DucoScreen Front 150 doekzonwering

DucoScreen Front 150 nieuwkomer in gamma ‘onzichtbare’ doekzonwering

Duco Ventilation & Sun Control, toonaangevend fabrikant van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen, heeft met de DucoScreen Front 150 een extern zonweringsysteem geïntroduceerd die volledig vanaf de buitenzijde geplaatst kan worden en dus ook perfect toepasbaar is in bijvoorbeeld passiefbouwconstructies.

Door steeds luchtdichter te bouwen en dikkere isolatiepakketten toe te passen, is het tegenwoordig niet langer de vraag hoe je de warmte vasthoudt in een gebouw, maar wel hoe je oververhitting tijdens de warmere (zomer)maanden kunt voorkomen.
Buitenzonwering is daarbij een niet te onderschatten factor.
Externe zonweringsystemen houden immers op een natuurlijke en energiezuinige manier de opwarming van gebouwen tegen en verlagen zo de koellast tot 30%.

Duco heeft ondertussen heel wat ervaring opgebouwd op het vlak van zonweringsystemen en beschikt naast de architecturale varianten ook over een ruim gamma van zowel ventilatie én doekzonwering in één en hetzelfde product (DucoTwin) als textielzonwering an sich (DucoScreen).

Temperatuuroverschrijding voorkomen op een esthetische manier.
De DucoScreen Front 150 is volledig nieuw in het gamma textielzonwering.
Dit gemotoriseerde buitenzonweringsysteem met een beperkte hoogte van 150 mm werd speciaal ontwikkeld voor onzichtbare plaatsing in de spouw en kan volledig vanaf de buitenzijde geplaatst worden. Dat maakt het systeem ook perfect toepasbaar in passiefbouwconstructies en is meteen ook de meest esthetische oplossing bij het voorkomen van temperatuuroverschrijding.

Ook stormvast.
De straling van de zon wordt door het buitendoek, dat zowel kan afrollen aan de raamzijde als aan de buitenzijde, tegengehouden voordat deze het glas raakt.
Hiermee wordt op een natuurlijke manier voorkomen dat een ruimte opwarmt. Het buitendoek filtert het buitenlicht, verkleint de lichtinval en verhindert dat het licht weerkaatst of verblindt.

Naast de standaardversie (doekbuis ø 63 mm) is de DucoScreen Front 150 ook beschikbaar in een stormvaste FIX-uitvoering (doekbuis ø  78 mm).DucoScreen_geleider

Ontdek dit zonweringsysteem alvast op de website van Duco!