Tuesday, February 20, 2024

VINK – 3M Window Films

Als uitvinder van de zonwerende en veiligheidsverhogende raamfolies heeft 3M haar gamma voortdurend uitgebreid en weten te verbeteren, om telkens dat belangrijke stapje voor te zijn en u steeds de beste kwaliteit te kunnen aanbieden. Of het nu gaat om zonwering, veiligheid en/of privacy, Vink en 3M hebben gegarandeerd de beste oplossing voor u.

We overtuigen u graag van alle mogelijkheden en voordelen van de 3M Window Films

 

“Wist je dat … het 3 tot 4 maal duurder is om de temperatuur van een gebouw 1°C te laten zakken, dan met 1°C te laten stijgen.”

Een belangrijke functie van ramen is dat ze natuurlijk licht binnenlaten. Dit kan er echter ook voor zorgen dat het binnen in een gebouw te warm wordt, wat het comfort en de productiviteit van mensen drastisch kan verlagen. De zonwerende 3M Window Films zijn hiervoor dé perfecte oplossing:

 • Kan de binnenkomende warmte met zo’n 80% verlagen
 • Vermindering van de hinderlijke glans (glare) op uw scherm
 • Blokkeert UV-stralen tot 99,9%
 • Vertraagt het verkleuringsproces van uw interieur en textiel
 • Schroeft uw energiekosten (airco, verwarming (bij isolerende referenties), …) aanzienlijk terug
 • Beschikbaar in “interior” en “exterior” versies

Bovendien heeft 3M een unieke, revolutionaire isolerende folie gelanceerd, nl. 3M Thinsulate Window Film. Deze houdt de warmte buiten in de zomer (zonwering) en binnen in de winter (isolatie). 3M Thinsulatie Window Film helpt de isolerende werking van uw beglazing te verbeteren, waardoor ramen van enkel glas werken als ramen van dubbel glas, en dubbel glas meer als ramen van drievoudig glas. Hierdoor kunt u dus aanzienlijk op uw energiefacturen besparen.

 

“Als glas vandaag de dag zou zijn uitgevonden, dan zou het illegaal zijn.” – lid van de glasindustrie

Glas is een uiterst breekbaar materiaal. Wanneer het breekt, versplintert het meestal, wat zware verwondingen tot gevolg kan hebben. Bij een ontploffing is zelfs tot 75% van de verwondingen toe te schrijven aan oa. rondvliegende glassplinters. 3M Window Films houden deze splinters bij elkaar, vermijden dat ze verspreiden en verminderen het risico op verwondingen aanzienlijk.

Bovendien is het beschermen van uw eigendom een belangrijke vorm van veiligheid. Zo zullen 3M Window Films helpen om inbrekers af te schrikken door hun meest cruciale wapen te elimineren … tijd. De veiligheidsfolies van 3M verlengen immers het proces om binnen te breken langs een raam aanzienlijk, waardoor de kans vergroot dat de inbrekers het voor bekeken houden of gevat worden.

Veiligheid mbt. beglazing komt in het gedrang door:

 • Ongevallen (bv. kinderen in scholen, mensen in openbare gebouwen, senioren in rusthuizen, …)
 • Extreme weersomstandigheden en aardbevingen
 • Inbraak
 • Vandalisme en onrust
 • Explosies
 •  …

“Fading”
UV-stralen, die voortgebracht worden door de zon, zijn de grootste vijand van uw kleuren. Hierdoor zullen de felle, levendige kleuren van bijvoorbeeld uw kledij, uw meubels en uw interieurdecoratie snel vervangen en flets worden. Met de 3M Window Films blokkeert u echter tot 99,9% van de schadelijke UV-stralen en vertraagt u het vervagingsproces aanzienlijk. Denk zo maar aan de tijdwinst die dit kan teweegbrengen in bijvoorbeeld de etalages van kledingwinkels, waarbij de kledij minder vaak vervangen zal moeten worden.

“Pricacy”
Heeft u nood aan privacy in bijvoorbeeld uw vergaderzalen, uw kantoor of bepaalde ruimtes van uw gebouw? Met de 3M Window Films vermijdt u gemakkelijk de inkijk van nieuwsgierige ogen en kunt u ongestoord verder werken. Bovendien zijn er heel wat decoratieve mogelijkheden beschikbaar, zodat uw privacy op een elegante manier kan verhoogd worden.

 • 3OPL : translucente raamfolie met zandstraaleffect, die privacyverhogende eigenschappen combineert met zonwerende en veiligheidsverhogende karakteristieken
 • 3M Fasara : translucente raamfolie met geprinte decoratieve zandstraalmotieven
 • 3M SC 5525-300 : translucente, polymeer PVC folie met zandstraaleffect
 • 3M SC 7725-300 : translucente, gegoten PVC folie met zandstraaleffect

“Glare”
U kent het gegarandeerd: het hinderlijke felle licht dat door het raam komt, veroorzaakt door de zon, waardoor u uw scherm niet meer kunt lezen. Hierdoor sluit u vaak de gordijnen, wat maakt dat u niet meer kan genieten van de zon die schijnt en waardoor u meer artificieel licht zult aansteken. De 3M Window Films nemen deze lastige “glare” voor uw weg. Zo kunt u de gordijnen gerust openlaten en blijven genieten van natuurlijk zonlicht.

“Look”
De 3M Window Films bieden u 2 opties in verband met het uitzicht van uw gebouw: ofwel is de toegevoegde functie (bv. zonwering) onzichtbaar en blijft het uitzicht van uw gebouw ongewijzigd; ofwel kan de film het uitzicht van uw gebouw significant verbeteren en het zo een andere “look” geven. De keuze is aan u.

 

Bekijk onze Folder

 

Of het nu gaat om meer comfort in huis of een evenwichtiger verdeling van de warmte in een bedrijfspand,  onze glasfolies zorgen voor lagere energiekostenen een verbeterde HVAC¹-efficiëntie.
Onze glasfolies bieden een ruime keus en een goede prijs-kwaliteitverhouding. En de zekerheid van veiligheid, bescherming, isolatie en effectieve zonwering.

 

¹ HVAC is de Engelse afkorting van heating (verwarming), ventilation (ventilatie) en air conditioning (airconditioning of koeling), drie deelgebieden van huiscomfort.


 

Bekijk bedrijfspagina