deze vaststellingen. Verschillende klanten meldden ons dat zij bij concurrerende offertes als de beste naar voor kwamen wanneer zij een Anaf deurpaneel in hun offerte hadden opgenomen. We werken al verschillende jaren toe naar een zo kwalitatief mogelijk standaardaanbod van onze panelen aan een scherpe prijs, zodat de Anaf schrijnwerker steeds als beste uit een vergelijking door de consument komt. Als je dan weet dat we al die topproducten aanbieden aan supercompetitieve prijzen met een leverbetrouwbaarheids-percentage van 98,4%, zal het niet verwonderen dat onze afdeling deurpanelen het momenteel beter doen dan de markt!”

 

Wie interesse heeft in het Anaf gamma kan dit ontdekken op www.deuradviseur.be of kan een digitale kopie van de catalogus downloaden via onderstaande link: https://drive.google.com/catalogus

Anaf deurpanelen Bedrijfspagina