Tuesday, February 20, 2024

DUCO at SCHOOL

“Een frisse start van het nieuwe schooljaar begint bij Duco”

Vandaag is het opnieuw zover: de schoolvakantie is onherroepelijk voorbij.
Het moment waarop duizenden scholieren de boekentas uit de kast halen en na twee maanden vakantie achter de schoolbanken kruipen. Om hen een fijn gevoel te bezorgen, legden schoolbesturen de afgelopen dagen de laatste hand aan de opfrissing van de klaslokalen. Prominente aandacht voor het binnenklimaat daarentegen blijft vandaag de dag nog te vaak uit, met alle gevolgen van dien. Dat de oplossingen echter voorhanden zijn, toont Duco met het DUCO at SCHOOL concept duidelijk aan.
“Het is een dramatisch cijfer: in zo’n tachtig procent van de Belgische scholen heerst een slecht binnenklimaat”, drukt Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco ons met de neus op de feiten. “Wie regelmatig in een schoolgebouw komt, herkent ongetwijfeld de warme en stoffige klaslokalen, de beslagen ramen en de onaangename geuren. Tekenen aan de wand dus van een slecht binnenklimaat. Nochtans hebben scholen er baat bij om hun leerlingen en leerkrachten een gezonde en aangename leeromgeving te garanderen. Te hoge CO2-concentraties, te weinig ventilatie en extreme temperaturen vormen immers de basis van diverse klachten.”

DUCO at SCHOOL

Duco kan intussen 25 jaar ervaring voorleggen op het gebied van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen en het is dan ook vanuit die jarenlange ervaring dat het bedrijf enige tijd geleden het DUCO at SCHOOL concept ontwikkelde. “Een fris en gezond binnenklimaat zou voor elk kind en elke leerkracht vanzelfsprekend moeten zijn”, vervolgt Dejonghe. “Met dit totaalconcept kan Duco dan ook dankzij een slimme mix van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen een gezonde leeromgeving garanderen waar het aangenaam vertoeven is en waarin iedereen op elk moment van de dag het maximale uit zichzelf kan halen.”

Vijf basispijlers voor optimale leeromgeving

Het zijn kwaliteiten die Duco reeds heeft bewezen tijdens heel wat van schoolprojecten zoals Pegasus Atheneum in Oostende, het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder en basisschool Neel in Maasniel (NL). “Eén oplossing, vijf pijlers”, zo vat Duco’s marketing manager de kracht van het concept samen. “Via een doordachte toepassing van basisventilatie, doorvoerventilatie, luchtafvoer, ventilatieve (nacht)koeling en buitenzonwering werd er reeds in elke school in samenwerking met onder meer de architect en installateur een duurzame, custom made klimaatoplossing gerealiseerd. Daardoor zijn muffe geurtjes, beslagen ramen en ongeconcentreerde leerlingen binnen schoolgebouwen al even zeldzaam als een sneeuwbui in juli.”