Ursus | Creatief met ALU

De Specialist in Nieuwe Specialiteiten

De hedendaagse architectuur is een moeilijke evenwichtsoefening op de dunne lijnen van de EPB en andere complexe richtlijnen.
Dit vraagt om een nieuwe vorm van specialisatie. URSUS is zo’n een specialist – die als geen ander de complexiteit van uw vragen kent, maar ook hierop de juiste antwoorden heeft.

 

“Het geheim van creativiteit is weten hoe je bronnen te verbergen.”

 

Architecten kunnen ongeremd hun creativiteit de vrije loop laten met aluminium.
Wetende dat wij als partner hun graag bijstaan met het uitwerken van dergelijke speciale projecten
.

Dergelijke concepten komen tot stand via nauw overleg tussen bouwheer, architect en onze eigen studie/engineering afdeling. Vooraf worden steeds 3D-renderings uitgewerkt om een realistisch beeld te schetsen van hoe het project er zal uitzien. Dergelijke architecturale hoogstandjes komen het best tot hun recht bij grotere projecten zoals gebouwen met een openbare functie of winkel- en kantoorcomplexen maar kunnen ook van een residentiële woning het  “award winning” verschil maken.

Wij helpen u graag verder met al uw vragen die in de ontwerpfase opborrelen en kunnen advies geven naar de haalbaarheid van bepaalde ideeën.

 

Aluminium Gevelconstructies. Meer dan louter aluminium plaatwerk.

 

URSUS geniet een ijzersterke reputatie in maatwerk gevelconstructies. Wij ontwikkelden en beschikken over eigen ophangmethodes die niet alleen garant staan voor een snelle en correcte plaatsing, maar bovendien 100% waterdichtheid bieden.

Integratie met andere gevelmaterialen

Bij TGI gevels (Thermische Gevel Isolatie), waarbij alternatieve gevelbekledingen (bijv.: volkernplaten, composiettegels, planchetten enz…) worden toegepast, kampt men vaak met problemen voor de aansluitingen tussen de verschillende materialen. URSUS neemt hier graag de leiding in het uitwerken van oplossingen mbt:
–  Garantie naar 100% waterdichtheid
–  EPB conforme uitvoering
– Minimalisatie van aantal betrokken aannemers.

Gevelconstructies

Esthetische accenten die uitspringen in de gevel. Vaak bijzonder door de afmetingen en de beoogde overhang. Ook hier maakt Ursus het verschil door zijn expertise.

Samen met het URSUS projectteam begeleiden wij u doorheen het volledige project:
– Conceptbijdrage aan het ontwerp.
– Opmeting op de werf.
– Opmaken uitvoeringsplannen voor hoofdaannemer/ architect/ opdrachtgever.
– 100% verantwoordelijkheid naar productieafmetingen.
– Beschikbaar stellen van montageplannen.
– Uitvoeren plaatsing (indien voorzien)

 

Engineering

Onze technische creativiteit komt tot uiting in de vele gevelprojecten waar wij ideeën van bouwheer en architect omzetten in realiteit. Het gaat steeds over oplossingen op maat omdat elke gevel uniek is en onze klanten hier vaak een eigen invulling willen aan geven.  Met onze krachtige 3D software van SOLID WORKS  tekenen wij uw ontwerpen uit en integreren ze in het gebouw. De creativiteit en de technische kennis van onze ingenieurs, maken dat de vele uitdagingen van een dergelijk project steeds leiden tot succesvolle realisaties.

 

Interesse? Vraag vandaag nog onze prijslijst op bij uw URSUS regio verantwoordelijke of via email: info@ursus.be